fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: [email protected]

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Ρεφλεξολογία

Ρεφλεξολογία, μια συμπληρωματική αγωγή που συναντάται από την αρχαιότητα σ’ ανατολή και δύση. Γέννημα της ενστικτώδους ανάγκης του ανθρώπου για χαλάρωση, ανακούφιση, ίαση και αυτοθεραπεία. Τα οφέλη της πολλαπλά για το σώμα αλλά και την ψυχή και το πνεύμα.

  Η τέχνη που εξυμνεί όσο καμία άλλη το μεγαλείο της καλλιέργειας της αρετής της ταπεινότητας. Η τέχνη που μιμείται την ταπεινή διάθεση Του Ιησού να περιποιηθεί τα πόδια των μαθητών Του και να εμπνεύσει την ανθρωπότητα πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε ότι μας γειώνει και μας συνδέει με τη μητέρα Γη και τον Δρόμο μας. Τι ύψιστη μίμηση και μύηση!

  Στη σύγχρονη εποχή, η ανάδειξη και τεκμηρίωση, στις αρχές του 20ου αιώνα, της Ρεφλεξολογίας ή αλλιώς Ανακλαστικής Ζωνοθεραπείας από τους πρωτοπόρους Δρ. Γουίλιαμ Φιτζέραλντ, Δρ. Σέμπι Ρίπλεϊ και Γιούνις ‘Ινγκαμ προσέφερε το «αντίδοτο» στον «δηλητηριώδη» σύγχρονο τρόπο ζωής. ‘Ένα «πύρινο» πρότυπο ζωής του χρόνιου stress, της έλλειψης ισορροπίας γεμάτο ένταση και άγχος με αποτέλεσμα την υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής και τις χρόνιες ασθένειες.

  Που κρύβεται λοιπόν το μυστικό της; Χάρη στην ιδιαιτερότητα των πελμάτων να δέχονται χιλιάδες νευρικές απολήξεις και να συνδέονται ως εκ τούτου με όλους τους ιστούς του σώματος, και μέσα από ειδικούς χειρισμούς σε αυτά να ενεργοποιείται όλος ο οργανισμός, καθώς αυτός αντανακλάται-καθρεφτίζεται επακριβώς στα πέλματα. Αντίστοιχες αντανακλαστικές περιοχές είναι το πρόσωπο, τα αυτιά, και οι παλάμες.

  Κάθε χειρισμός-ενεργοποίηση προκαλεί υπεραιμία, αποσυμφόρηση και αποτοξίνωση του αντίστοιχου οργάνου, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση και την αναβάθμιση της λειτουργίας του, επιφέροντας απελευθέρωση της Ζωτικής Ενέργειας που μεταφράζεται σε υγεία, αρμονία και ευεξία.

  Η εκπαίδευση συμπεριλαμβάνει και εκμάθηση της Βασικής Θεωρίας της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και των Μεσημβρινών του Βελονισμού με στόχο τον συνδυασμό της Ανατολικής και Δυτικής προσέγγισης της Ρεφλεξολογίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

 • Ιστορία της Ρεφλεξολογίας
 • Αρχές και δράσεις
 • Τεχνικές χαλάρωσης πελμάτων
 • Ασκήσεις ενδυνάμωσης χεριών
 • Εισαγωγή στην Ανατομία και Φυσιολογία των Ζωτικών οργάνων
 • Συστήματα του οργανισμού {Ερειστικό, Μυϊκό, Νευρικό,Πεπτικό,κλπ}
 • Ωτορεφλεξολογία
 • Συστοιχίες – Αντιστοιχίες σώματος και άκρων
 • Πρωσοπορεφλεξολογία
 • Ρεφλεξολογία παλάμης
 • Τεχνικές χαλάρωσης Αυχένα και άνω άκρου
 • Λήψη Ιστορικού, Κώδικας Δεοντολογίας, Επαγγελματικές Συμβουλές
 • Κρυσταλλορεφλεξολογία
 • Παρασκευή Αρωματοθεραπευτικών κρεμών για ρεφλεξολογική χρήση

Συνάντηση Ενημέρωσης: Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 11:00, Υμηττός

 

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ

Μαρίνος Σιούφας

Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Το 1991 τελείωσα την φυσικοθεραπεία στην Αθήνα και από το 1993 έως το 2000 εργάστηκα με παιδιά με ψυχοκινητικές δυσκολίες. Από το 1998 ξεκίνησα την πρακτική μου στην ρεφλεξολογία και τον ηλεκτροβελονισμό και από το 2000 την μαθητεία στα κινέζικα βότανα, το Sujok (κορεάτικη θεραπευτική τέχνη) και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Το 2000 ξεκίνησα τη συνεργασία μου με ολυμπιονίκες αθλητές της ιστιοπλοΐας στους οποίους εφαρμόζω την ρεφλεξολογία με πολύ καλά αποτελέσματα. Έλαβα μέρος ως φυσικοθεραπευτής στην ολυμπιάδα του Σίδνευ το 2000 και της Αθήνας το 2004 καθώς και σε πολλά παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ιστιοπλοΐας. Ζω και εργάζομαι στου Παπάγου.

Κατερίνα Καλαϊτσίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978. Το 2004 έρχομαι σε επαφή με τις εναλλακτικές θεραπείες, επ’ αφορμή προσωπικής μου περιπέτειας υγείας. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, συνεχίζω κύκλους σπουδών πάνω στις ολιστικές και παραδοσιακές θεραπευτικές τέχνες, στα πλαίσια της προσωπικής μου αναζήτησης και ανάγκης κατανοήσεως, αφομοιώσεως και συντονισμού με τις αρχές που περιβάλλουν το μυστήριο που λέγεται Ζωή, όπου μέρος αυτού είναι και ο άνθρωπος στο σύνολό του, όπως επίσης και ο δρόμος της προσφοράς.
Ασκώ τη ρεφλεξοθεραπεία, τη μάλαξη και το Βελονισμό. Επίσης ασχολούμαι με τη Διατροφή και τα βότανα.

Μαρία Μπούσμπουλα

Γεννήθηκα στους Παξούς της Κέρκυρας το 1971 και μεγάλωσα στην Αθήνα.
Το 1990 – 1993 φοίτησα σε σχολή Φυσιοθεραπείας. Εργάστηκα για δύο χρόνια σαν βοηθός φυσιοθεραπευτή . Παράλληλα και για σύνολο 12 ετών, εργάστηκα σε διαγνωστικά εργαστήρια.

Η καθημερινή μου επαφή με τους ανθρώπους που χρειάζονταν ιατρική βοήθεια, με έφερε ακόμα πιο κοντά στην ανάγκη μου, να μελετήσω μια περισσότερο ολιστική θέαση της θεραπείας.

Τα θέματα που εμφανίστηκαν ξαφνικά, ως προς την δική μου υγεία, επιτάχυναν την αναζήτηση. Προσπαθώντας να βρω απαντήσεις , μπήκα βαθειά στην μελέτη των εναλλακτικών θεραπειών. Ολοκλήρωσα τα μαθήματα που συνοδεύουν το δίπλωμα της Ρεφλεξολογίας και του Βελονισμού στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Κινέζικης Ιατρικής και συνεχίζω ακόμα τις σπουδές μου, με στόχο την πιο εσωτερική μελέτη των θεραπευτικών τεχνών και της φιλοσοφίας που τις υποστηρίζουν.

Παρατηρώντας τον άνθρωπο, σε σχέση με τον τόπο του, τα βιώματα του, τα συναισθήματα του και γενικά σε σχέση με το Όλον, βρέθηκα μπροστά σε μια νέα οπτική αντίληψης, η οποία με συνδέει όλο και περισσότερο με την σοφία του σύμπαντος.

Είμαι μητέρα δυο αγοριών και ασχολούμαι ιδιαίτερα με την θεραπευτική των παιδιών.
Ασκώ την ρεφλεξολογία , τον βελονισμό και εφαρμόζω τις τεχνικές του Su Jok.

Κατερίνα Λαμπράκη

Γεννήθηκε το 1979 στο Γύθειο Λακωνίας. Από παιδί κατείχε την ικανότητα της μάλαξης και ως εκ τούτου το αντικείμενο των σπουδών της ήταν μονόδρομος. Αν και εργάστηκε στο γραμματειακό τμήμα μεγάλου Δικηγορικού γραφείου και στο Νομικό τμήμα της Αττικής Οδού, το 2003 αποφάσισε να ακολουθήσει την κλίση της.

Το 2005 πήρε το πρώτο της πτυχίο στην Ρεφλεξολογία, από την “Σχολή Εναλλακτικών Θεραπειών (Natural Health Science, N.H.S.)” πραγματοποιώντας την πρακτική της άσκηση στο “Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο”.

Εν συνεχεία, το ανήσυχό της πνεύμα την οδήγησε στην μελέτη της Βασικής Θεωρίας της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, του Βελονισμού, του Thai Massage και της Αρωματοθεραπείας, με την απόκτηση των σχετικών πτυχίων από την “Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής”, ως και την απόκτηση του τίτλου του Θεραπευτού το 2008.

Οι επιπρόσθετες γνώσεις της διευρύνονται στα εξής: Ονοματολογία, Αριθμολογία, Koryo Hand Therapy, Korean Facial Meridian Massage, Rejuvance,  Βιοσυντονισμός καθώς και στην γνώση των Πρώτων Βοηθειών .

Το 2018 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο “Ρεφλεξολογία & Εκπαίδευση στην Τέχνη της Διδασκαλίας”. Το 2019 αποφοίτησε από το Warnborough College με τίτλο σπουδών Naturopathic Medicine. Το ίδιος έτος απέκτησε δύο Πιστοποιήσεις Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης από το ΕΚΠΑ, ως “Εκπαιδευτής Ενηλίκων” και στις “Φυσικές Ιατρικές και Συμπληρωματικές Θεραπείες”.

Από το 2005 έως και σήμερα, είναι ένας από τους ιδιοκτήτες του Κέντρου Εναλλακτικών & Συμπληρωματικών Θεραπειών “Ευεξία” στο Γύθειο καθώς και στο αντίστοιχο Κέντρο “Ίασης”  στην Σκάλα Λακωνίας, από το 2015 ως εξωτερικός συνεργάτης. Τέλος, από το 2018 εργάζεται ως Καθηγήτρια Ρεφλεξολογίας στην “Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής”.

Το ταξίδι της μάθησης είναι αέναο.. εξού και ο λόγος που εξακολουθεί να παρακολουθεί κύκλους σπουδών, σεμινάρια και διαλέξεις, με πιο πρόσφατα αυτά περί της Μεθόδου Ρεφλεξολογίας του Manzanares, της μεθόδου Ρεφλεξοθεραπείας  της Hanne Marquardt και της Δυναμικής Ρεφλεξολογίας της Δούλβαρη Ευγενίας.

Είναι σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών. Δεκαπέντε χρόνια τώρα, η επαφή της με τον ανθρώπινο σωματικό πόνο είναι καθημερινή και η επιθυμία “σύνδεσής” της με τον εκάστοτε συμβαλλόμενο προσωπική ανάγκη εξέλιξης.

Γιώργος Γουργιώτης
Ευα Σιακφά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων και εργάστηκε ασκώντας τα στην Λαογραφική Εταιρεία και στον Οργανισμό για τα Πνευματικά Δικαιώματα των Εικαστικών Καλλιτεχνών (ΟΣΔΕΕΤΕ)  για πάνω από 20 χρόνια.

Από το 1994 και μετά, έρχεται σε επαφή με μια σειρά εναλλακτικές προσεγγίσεις και δρόμους αυτογνωσίας και μυείται στο Ρέικι ( είναι Master Reiki Teacher), στην Εξισορρόπηση του Ηλεκτρομαγνητικού Πεδίου (EMF), σε όλα τα επίπεδα Συμβούλου της χρωμοθεραπείας της Aura Soma, στην θεραπεία της Επανασύνδεσης ( Reconnection & Reconnective Healing) του Dr. Eric Pearl και σε μια σειρά από σαμανικές  πρακτικές.

Το 2005 ξεκινά σπουδές στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και μέχρι το 2008 που ολοκληρώνει το κύκλο σπουδών που αφορά στο «Πτυχίο Θεραπευτού» που έχει θεσπίσει η Ακαδημία, παρακολουθεί τα μαθήματα της Βασικής Θεωρίας της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, του Βελονισμού, της Κινέζικης και Δυτικής Βοτανοθεραπείας, των Ιατρικών και της Διάγνωσης, της Διατροφής, του I Ching, του Χρωμοβελονισμού και του Thai Yoga Massage, ενώ ήδη από το 2007 ασκεί την θεραπευτική τέχνη σε δικό της χώρο στο κέντρο της Αθήνας.

Τα επόμενα χρόνια συνεχίζει και ολοκληρώνει στην Ακαδημία τους κύκλους της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και της Ρεφλεξολογίας και πραγματοποιεί μόνη της, με ομάδες συναδέλφων, ή και εκπροσωπώντας την Ακαδημία σε μεγάλα ανάλογα φεστιβάλ, παρουσιάσεις και σεμινάρια, με θέματα που αφορούν στη θεραπεία και την ολιστική της προσέγγιση (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ιωάννινα, Λάρισσα, Ηράκλειο Κρήτης). Δίδαξε στην Κύπρο το μάθημα της Κινέζικης Βοτανοθεραπείας και επίσης καθοδήγησε βιωματικά σεμινάρια στη Λάρνακα και τη Λευκωσία.

Από το 2010 γίνεται μέλος των διδασκόντων στην Ακαδημία, έχοντας σταδιακά μαθήματα στα τμήματα των Κινέζικων Βοτάνων, του Κινέζικου Βελονισμού, της Βασικής Θεωρίας της ΠΚΙ και της Ρεφλεξολογίας.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συντονίζει και διδάσκει τις τάξεις της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (βελονισμός-βότανα), με βάση το πρόγραμμα της Ακαδημίας, στο ΙΕΚ Μορφή στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Σύγχρονου Τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου, σε ένα ταξίδι που έχει σκοπό να φέρει σε επικοινωνία τις νεανικές της αναζητήσεις- αυτές της συμμετοχής της σε μουσικά σχήματα αλλά και τις σπουδές σε κιθάρα, πιάνο και αρμονία- με την έμφυτη ροπή της προς τη θεραπεία. Στο ταξίδι αυτό πραγματώνεται η βαθιά της πεποίθηση πως η Μουσική- η Τέχνη γενικότερα- και η Θεραπεία συναντιούνται, αποτελούν (όπως και η Αστρολογία μας πληροφορεί), έναν άξονα, αφήνοντας ολάνοιχτο το πεδίο για πνευματικές αναζητήσεις, αλλά και ουσιαστικές πρακτικές εφαρμογές.

Δέσποινα Λυσικάτου

Γεννήθηκα το 1978 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσα. Το πρώτο μου πτυχίο είναι πάνω στην Ψυχολογία και οι μεταπτυχιακές μου σπουδές πάνω στην Οργανωτική και Βιομηχανική Ψυχολογία. Το 2005 και ενώ εργάζομαι σε επιχειρήσεις, αποκτώ επαφή με το βελονισμό ως θεραπευόμενη, λόγω προσωπικού προβλήματος υγείας. Η επιτυχία των θεραπειών και η ανακούφιση στην υγεία μου με οδηγούν να διερευνήσω τεχνικές όπως το Ρέικι, την Κρυσταλλοθεραπεία, τα Ανθοϊάματα Μπαχ κτλ. Το 2007  ξεκινώ να παρακολουθώ μαθήματα Creative Healing με την Κατερίνα Παπακωνσταντίνου στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Έκτοτε διδάχτηκα και ασχολούμαι με εναλλακτικές θεραπείες όπως η Διατροφή, τα Βότανα, η Αρωματοθεραπεία, η Ρεφλεξολογία, τις οποίες και εξασκώ.

Μάρα Καζάκου (βοηθός)

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1971. Για σχεδόν 20 χρόνια εργάστηκα στον χώρο των εκδόσεων επιστήμης και τεχνολογίας. Σημαντικό κομμάτι της ζωής μου έχει αφιερωθεί στις μαχητικές τέχνες. Το 2011 ήταν η χρονιά που γνώρισα την Ακαδημία Παραδοσιακής Κινέζικης & Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και βρήκα ένα νέο μονοπάτι ζωής. Από τότε μαθητεύω συνεχώς δίπλα σε αξιόλογους διδασκάλους της τέχνης της θεραπείας και μελετάω με δέος την ανθρώπινη οντότητα. Προσφέρω ανακούφιση σε όσους μου τη ζητούν μέσω της μάλαξης, του βελονισμού, και πιο πρόσφατα της ρεφλεξολογίας. Παράλληλα, σπουδάζω θεραπευτικό τραγούδι, παρακολουθώ το 3τές παιδαγωγικό σεμινάριο του συλλόγου Φίλων της παιδαγωγικής Waldorf και οργανώνω μικρές ομάδες συζήτησης και ευαισθητοποίησης γονέων. Η επαφή με τη γη, ο χορός, και το ομαδικό παιχνίδι μου θυμίζουν πού πατώ και πού βρίσκομαι και μου δίνουν ζωή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια σπουδών:
Δύο εκπαιδευτικά έτη

Τα μαθήματα του Α’ έτους γίνονται τα Σαββατοκύριακα στις κάτωθι ημερομηνίες:

Ημερομηνίες: 7-8/10/23, 4-5/11/23, 18-19/11/23, 9-10/12/23, 20-21/1/24, 10-11/2/24, 2-3/3/24, 6-7/4/24, 20-21/4/24, 11-12/5/24, 25-26/5/24, 15-16/6/24 και ώρες 10:00-17:00

Μαθήματα: Ένα Σαββατοκύριακο το μήνα στις προαναφερθείσες ημερομηνίες και ώρες 10:00-17:00
Διάρκεια σπουδών Α έτους: 168 ώρες.

Τόπος διεξαγωγής: Υμηττός


Β Έτος:

Τα μαθήματα του Β’ έτους γίνονται τα Σαββατοκύριακα στις κάτωθι ημερομηνίες:

Ημερομηνίες: 23-24/9/23, 14-15/10/23, 4-5/11/23, 25-26/11/23, 16-17/12/23, 20-21/1/24, 17-18/2/24, 9-10/3/24, 30-31/3/24, 27-28/4/24, 11-12/5/24, 8-9/6/24
Μαθήματα: Ένα Σαββατοκύριακο το μήνα στις προαναφερθείσες ημερομηνίες και ώρες 10:00-15:00
Διάρκεια σπουδών Β έτους: 120 ώρες.

Τόπος διεξαγωγής: Υμηττός


Κόστος συμμετοχής:

Εγγραφή (και για τα δύο Έτη): 300 Ευρώ
Δίδακτρα Α Έτους: 1.250 Ευρώ
Δίδακτρα Β Έτους: 1.300 Ευρώ

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.