fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Λεμφική Μάλαξη

Λεμφική Μάλαξη

Η λεμφική μάλαξη – παροχέτευση αποτελεί ένα άριστο θεραπευτικό εργαλείο για την κάθαρση και αποτοξίνωση του οργανισμού αλλά και εργαλείο αισθητικής τόσο για τη διατήρηση όσο και για την αποκατάσταση της καλαισθησίας του σώματος. Συνίσταται ως μια αποτελεσματική μέθοδος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη διαχείριση πάσης φύσεως οιδημάτων. Επιπλέον είναι η μάλαξη που χρησιμοποιείται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και σε συνδυασμό με ήπια άσκηση και ισορροπημένη διατροφή έχει συνολικά άριστα αποτελέσματα.

Η καλή κυκλοφορία της λέμφου είναι απαραίτητη για την αποτοξίνωση του οργανισμού, την ανανέωση των κυττάρων και τη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Η λέμφος καθαρίζει τους ιστούς από διάφορους παθογόνους οργανισμούς, στη συνέχεια περνά και φιλτράρεται μέσα από τους λεμφαδένες, ενώ τέλος ενώνεται με τη φλεβική κυκλοφορία στην πορεία προς την καρδιά.

Λεμφική παροχέτευση είναι η διευκόλυνση της λεμφικής κυκλοφορίας μέσω ειδικών χειρισμών μάλαξης και ενδείκνυται στην αντιμετώπιση αρκετών μορφών οιδήματος. Η λεμφική μάλαξη είναι εξαιρετικά αναζωογονητική και προκαλεί χαλάρωση, σωματική και ψυχική ευεξία, καθώς απομακρύνει το καθημερινό άγχος.

Περιγραφή:

Με ήπιους χειρισμούς και ρυθμικές κινήσεις βοηθάμε τη λέμφο να κινηθεί, να ανανεωθεί και να αναζωογονήσει τον οργανισμό. Μέσω της μάλαξης το λεμφικό σύστημα του σώματος εκπαιδεύεται και ενεργοποιείται. Τα υγρά του σώματος κινούνται απρόσκοπτα, το σώμα βιώνει ευεξία κι ο νους έρχεται σε καθαρότητα. Λόγω της ηπιότητας των χειρισμών ο δέκτης μπορεί να χαλαρώσει βαθιά και να ξεκουραστεί, επιτρέποντας έτσι στον οργανισμό του να κάνει τις διεργασίες αποκατάστασης που χρειάζεται.

Η χρήση της αρωματοθεραπείας και των αιθερίων ελαίων οδηγεί και συμπληρώνει τη χειρομάλαξη εξειδικευμένα και κατά περίσταση.

Για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας η λεμφική μάλαξη γίνεται ταχύτερη και εντονότερη και συχνά χρησιμοποιούνται γυάλινες βεντούζες με φωτιά όπως και εφαρμογή θερμοθεραπείας με moxa. Συνολικά ο συνδυασμός της βεντουζοθεραπείας και της θερμοθεραπείας με το λεμφικό μασάζ γίνεται όπου χρειάζεται για την ενίσχυση των αποτελεσμάτων του, ενώ προσφέρει μια βαθύτερη και ολιστική προσέγγιση στην κάθε συνάντηση. Με τη λεμφική μάλαξη δίνουμε εκ νέου ρυθμό στο λεμφικό σύστημα, είναι δηλαδή μια μορφή εκπαίδευσης του σώματος. Μέσω των ερεθισμάτων και των χειρισμών που δέχονται οι λεμφαδένες και όλο το σώμα δημιουργούνται νέες συνάψεις στον εγκέφαλο που αφορούν τη λέμφο και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ροή και ανανέωσή της. Είναι μια μορφή άσκησης για τον οργανισμό, την οποία ο εγκέφαλος καταγράφει με συνάψεις κι έτσι δημιουργείται νέο μονοπάτι για τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος, μια “καινούργια” γλώσσα!

Η εκπαίδευση αυτή για να γίνει και να εδραιωθεί η πληροφορία στο σώμα προϋποθέτει μια σειρά θεραπειών. Το πόσες θεραπείες θα χρειαστεί ο/η κάθε δέκτης/δέκτρια εξαρτάται από την υγεία, την ιδιοσυγκρασία, τις διατροφικές συνήθειες και τη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, οπότε είναι άκρως εξατομικευμένο. Οι συνεδρίες διαρκούν περίπου μια ώρα και περαιτέρω με βάση τις ανάγκες του/τη εκάστοτε δέκτη/ δέκτριας. Παρακολουθούμε μαζί βήμα βήμα την εξέλιξη της αναζωογόνησης του λεμφικού σας συστήματος και την αλλαγή και ανανέωση που αυτή η διαδικασία πολύ ευχάριστα επιφέρει.

Συζητάμε μαζί για βότανα, αιθέρια έλαια, λάδια σώματος και τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν από τον καθένα και μετά το πέρας της κάθε συνεδρίας, επικουρικά, με άριστα αποτελέσματα!! Εφαρμόζοντας λεμφική μάλαξη σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση επιτυγχάνουμε: Αύξηση ροής της λέμφου που βοηθά το σώμα να αποβάλλει τα προϊόντα του μεταβολισμού των κυττάρων (λέμφος=μεσοκυττάριο υγρό) και να αποτοξινωθεί. Έπεται η αναζωογόνηση των ιστών και η σωστή λειτουργία των οργάνων. Με αποτελέσματα να έχουμε βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και φυσικά ανάδειξη της υγείας και της ομορφιάς του δέρματος.

Κόστος συνεδρίας: 40 ευρώ

Για ραντεβού καλέστε στο 2108010111 (πιέστε 1 για την Ακαδημία)

Τις συνεδρίες προσφέρει η Τέτα Μποσινάκου κάθε Δευτέρα 10:00-15:00 και Τετάρτη 17:00-21:00 στον χώρο της Ακαδημίας στον Υμηττό, Νυμφαίου 4.