fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Θεωρητικά Σεμινάρια Kung Fu: o βασικός Κορμός της Tαοϊστικής Παράδοσης

Σειρά 3 θεωρητικών μαθημάτων με αντικείμενο την σύλληψη, την γέννηση και την ανάπτυξη του Kung Fu ως πρωταρχική έννοια του Ταοϊστικού Ιδανικού.

  • Η φιλοσοφία του «Τάο» και το Kung Fu
  • Ταοϊστική Ευζωΐα: το Kung Fu ως Πρακτική της Υγείας
  • Οι σχέση του Kung Fu με τα: Wei Kung, Nei Kung, Chi Kung
  • Το Kung Fu και η σχέση του με τον Βελονισμό και την Πιεζοθεραπεία
  • Το Ζεν και το Kung Fu
  • Το Kung Fu στην Πολεμική Τέχνη

Σκοπός αυτής της Σειράς Μαθημάτων είναι η γνωριμία με τα ουσιώδη και πρακτικά εργαλεία της Ταοϊστικής Παράδοσης. Εργαλεία τα οποία εκδηλώνονται μέσα από τις διάφορες Μεθόδους–και που ανα τους αιώνες προσλαμβάνουν διαφορετικά ονόματα και φόρμες—με κυρίαρχο πάντοτε σκοπό την Ευζωΐα: την αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία της διανοητικής, συναισθηματικής και φυσικοϋλικής ζωής του ανθρώπου ως άτομο και ως μέλος ευρύτερου συνόλου.

Το Ιδανικό αυτό, της Ευζωΐας, συνιστά την ουσία του Kung Fu, το οποίο με την σειρά του αποτελεί την διαρκή και συνεχώς εξελισσόμενη έκφραση αυτού του Ιδανικού.

Μέσα στο πλαίσιο αυτού του Ιδανικού, έλαβαν χώρα Μέθοδοι Υγείας & Θεραπείας, Τέχνες, Στρατηγική, κ.α., με αποκορύφωμα το Ζεν και την Παράδοση του Shaolin.

Μέσα από αυτά τα μαθήματα, εκφράζεται η προσδοκία να γίνει όλο και περισσότερο αντιληπτό το πλαίσιο αναφοράς και οι προεκτάσεις των απλών σωματο-ενεργειακών γυμνασμάτων και ασκήσεων της πρακτικής όψης του Kung Fu.

Μέρος 2ο: Αντιστοιχίες Κόσμου – ανθρώπου και η δημιουργία των τεχνικών ασκήσεων 

Στο πρώτο μάθημα κάναμε μία περιήγηση στην γενική ταοϊστική κοσμοαντίληψη για την Φύση και τον άνθρωπο. Σκιαγραφήσαμε την εικόνα δια της οποίας ο Ταοϊσμός βλέπει τον Κόσμο, τον άνθρωπο και τις μεταξύ τους αντιστοιχίες.

Είναι μέσα από την αντίληψη αυτήν των αντιστοιχιών ανάμεσα σε Κόσμο και άνθρωπο όπου προκύπτει στην συνέχεια η μέθοδος—η τεχνική—εναρμόνισης του ανθρώπου με τον Κόσμο. Έτσι, δημιουργούνται οι επιμέρους τεχνικές και ασκήσεις για την ευεξία, με απώτερο σκοπό, πάντοτε, την Ευζωία.

Αυτόν τον τρόπο των αντιστοιχιών και το πως από αυτόν προκύπτει το τεχνικό πλαίσιο της ταοϊστικής πρακτικής, θα εξερευνήσουμε σε αυτό το δέυτερο μάθημα της σειράς.

 

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Σπύρος Τουλιάτος

Ξεκίνησα Kung Fu το 1980, σε ηλικία 5 ετών, υπό την καθοδήγηση του πατέρα μου. Έκτοτε εργάζομαι αδιάλειπτα, ευρισκόμενος σε συνεχή μαθητεία μέχρι του παρόντος, υπό διαφορετικούς δασκάλους, στις Εσωτερικές και Εξωτερικές Σχολές του Kung Fu και την ‘Ταοϊστική Γιόγκα’.

Κατά την διάρκεια των χρόνων αυτών, μαθήτευσα παράλληλα σε Σχολές Θεραπευτικής Τέχνης με ενεργειακή – ολιστική προσέγγιση και αυτογνωσιακό προσανατολισμό. Παρακολούθησα επίσης, τακτικά και σεμιναριακά, Σχολές Κίνησης & Άσκησης που περιλαμβάνουν: Μεσαιωνική Σπαθασκία, Instinctive Archery και Physical Theatre.

Ξεκίνησα να παραδίδω μαθήματα στα 20, και συνεχίζω μέχρι και σήμερα. Από το 2007 επικεντρώθηκα κύρια στην Εσωτερική Σχολή Κίνησης διαμορφώνοντας αντιστοίχως και τα μαθήματα, ενώ συγχρόνως σχεδίασα και πραγματοποίησα σεμινάρια και εργαστήρια κίνησης – έκφρασης για Performers σε Ελλάδα και Κύπρο. Κατά την περίοδο 2009 – 2013 συμμετείχα σε Θεατρικά Projects σε Ελλάδα και Κύπρο, ως performer.

Έχω πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και μεταπτυχιακό τίτλο στην Αναλυτική Φιλοσοφία με ειδίκευση στην Φιλοσοφία του Νου και την Φιλοσοφία της Ψυχολογίας.

Ζω και εργάζομαι στην Αθήνα, πραγματοποιώντας μαθήματα και εργαστήρια με σκοπό την ενσωμάτωση και αξιοποίηση της Εσωτερικής Σχολής Κίνησης στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Τα ενδιαφέροντά μου επικεντρώνονται από την μία στην μετάδοση της Εσωτερικής Σχολής Εκγύμνασης και στην αξιοποίησή της μέσα στην Καλλιτεχνική & Δημιουργική Έκφραση, και από την άλλη στον Εθελοντισμό.

Άλλα ενδιαφέροντά μου περιλαμβάνουν το Bridge, το Bouldering και την μετάφραση έργων από τα αγγλικά στα ελληνικά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες: Θα ανακοινωθούν

Τόπος διεξαγωγής: Γλυφάδα

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.