fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: [email protected]

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Συνεργασία με το Tianjin University of TCM

Στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση και σημασία στις διεθνείς συνεργασίες. Πριν όμως παραθέσουμε τα εύλογα επιχειρήματα που δικαιολογούν μια τέτοια στάση οφείλουμε να κάνουμε μια σημαντική επισήμανση.
Ο σύγχρονος Έλληνας χαρακτηρίζεται από μια τάση υποταγής σε οτιδήποτε ξένο ή διαφορετικό. Ειδικά στον τομέα της Ιατρικής το φαινόμενο είναι πάρα πολύ έντονο. Οτιδήποτε εκπορεύεται είτε από Αμερική είτε από τις υποτιθέμενες αναπτυγμένες χώρες θεωρείται αυτόματα και αξίωμα από τους λειτουργούς του ιατρικού επαγγέλματος. Αυτή η κατάσταση είναι λάθος από πολλές απόψεις και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Σήμερα μάλιστα που παρατηρείται μια έντονη απαξίωση του Δυτικού Ιατρικού μοντέλου και μια στροφή προς την Ανατολή, δεν πρέπει εμείς απλά να αλλάξουμε τους πατρόνες μας  και εκεί που υμνούσαμε τους Αμερικάνους να αρχίσουμε να υμνούμε τους Κινέζους, τους Ινδούς ή τους Θιβετιανούς. Σε μια ιστορική στιγμή αλλαγής και γέννησης καινούργιων ιδεών και πραγμάτων δεν είναι σωστό να αρκεστούμε απλά στο να αλλάξουμε αφεντικό. Πρέπει να σταθούμε στα δικά μας πόδια, χωρίς την υποστήριξη διεθνών αφεντικών. Έχουμε την δύναμη ως λαός, την εξυπνάδα ως επιμέρους άτομα αλλά και πλούσια κληρονομιά από πολιτισμό και ιστορία.
Μέσα στα πλαίσια αυτής της αντίληψης δραστηριοποιούμαστε στον τομέα των διεθνών συνεργασιών. Προσκαλούμε ευσεβείς και άξιους Δασκάλους, από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη, χωρίς προκατάληψη. Υποδεχόμαστε με σεβασμό και τιμή τον σπόρο της σκέψης τους, ανταποδίδοντας με Ελληνική φιλοξενία. Επεξεργαζόμαστε τον σπόρο αυτό πλουτίζοντας το δυναμικό και την ενέργεια της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.

Στα πλαίσια αυτά έχουμε ήδη συνάψει συμφωνία συνεργασίας με το TIANJIN UNIVERSITY OF TRADITIONAL CHINESE MEDICINE και κάθε χρόνο προσκαλούμε Κινέζους Δασκάλους από τα Πανεπιστήμια του TIANJIN και του ΠΕΚΙΝΟΥ.

Επίσης από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 υπάρχει συμφωνία μεταξύ TIANJIN University of TCM και ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ για την χορήγηση BACHELOR DEGREE στην ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ και τον ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ.

Η διάρκεια σπουδών για την απόκτηση του BACHELOR έχει οριστεί να είναι 5ετής, εκ των οποίων τα 3 πρώτα χρόνια γίνονται στην Ελλάδα (στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής) και τα 2 τελευταία χρόνια στην Κίνα (TIANJIN University of TCM). Το BACHELOR DEGREE απονέμεται από το Πανεπιστήμιο του TIANJIN

Τέλος, η Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και το Tianjin University of Traditional Chinese Medicine, προσφέρουν από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 στους μαθητές της Ακαδημίας 10 υποτροφίες για σπουδές στην Κίνα ετησίως. Οι υποτροφίες είναι τρίμηνης διάρκειας και καλύπτουν τα δίδακτρα στο TIANJIN UNIVERSITY για την παρακολούθηση κλινικών Βελονισμού και θεωρητικών μαθημάτων. Το πρόγραμμα των 3μηνων υποτροφιών ανανεώθηκε και θα συνεχιστεί τουλάχιστον ως το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Παράλληλα, συνεχίζουμε να διατηρούμε ανοιχτές τις πύλες της Ακαδημίας στην Θιβετάνικη Ιατρική μέσω της επαφής μας με την Tsering Tsamchoe, Θιβετανή απόφοιτος του MEN TSEE KHANG, την οποία ελπίζουμε να έχουμε σύντομα ξανά κοντά μας.
Από το 2004 έχουν διδάξει στην Ακαδημία τουλάχιστον 10 διαπρεπείς καθηγητές Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής από όλο τον κόσμο.

Είναι προφανές λοιπόν, ότι ενώ στηριζόμαστε κατά κύριο λόγο στην καλλιέργεια του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος, του δικού μας Πνεύματος, αυτού που απορρέει από την φύση που μας περιβάλλει, ταυτόχρονα δεχόμαστε και επιρροές από το εξωτερικό. Η μονομέρεια, σε μια εποχή σαν την δικιά μας, μπορεί να οδηγήσει σε ολισθηρά μονοπάτια, όπως αυτά του εθνικισμού ή της στείρας αρχαιολατρείας. Το να αναδείξουμε όμως την γνώση του παρελθόντος μας, να την χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο για το παρόν και να την αναμείξουμε με την διεθνή γνώση είναι ένα έργο που μπορεί να λειτουργήσει ως πυξίδα σε μια εποχή αναζήτησης πορείας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.