fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: [email protected]

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Η θεραπεία με βεντούζες

Η θεραπεία με βεντούζες

Η βεντουζοθεραπεία με φωτιά είναι μία πασίγνωστη παλαιά θεραπευτική πρακτική που βασίζεται στη δύναμη της αναρρόφησης. Γυάλινες βεντούζες εφαρμόζονται στο δέρμα αφού πρώτα μειωθεί από αυτές η πίεση με την αλλαγή της θερμοκρασίας. Το δέρμα ανασηκώνεται ήπια έως πολύ και τραβιέται ο υποδόριος ιστός διεγείροντας έτσι τη ροή του αίματος και της λέμφου. Η εφαρμογή της βεντούζας με φωτιά –σταθερή ή  συρτή- προκαλεί υπεραιμία η οποία οδηγεί σε αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή της εφαρμογής, αύξηση της οξυγόνωσης των ιστών, αύξηση της ενζυματικής δραστηριότητας, αύξηση του μεταβολισμού και αύξηση της ταχύτητας νευρικών ώσεων. Στις περιοχές όπου εφαρμόζεται η βεντουζοθεραπεία βελτιώνεται σημαντικά η αιμάτωση και η οξυγόνωση των τοπικών ιστών, άρα και η θρέψη. Αποτελεί λοιπόν μια πρακτική που βοηθά το σώμα σε πληθώρα περιπτώσεων συμβάλλοντας στην εξισορρόπηση της ομοιόστασής του. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδος κι έχει ευρύ φάσμα εφαρμογών σε όλο το σώμα, τόσο για την θεραπεία του πόνου, όσο και στην αντιμετώπιση ποικίλων ασθενειών.

Ενδείκνυται για: όλες τις παθήσεις που προκαλούνται από εισβολή κρύου στο σώμα, κοινό κρυολόγημα, παθήσεις του αναπνευστικού, αποβολή τοξινών, μυοσκελετικούς πόνους, οσφυοισχυαλγίες, οιδήματα και κατακράτηση υγρών, διαταραχές της πέψης, γυναικολογικά προβλήματα κ.α. Και συνδράμει σημαντικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη βελτίωση του κυκλοφορικού, και ως εργαλείο αισθητικής στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Στην Κινέζικη Ιατρική, η θεραπεία με βεντούζες χρησιμοποιείται για να τραβήξει παθογόνους παράγοντες και αδρανή ενέργεια στην επιφάνεια προκειμένου να ελευθερωθούν από το σώμα. Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους και εφαρμόζεται με σκοπό την τοπική ή συστηματική θεραπεία ενός προβλήματος.

Κόστος συνεδρίας: 40 ευρώ

Για ραντεβού καλέστε στο 2108010111 (πιέστε 1 για την Ακαδημία)

Τις συνεδρίες προσφέρει η Τέτα Μποσινάκου κάθε Δευτέρα 10:00-15:00 και Τετάρτη 17:00-21:00 στον χώρο της Ακαδημίας στον Υμηττό, Νυμφαίου 4.

Βιογραφικό:
Μετά από σειρά σπουδών σε αρχαιολογία, χορό, φωτογραφία και σινεμά, στράφηκα τα τελευταία 7 χρόνια στις παραδοσιακές θεραπευτικές μεθόδους και αφοσιώθηκα αποκλειστικά στην μελέτη και εφαρμογή τεχνικών από την αρχαία Ελληνική και παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική. Η ικανοποίησή μου από το χαμόγελο στα πρόσωπα ανθρώπων που λαμβάνουν τις θετικές επιδράσεις παραδοσιακών αλλά και σύγχρονων τεχνικών που παρέχουν σωματική ευεξία και πιθανώς και ψυχική ανακούφιση, μου έδωσε την ώθηση να ασχολούμαι μόνον με αυτόν τον τομέα δραστηριότητας. Το να συμβάλλω στην ανακούφιση ανθρώπων κάθε ηλικίας που αντιμετωπίζουν κάποια δυσκολία, ενόχληση, ή πάθηση που εκφράζεται στο σώμα ή στη διάθεσή τους, ή απλά θέλουν να χαρίσουν στον εαυτό τους περισσότερη υγεία και ενέργεια για δράση, μου παρέχει την χαρά της ενασχόλησης με το αντικείμενο. Επιπλέον η ενημέρωση και ενασχόλησή μου με τη διατροφή, και την ελληνική και κινέζικη βοτανοθεραπεία μου δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίζω μαζί με τον κάθε ενδιαφερόμενο/θεραπευόμενο τη φροντίδα του ολιστικά. Η ενασχόληση μου από νεαρή ηλικία με την ενόργανη γυμναστική και την κολύμβηση, και έπειτα οι σπουδές πάνω στην εικόνα και τον σύγχρονο χορό με δίδαξαν να παρατηρώ, να σέβομαι και να επικοινωνώ με το σώμα και τη ‘γλώσσα’ του. Αυτό δρα ως γνώμονας στην επικοινωνία μου με τους ανθρώπους. Κατά συνέπεια χαίρομαι ιδιαίτερα που με την εργασία μου υπηρετώ με αφοσίωση την υγεία του ανθρώπου.

Δίπλωμα κινέζικου βελονισμού και Πτυχίο θεραπευτή. Είμαι απόφοιτη της Ακαδημίας αρχαίας Ελληνικής και παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής στην Αθήνα (2013-17), και μέχρι σήμερα συνεχίζω να παρακολουθώ σεμινάρια ολιστικών θεραπευτικών μεθόδων, βελονισμού, μαλάξεων και διατροφής-βοτανοθεραπείας. Επίσης είμαι hatha yoga instructor, με υπόβαθρο σπουδές σε σύχρονο και κλασσικό χορό, κάτι που εξασκώ επαγγελματικά κυρίως αναλαμβάνοντας ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα και ζητούν υποστήριξη σε μορφές ήπιας άσκησης με λεπτομέρεια στην ανατομία.