fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: [email protected]

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Ανθοϊάματα Bach και προσωπική εξέλιξη!

Τα ανθοϊάματα αποτελούν ένα ολοκληρωμένο και ασφαλές σύστημα θεραπείας, που ανήκει στην οικογένεια των ενεργειακών θεραπειών. Η χρήση των ανθοϊαμάτων μπορεί και ανακουφίζει στοχευμένα ένα μεγάλο φάσμα ψυχολογικών και ψυχοσωματικών προβλημάτων. Στόχος της θεραπείας είναι η αποκατάσταση της ισορροπίας και της αρμονίας μέσα από την ίδια την προσωπικότητα του ανθρώπου, χωρίς να παραβιάζεται η θέληση του.

Το 1936 (έτος καθιέρωσης) ο Dr Bach μετά από μελέτες ανακάλυψε τις ασφαλείς αποτελεσματικές και θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών και των λουλουδιών, τα Ανθοϊάματα. Η ανθρωπότητα τα χρησιμοποιεί από τότε χωρίς κανένα φόβο αφού παρασκευάζονται από αβλαβή άγρια λουλούδια. Η δράση τους είναι ήπια μη εξαρτητική, και γι αυτό τον λόγο μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, από βρέφη μέχρι υπερήλικες σε οποιοδήποτε επίπεδο υγείας, καθώς επίσης η χρήση τους έχει δοκιμαστεί επιτυχώς και σε ζώα αλλά και σε φυτά. Ο Dr Bach αναζητούσε ανακούφιση από προβλήματα που τον δυσκόλευαν, έτσι διερευνούσε διαφορετικές μεθόδους από τις ήδη υπάρχουσες της εποχής. Ο ίδιος όντας γιατρός και ομοιοπαθητικός είχε ήδη αναπτύξει έναν διαφορετικό τρόπο θεραπευτικής αντίληψης, και αναζητούσε μια αληθινή φυσική και ανθρωπιστική θεραπευτική μέθοδο. Παρατήρησε ότι όταν βρισκόταν κοντά σε κάποια φυτά ανακουφιζόταν σε συναισθηματικό επίπεδο. Στην αρχή δοκίμασε με δροσοσταλίδες και αργότερα ανέπτυξε το σύστημα της ανθοθεραπεία ως την γνωρίζουμε σήμερα.

 «Να εξελίξουμε τη συνείδηση, αντί να την καταπιέζουμε με ψυχοτροπικά μέσα – αυτή είναι η ιδέα της μεθόδου μου». 

«Η απλότητα αυτής της μεθόδου ας μην σας αποτρέψει από τη χρήση της, γιατί θα ανακαλύψετε ότι όσο πιο πολύ προχωράτε στην έρευνά σας, τόσο θα συνειδητοποιείτε την απλότητα της Δημιουργίας».

Dr Bach

Περιεχόμενο σπουδών:

  • Τι είναι τα ανθοϊάματα
  • Ιστορική αναδρομή – Dr Bach
  • Η σχέση των ανθοϊαμάτων με άλλες εναλλακτικές και μη θεραπείες
  • Πώς λειτουργούν
  • Ανάλυση των 38 ανθοϊαμάτων Bach
  • Εφαρμογές των ανθοϊαμάτων Bach
  • Ανάλυση περιστατικών.
Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης  δίδεται η δυνατότητα εγγραφής μέλους στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (κατόπιν προϋποθέσεων).

Το μάθημα παρέχεται και ως Distance Learning με παρακολούθηση των μαθημάτων που γίνονται στην τάξη μέσω Zoom.

Συνάντηση ενημέρωσης: Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 13:15, Υμηττός

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Έβελυν Δασκαλάκη

Γεννήθηκα στην Γερμανία. Σπούδασα Ψυχολογία  «Psychology And Education»  στο Sheffield Hallam University και συνέχισα στο Preston University «Psychological Studies». Πραγματοποίησα την Πρακτική σε Ατομικές και Ομαδικές Ψυχοθεραπείες και Ψυχομετρικές τεχνικές ,  στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ»(2.200 ώρες), Ν.Π.Δ.Δ.

Υπό εποπτεία: Κου. Παν. Βαρυτιμιάδη, Ψυχολόγος, 2002-2004.

Επιπροσθέτως παρακολουθούσα στο Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό κέντρο, Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών τα προγράμματα «Εισαγωγή στις δυναμικές της οικογένειας», και «Ομαδική Δυναμική και Ομαδική Ψυχοθεραπεία», καθώς και «Εισαγωγή στην Ομαδική Δυναμική και το Ψυχόδραμα» (40 ώρες πρακτική), 1997-1998.

Το 1998 έγινα μέλος των Γιατρών του Κόσμου (1998-2004).

Σημαντικό ρόλο στην πορεία των σπουδών μου αποτέλεσε το Ν.L.P. (Neuro – Linguistic Programmingσε συνδυασμό με το Time Line Therapy™ -Hypnosis.

Με τον ξεχωριστό κόσμο των Ανθοϊαμάτων συναντήθηκα σαν φυσική συνέχεια της ανάγκη μου να γνωρίσω τον άνθρωπο, μετά τις σπουδές μου στο πρόγραμμα «Ανθοθεραπευτικές εφαρμογές στην Ψυχική Συμβουλευτική» στο (NHS)  και στα ανθοϊάματα του Dr Bach συνέχισα με τα Ανθοϊάματα της Flower Essence Society F.E.S., τα ανθοϊάματα της Αυστραλίας Bush Flower Essences, τα ανθοΐαμα της Pegasus και ανθοϊάματα από Ορχιδέες Living Tree Orchid Essences.

Επίσης, έχω διοργανώσει προσωπικά και συγχρόνως συμμετάσχει σε Ομάδες Εποπτείας ως προς την εφαρμογή των Ανθοϊαμάτων.

Κομβικό ρόλο στην ζωή μου έπαιξε η ομοιοπαθητική.

Ξεκίνησα τις σπουδές μου σε αυτήν στο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ  (3 χρόνια) καθώς και στην ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Κινέζικης Ιατρικής (3 χρόνια). Συμπληρωματικά σπούδασα στην Ακαδημία Ελληνικό βελονισμό, Ιστορία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικήςδιάγνωση, και διατροφή.

Είμαι ιδρυτικό μέλος της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ» Γενική γραμματέας του συλλόγου έως το 2023 και σήμερα η Α’ Αντιπρόεδρος.

Επιπλέον είμαι Full member of the «Association for Natural Medicine in Europe e.V.» ANME Schoneck Germany 2017.

Σπούδασα στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «Φυσικές Ιατρικές και Συμπληρωματικές Θεραπείες»(2021-2022)

Έχω ήδη παρακολουθήσει και συνεχίζω να παρακολουθώ πλήθος σεμιναρίων, συμποσίων και ημερίδων σε όλους τους παραπάνω τομείς. 

Τώρα παρακολουθώ το «Ετήσιο πρόγραμμα Ψυχοπαθολογίας»,  Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών, και σύντομα ολοκληρώνω τις σπουδές μου.

Περισσότερες πληροφορίες και άρθρα της Έβελυνας Δασκαλάκη θα βρείτε εδώ!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες: 30/9/2023, 21/10/2023, 18/11/2023 (online), 2/12/2023 (online), 27/1/2024, 24/2/2024, 6/4/2024, 18/5/2024, 1/6/2024

Μαθήματα στις προαναφερθείσες ημερομηνίες , ημέρα Σάββατο και ώρες 10:00-16:00.

Συνολική διάρκεια σπουδών: 55 ώρες
Κόστος συμμετοχής: εγγραφή: 50€, δίδακτρα: 550€
Τόπος διεξαγωγής: Υμηττός (εκτός από τα μαθήματα στις 18/11/2023 και 2/12/2023 που θα γίνουν online)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.