fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Thai Oil Massage

Το μασάζ θεωρείται μια από τις αρχαιότερες θεραπευτικές τεχνικές για το ανθρώπινο σώμα που οδηγεί στην αρμονικότερη ροή των πνευματικών, σωματικών και ψυχικών ενεργειών του με αποτέλεσμα την κατάκτηση της υγείας.

Δεν είναι απλά μια τεχνική  αγγίγματος  με τη χρήση ειδικού λαδιού η  κρέμας αλλά είναι ένας σύνθετος τρόπος επικοινωνίας στον οποίο μετέχουν ο θεραπευτής και ο θεραπευόμενος.

Ο καθένας μας έχει πια συνειδητοποιήσει πως πρόκειται για ένα σχεδόν “θεϊκό” δώρο, τόσο για το ανθρώπινο σώμα, όσο και για το ανθρώπινο πνεύμα.

Το παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ με έλαια είναι ένα απόλυτα αποτελεσματικό σύστημα οπού σκοπός του είναι να διεγείρει και να εξισορροπήσει τη ροή της ενέργειας στα βασικά κανάλια του σώματος, τους μεσημβρινούς, χρησιμοποιώντας  διατάσεις και ποικίλες μορφές πιέσεων σε σημεία βελονισμού.

Επηρεάζει θετικά  όλο το βάθος του ανθρώπου προσφέρει αναζωογόνηση, ευεξία , μειώνει τον πόνο, απομακρύνει το άγχος και γενικότερα έχει σαν  στόχο τη διατήρηση και βελτίωση της υγείας και της ψυχοσωματικής υγείας του σώματος.

 Οι πιέσεις γίνονται με δάκτυλα, παλάμες, αγκώνες  και πήχεις, με αυτόν τον συνδυασμό απελευθερώσουμε την ένταση στους μυς στις αρθρώσεις, βελτιώνουμε την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, αποτοξινώνουμε τους ιστούς, και δημιουργούμε μια αίσθηση ολότητας και ισορροπίας απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του νου και του σώματος. Η ροή της ενέργειας αποκαθίσταται καθώς το σώμα διατείνεται, αποσυμπιέζεται, »ανοίγει» και αυτορρυθμίζεται.

Σ᾽ αυτό το διήμερο σεμινάριο θα έχουμε την ευκαιρία να  επικεντρωθούμε :

 • σε βασικές αρχές – στοιχεία μάλαξης
 • στη σωστή στάση του σώματος
 • στο συγχρονισμό κίνησης και αναπνοής για μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα
 • στην αύξηση της συνείδησης του σώματος
 • σε πρακτική εφαρμογή με δυναμικές τεχνικές μάλαξης, πίεσης, και παθητικής διάτασης
 • ενδείξεις – αντενδείξεις

Η συνεδρία ταϊλανδέζικου μασάζ με έλαια γίνεται στο πάτωμα και είναι άμεσα ανακουφιστική και ευεργετική και για τους δυο που λαμβάνουν μέρος, είναι μια θεραπευτική ανταλλαγή.

Μερικές ενδείξεις και εφαρμογές

 • Χαμηλό Ανοσοποιητικό
 • Λεμφοιδήματα, οιδήματα από έλλειψη κίνησης
 • Για χαλάρωση και καταπολέμηση του στρες
 • Κόπωση
 • Βελτίωση της αναπνοής
 • Βελτίωση του δέρματος και υποδόριου ιστού
 • Χρόνιες φλεγμονές
 • Παθήσεις πεπτικού
 • Κατακράτηση υγρών
 • Ημικρανίες, στρες
 • Συμβάλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού
 • Για αποκατάσταση των τραυματισμών των αθλητών

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο:

Απευθύνεται σε όσους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον κλάδο του μασάζ, σε άτομα που θέλουν να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με την τέχνη της μάλαξης, σε θεραπευτές,  φυσικοθεραπευτές, αισθητικούς, και σε οποίον επιθυμεί να εξελίξει το επάγγελμά του και να διευρύνει τις γνώσεις του.

Τι χρειάζεται να φέρω:

Κατά τη διάρκεια του Thai Oil massage θα γίνει πρακτική εξάσκηση σε όλο το σώμα.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους 2 μεγάλες πετσέτες (μπάνιου), και το μαγιό τους.

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Σιδηροπούλου Αθηνά

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα Κινηματογράφο και Mass Media Communications  και εργάστηκα  στο χώρο της διαφήμισης για 15 χρόνια. H αγάπη μου για το σώμα, τον άνθρωπο και την ισορροπία του  με έφερε στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Κινέζικης Ιατρικής και το 2007 ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και στον Βελονισμό.

Συνειδητοποίησα ότι η βαθιά θεραπεία για τον κάθε άνθρωπο είναι διαδικασία αυτοΐασης, και χρειάζεται αυτογνωσία αλλά και «άγγιγμα» έτσι συνέχισα την εκπαίδευση μου στο Ταϊλανδέζικο μασάζ, το Shiatsu, τη θεραπευτική και την λεμφική μάλαξη.

Συνέχισα κύκλιους σπουδών πάνω στη Διατροφή, τα Βότανα, την Ομοιοπαθητική, το Ρείκι, τη Yoga, την Κινησιολογία.  Το 2010 παρακολούθησα στο Πεκίνο και στο Tianjin ένα προχωρημένο σεμινάριο Βελονισμού με κλινική πρακτική και θεωρία.

Μέσα από τα ταξίδια που έκανα σε Ινδία, Ταϊλάνδη, Κίνα, Βιετνάμ ήρθα σε επαφή με δασκάλους και θεραπευτές από όλο τον κόσμο και  εμπλούτισα τις γνώσεις μου με  παραδοσιακές θεραπείες της κάθε κουλτούρας.

Από το 2008 απασχολούμαι αποκλειστικά με εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπείες, διδάσκω το Thai Oil στην Ακαδημία και οργανώνω Yoga retreats.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες: 8-9/4/2023 και ώρες 10:00-17:00

Κόστος συμμετοχής: 150€

Τόπος διεξαγωγής: Υμηττός

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.