logo

Κεντρικό:
Σωκράτους 24, Κηφισιά 145 61
Παράρτημα 1:
Αμφικτύονος 12 & Πουλοπούλου, Θησείο 118 51
Παράρτημα 2:
Καλαμών 3 , Παραλία Γλυφάδας 166 75

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Tuina (Κινέζικη Μάλαξη)

Το Tuina είναι μια αρχαία κινέζικη θεραπευτική τέχνη μάλαξης. Ως προς την θεωρητική του βάση, στηρίζεται στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και συνδέεται απόλυτα με τον Βελονισμό και τα Κινέζικα Βότανα. Η γνώση λοιπόν του Tuina διευρύνει την θεωρητική βάση στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει και ένα καινούργιο πεδίο εφαρμογής της.
Ως προς την τεχνική του, το Tuina στηρίζεται σε μια σειρά ιδιαίτερα ευφάνταστων χειρισμών, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί κατά την μακροχρόνια εφαρμογή του, από τα ιδιαιτέρως επιδέξια και λεπτεπίλεπτα χέρια των Κινέζων. Αυτό το μίγμα, λοιπόν, κινέζικης επιδεξιότητας στα χέρια αλλά και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, εκφράζεται μέσα από το Tuina.
Μαζί με το Tuina θα διδαχθούν και θεραπευτικές τεχνικές με την χρήση βεντουζών, moxa και κεράτου (GUA SHA).Το μάθημα Τουίνα περιλαμβάνει και 2ο επίπεδο εμβάθυνσης στην θεραπευτική τέχνη του Τουίνα.

Με την εγγραφή στο Ι επίπεδο λαμβάνετε δώρο τις σημειώσεις του μαθήματος, μια κουβέρτα Tuina και μια κεράτινη πλάκα για το GuaSha (θεραπευτική απόξεση)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Ι ΕΠΙΠΕΔΟΥ
• Εντόπιση μεσημβρινών και σημείων βελονισμού
• Διάγνωση με βάση τα σημάδια του σώματος
• Τεχνικές Tuina σε όλο το σώμα
• Βεντούζες και θεραπευτική απόξεση (Gua Sha)
• Τρόποι διατήρησης της υγείας του θεραπευτή

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΙΙ ΕΠΙΠΕΔΟΥ
• Εφαρμογή Tuina για την αντιμετώπιση συχνών παθήσεων
• Διάγνωση μέσω της ψηλάφησης των μεσημβρινών
• Τεχνικές κινητοποίησης των αρθρώσεων των άκρων
• Παιδιατρικό Tuina
• Αισθητικό Tuina

-Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 4 άτομα, μέγιστος 8
-Απαραίτητη η έγκαιρη προεξόφληση της εγγραφής

Συνάντηση Ενημέρωσης: Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 13:00, Κηφισιά

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Δημητρίου Ιωάννης

Ο Ιωάννης Δημητρίου φοίτησε στη Σχολή Φυσιοθεραπείας του Πανεπιστημίου του Καρόλου της Πράγας από το 1998 έως το 2001 και στη Σχολή Φυσικοθεραπείας των ΤΕΙ Λαμίας από το 2001 έως το 2002. Από το 2002 έως το 2003 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής της Τιάν Τζιν στην Κίνα, ενώ από το 2003 έως το 2005 σπούδασε την Κινέζικη γλώσσα στο Ινστιτούτο Πολιτισμού και Ξένων Γλωσσών της Τιάν Τζιν και ταυτόχρονα ασκήθηκε στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική σε διάφορα νοσοκομεία και κλινικές στην Κίνα. Από το 2005 έως το 2011 σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ταυτόχρονα από το 2006 έως το 2008 σπούδασε Ομοιοπαθητική στην Εθνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας. Από το 2009 έως το 2012 φοίτησε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Βελονισμός και Τουί Να» του Πανεπιστημίου Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής της Τιάν Τζιν και το 2015 έγινε επίσημος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου αυτού μετά από τριετή έρευνα στη Βασική Θεωρία της Κινέζικης Ιατρικής. Σήμερα εν έτη 2016 συνεχίζει την εκπαίδευση του στο Λονδίνο ως υποψήφιος Δόκτωρ Οστεοπαθητικής σε πρόγραμμα Οστεοπαθητικής Ιατρικής.

Χριστίνα Μανιαβού

Η ενασχόληση με τις εναλλακτικές θεραπείες ξεκίνησε το 2010 οπου διδάχθηκα Thai Yoga Massage απο τον Τάκη Οικονόμου.

Το 2011 βρέθηκα στην Ταυλάνδη οπου διδάχθηκα Θεραπευτικό Thai Massage απο το Old Medicine Hospital του Chiang Mai και στην συνέχεια Osteothai απο το Lulyani School of Thai Massage & Osteothai.

Το 2012 ξεκίνησα να φοιτώ στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στο τμήμα του Βελονισμού, οπου ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2014. Παραλληλα, ασχολήθηκα με τη λεμφική μάλαξη, μαλαξη με αιθέραια έλαια, και το τουινά.

Απο το 2014 εως τώρα φοιτώ στο μεταπτυχιακό τμήμα του Tianjin University of Traditional Chinese Medicine της Κινας με κατεύθυνση τον Βελονισμό και το Τουινά, ενω παράλληλα εμβαθύνω τις σπουδές μου σε ιδιωτικές σχολές και κλινικές με θέματα οπως το παιδιατρικό τουινά, ψηλάφηση μεσημβρινών κα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ι επίπεδο:
Ημερομηνίες: θα ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες σύντομα! Ώρες 10:00‐16:00
Διάρκεια σπουδών: 48 ώρες Για να ενημερωθείτε για τις νέες ημερομηνίες άμεσα παρακαλούμε στείλτε μας αίτημα στο info@akadimia.gr

Κόστος συμμετοχής: εγγραφή 100€, δίδακτρα 500€

Τόπος διεξαγωγής: Γλυφάδα


ΙΙ επίπεδο:
Μαθήματα: Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν

Διάρκεια: 50 ώρες.

Κόστος συμμετοχής: Εγγραφή 50 ευρώ, δίδακτρα 500 ευρώ

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.