fbpx
logo

GLYFADA BRANCH:
KALAMON 3, GLYFADA 166 75
YMITO BRANCH:
NYMFAIOY 4, YMITOS, 17237

Call center: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright AKADIMIA
 

KURS VJETOR INTESIV I AKUPUNKTURES NE GJUHEN SHQIPE

Akupunktura është ndoshta më e sofistikuara nga artet e lashta shëruese. Në përgjithësi pranohet se ka origjinën në Kinë, por është e sigurt që të gjitha sistemet e lashta mjekësore posidonin  disa teknika përkatëse me ato të akupunkturës (p.sh. gjakderdhje ose kauterizimi*).Kinezët pretendojnë se HANG TI ose PERANDORI I VERDHË është gjithashtu krijuesi i akupunkturës. Në fakt, PERANDORI I VERDHË konsiderohet edhe autori i librit të parë mbi Mjekësinë dhe Akupunkturën (NEI JING, SHOU WEN, LING SU).

Përhapja e gjerë e akupunkturës sot në mbarë botën është për shkak të revolucionit kulturor të Maos dhe “mjekëve këmbëzbathur”. “Mjekët këmbëzbathur”, përmes trajnimeve të shpejta në Mjekësinë Tradicionale Kineze dhe Akupunkturë, morën përsipër, me gjilpërat e tyre si mjet terapeutik, të trajtonin popullin kinez në kohë të vështira për Kinën. Vazhdimi i tyre janë terapistët perëndimorë që merren me akupunkturë.

Kursi vjetor intensiv i akupunkturës kineze përfshin materialin e Teorisë Bazë të Mjekësisë Tradicionale Kineze, Meridianëve dhe pikave të Akupunkturës si dhe praktikën.

Kursi vjetor intensiv i akupunkturës kineze i drejtohet:

– Terapistëve fizikë dhe terapistë alternativë që dëshirojnë të shtojnë akupunkturën në mjetet e tyre terapeutike.

– Për të gjithë ata që dëshirojnë të njohin artin e shkëlqyer shërues të akupunkturës!

AKADEMIA E MJEKËSISË SË LASHTË GREKE DHE TRADICIONALE KINEZE

KURS VJETOR INTESIV I AKUPUNKTURES

PROGRAMI MËSIMOR

  Tema
15-16/10/22 Teoria Yin Yang dhe teoria e 5 element. Kuintesenca, gjaku, Qi, Shen, lëngjet organike. Shkaqet e sëmundjeve.
5-6/11/22 Teoria e Meridianëve dhe kanaleve te tyre. Kategoritë e pikave të akupunkturës.
26-27/11/22 Mushkëri-Zorra e trashë. (Meridianët, Pikat, Teoria Bazë).
17-18/12/22 Mushkëri-Zorra e trashë. (Meridianët, Pikat, Teoria Bazë).
14-15/1/23 Stomaku-Shpretka.

(Meridianët, Pikat, Teoria Bazë)

28-29/1/23 Stomaku-Shpretka.

(Meridianët, Pikat, Teoria Bazë)

18-19/2/23 Zemra-Zorra e holle

(Meridianët, Pikat, Teoria Bazë, Fiziologjia e zemrës)

11-12/3/23 Perikardi- Ngrohësi i trefishtë  . Patologjia e zemrës.

(Meridianët, Pikat, Teoria Bazë)

 

1-2/4/23 Fiziologjia e veshkave (Meridianët dhe pikat e veshkave, Teoria Bazë)
22-23/4/23 Fshikëza urinare.

(Kursi dhe pikat e meridianëve).

Meridianët e Hipokratit.

6-7/5/23 Fshikëza e tëmthit

(Meridianët, Pikat, Teoria Bazë)

27-28/5/23 Mëlçia (Meridiani, Pikat, Teoria Bazë) – pika shtesë

 

Pas përfundimit të seksionit, jepet një certifikatë trajnimi.

Mesimdhenese

Margarita Geka Daja

Edukimi dhe studimet:

Diplomë në Mjekësi nga Akademia e Mjekësisë së Lashtë Greke dhe Tradicionale Kineze e cila njihet nga TIANJIN UNIVERSITY OF TRADITIONAL KINESE MEDICITY

Përkthyesε e librit “TEORIA THEMELORE E MJEKËSISË TRADICIONALE KINEZE”( Η βασική θεωρία της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΗΛΗΚΙΔΗΣ )

Përkthyesε e librit mbi teorinë bazë të homeopatisë “ORGANO” (The Organon by Samuel Hahnemann)

Autore e librit “AGRO HOMEOPATIK NË BIMË“ në Greqi

 Ιδρυτής e Akademise te Mjeksise Kineze dhe Alternative DAJA ne Shqiperi

Diplomë  “HOMEPATE” nga Akademia e Mjekësisë së Lashtë Greke dhe Tradicionale Kineze

Diplomë “AKUPUNKTURE” nga Akademia e Mjekësisë së Lashtë Greke dhe Tradicionale Kineze

Certifikatë  “NIVELI BAZË TË HIPNOTERAPISË”

Certifikatë “NIVELIN E AVANCUAR TË HIPNOTERAPISË”

Certifikatë studimi “ASTRLOGJIA MJEKËSORE” nga Akademia e Mjekësisë së Lashtë Greke dhe Tradicionale Kineze

Certifikatë studimi “Kurse Mjekësore” nga Akademia e Mjekësisë së Lashtë Greke dhe Tradicionale Kineze

Certifikata AGRO –OMIOOPATIA në INSTITUTO COMENIUS

Organizatore e seminarit AGRO-HOMOEOPATIK ne Greqi

Seminar GJINEKOLOGJI e INfertilitetit

Certifikatë Studimesh “Njohja e bimëve dhe metodat e kultivimit të tyre natyror” nga Akademia e Mjekësisë së Lashtë Greke dhe Tradicionale Kineze

Certificatë  COMBINING CUISINE,LANGUAGES & CULTURE and TECHNOLOGY

Shkolla Filozofike e Universitetit të Athinës, Mësimdhënia e Gjuhës Moderne Greke. Vlerësimi shkëlqyeshëm 9

Studioj në Universitetin e Athinës dhe mësoj Dokumentar: Teori dhe Praktikë

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Metoda e mësimdhënies:

Mësimet  ofrohen Online përmes platformës eLearning të Akademisë në ditët

15-16/10/22, 5-6/11/22, 26-27/11/22, 17-18/12/22, 14-15/1/23, 28-29/1/23, 18-19/2/23, 11-12/3/23, 1-2/4/23, 22-23/4/23, 6-7/5/23, 27-28/5/23

Më pas mesimet ngarkohen në platformë për përsëritje dhe do të qëndrojnë të hapura deri në fund të programit. Gjatë programit do të caktohet një fundjavë për praktikë me frekuentim fizik të detyrueshëm për të gjithë.

Vendi i zhvillimit :

Rruga Myslym Shyri, Pallati 56/1, Tirana, Alvania

WHATCHAP 0030/6973730291

E mail : klenda@live.com

Mësimet: në datat dhe orët e lartpërmendura 10:00 – 15:00

Kohëzgjatja totale e studimeve: 130 orë

Tarifa e pjesëmarrjes: 1300 € (100 € per cdo fundjavë).

Mënyra e pagesës: Në depozitën bankare në bankën e Pireut. Shuma e çdo fundjave parapagohet.

FORMULARI I SHPREHJES SE INTERESIT

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.