fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: [email protected]

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

ΧΑΠ: Τα βότανα ως παράγοντας ίασης

ΧΑΠ: Τα βότανα ως παράγοντας ίασης

Ακόμα μια έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει πως τα βότανα παίζουν καθοριστικό ρόλο στις θεραπείες αρκετά σοβαρών νοσημάτων.

Σε μια πολυκεντρική… τυχαία ελεγχόμενη μελέτη που διεξάχθηκε στην Κίνα, δύο κινέζικες συνταγές βοτάνων βρέθηκαν να είναι αποτελεσματικές στην θεραπεία της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ).

Πιο συγκεκριμένα, 331 ασθενείς διαιρέθηκαν σε μία placebo ομάδα και δυο ομάδες θεραπείας. Μια ομάδα θεραπείας έλαβε Bu Shen Yi QiBSYQ – (αποτελούμενη από Huang Qi, Di Huang και Yin Yang Huo), και η άλλη ομάδα έλαβε Bu Shen Fang ChuanBSFC – (αποτελούμενη από Di Huang, Shu Di Huang, Yin Yang Huo, Bu Gu Zhi, Folium Herba Cuscutea, Shao Yao, Chen Pi και Zhi Fu Zi).

Όλες οι ομάδες έλαβαν και συμβατικά φάρμακα. Η θεραπεία διήρκησε 6 μήνες με επανεξέταση μετά από 12 μήνες.

Εξετάσεις της λειτουργίας του πνεύμονα έδειξαν ότι και οι δύο συνταγές η BSYQ και η BSFC βελτίωσαν τις παραμέτρους της πνευμονικής λειτουργίας σε σχέση με την ομάδα placebo. Και οι δύο BSYQ και BSFC μείωσαν επίσης την συχνότητα των συμπτωμάτων παρόξυνσης και βελτίωσαν την φυσική και ψυχολογική υγεία και την θνησιμότητα που σχετίζεται με τη νόσο. Και οι δύο θεραπείες βρέθηκαν να μειώνουν τα επίπεδα από τις προ-φλεγμονώδεις κυτοκίνες και βελτίωσαν τα επίπεδα της κορτιζόλης και της αντι φλεγμονώδους κυτοκίνης IL-10.

(Επιδράσεις δυο κινέζικων συνταγών βοτάνων για την θεραπεία από μέτρια ως σοβαρή και σταθερή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια: μια πολυκεντρική, διπλή τυφλή, τυχαία ελεγχόμενη έρευνα. PLoS One. 2014 Aug 13.)