fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: [email protected]

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής & Ελληνικός Βελονισμός – εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

Στην Ακαδημία θεωρούμε ότι η Παραδοσιακή Ελληνική Ιατρική και η μύηση στην Ιπποκρατική σκέψη είναι απαραίτητες για την πλήρη κατανόηση της ανθρώπινης φύσης, αλλά και ως θεμέλιο για την εφαρμογή των εναλλακτικών θεραπευτικών τεχνών.
Συνταιριάζουμε την Αρχαία Ελληνική Ιατρική με τους Ιπποκρατικούς Μεσημβρινούς και τον Βελονισμό, γιατί ο Βελονισμός είναι μια θεραπευτική τέχνη με μεγάλη χρηστική αξία που έχει την ιδιότητα να πλάθει θεραπευτές. Όλα αυτά η εποχή μας τα χρειάζεται επειγόντως.
Στα πλαίσια αυτά ήδη από το Ακαδημαϊκό έτος 2018‐2019 παρέχουμε εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση για τα μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και Ελληνικού Βελονισμού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
• Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, μέρος Α. (Πυρ και Υδωρ, 4 στοιχεία, Η έννοια της ενέργειας, Πεμπτουσία, Έμφυτο πυρ, Χυμοί, Ανάλυση της ψυχής, Αμυντική ενέργεια, Αίτια ασθενειών)
• Ελληνικός Βελονισμός (Ιπποκρατικοί Μεσημβρινοί και σημεία Βελονισμού).
• Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, μέρος Β. (Ανθρώπινο σώμα, Ανάλυση των εσωτερικών οργάνων στην υγεία και στην ασθένεια).

Ο στόχος της διδασκαλίας είναι η μύηση στην Αρχαία Ελληνική Ιατρική και η εκμάθηση της θεραπευτικής τέχνης του Ελληνικού Βελονισμού.

Η υλοποίηση της εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικής διαδικασίας πραγματοποιείται μέσω πλατφόρμας e-learning. Στο πλαίσιο της πλατφόρμας ο σπουδαστής καλείται να παρακολουθήσει ασύγχρονα μαθήματα (βίντεο μαθημάτων). Επίσης προσφέρουμε την δυνατότητα και στους εξ’ αποστάσεως σπουδαστές μας να παρακολουθούν όποτε το επιθυμούν τα μαθήματα δια ζώσης, κατόπιν συνεννόησης με την γραμματεία.

Η ύλη του μαθήματος έχει διαιρεθεί σε 3 κύκλους:

1ος κύκλος: Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, μέρος Α.
2ος κύκλος: Ελληνικός Βελονισμός.
3ος κύκλος: Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, μέρος Β.

Στο τέλος κάθε ενότητας ο σπουδαστής οφείλει να συμπληρώσει με επιτυχία τεστ προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές του.

Στην πλατφόρμα επίσης ο σπουδαστής θα βρει το εγχειρίδιο του μαθήματος σε pdf, το οποίο επίσης θα αποστέλλεται έντυπο μέσω ταχυδρομείου στην διεύθυνση που θα μας υποδείξει.

Τέλος στην πλατφόρμα υπάρχει η δυνατότητα για υποβολή ερωτήσεων προς τους διδάσκοντες του κάθε μαθήματος μέσω chat.

Το γενικό πνεύμα για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ο σπουδαστής να ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα της δια ζώσης εκπαίδευσης. Δεν μπορούμε να συμπτύξουμε τον χρόνο εκπαίδευσης γιατί αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

Με την ολοκλήρωση των τριών κύκλων του μαθήματος ο σπουδαστής λαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης.

Υπεύθυνος καθηγητής: Αλέξανδρος Τηλικίδης, επικοινωνία στο [email protected]

Σημείωση:

– Για όλους τους μαθητές και απόφοιτους του μαθήματος υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μιας μηνιαίας συνάντησης που λαμβάνει χώρα την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα στον χώρο της Ακαδημίας στην Γλυφάδα, Καλαμών 3, στις 17:00. Οι συναντήσεις γίνονται για την επίλυση αποριών που προκύπτουν από την μελέτη του υλικού και για συζήτηση σχετικά με το αντικείμενο μελέτης τους. Η συμμετοχή είναι προαιρετική.
‐ Ο έλεγχος της προόδου των μαθητών γίνεται με προσωπική επίβλεψη του Διδάσκοντα.

Για δήλωση ενδιαφέροντος απευθυνθείτε στην γραμματεία της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Αλέξανδρος Τηλικίδης

Γεννήθηκα το 1966 στην Αθήνα. Το 1991 αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Πάτρας.  Έλαβα την ιατρική ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης το 2001. Ξεκίνησα τις σπουδές του στο βελονισμό το 1994 στην Αθήνα. Το 1996 σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στο Tianjin  της Κίνας, Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, βελονισμό και Κινέζικη Βοτανοθεραπεία με τους καθηγητές Liu Gongwang και Zhong Qiangwei.
Από το 1997 ασκώ τον βελονισμό και την Κινέζικη Βοτανοθεραπεία στην Αθήνα και διδάσκω τη βασική θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής, βελονισμό και Κινέζικη Βοτανοθεραπεία. Το 2004 ίδρυσα την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, με στόχο την διάδοση και προώθηση της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής και τον συγκερασμό της Π.Κ.Ι. με την Αρχαία Ελληνική Ιατρική. Έχω εκδώσει τα εξής βιβλία στα ελληνικά: Η Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (1999, εκδόσεις Ακαδημία), Κινεζική Βοτανοθεραπεία – Βότανα και συνταγές (2011, εκδόσεις Ακαδημία) και Ελληνικός Βελονισμός, Μεσημβρινοί και σημεία βελονισμού, με βάση τον Ιπποκράτη (2013, εκδόσεις Ακαδημία), Η Βασική Θεωρία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, Μέρος Α ( 2014, εκδόσεις Ακαδημία).

Επικοινωνία:  [email protected]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διατίθεται σε 3 κύκλους αποτελούμενους από βιντεοσκοπημένα μαθήματα.

Κόστος συμμετοχής: 1200€, η πληρωμή γίνεται σε 3 δόσεις των 400 ευρώ, μια για κάθε κύκλο του μαθήματος.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.