fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: [email protected]

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Τετραετές Πτυχίο της Ακαδημίας

Το Πτυχίο θεραπευτού είναι ο τελικός τίτλος σπουδών που μπορεί να αποκτήσει κάποιος μαθητής, σπουδάζοντας μέσα στα πλαίσια της Ακαδημίας. Για την ολοκλήρωση της θεραπευτικής υπόστασης των μαθητών, έχουμε θέσει τις εξής προϋποθέσεις για την απόκτηση του ΠΤΥΧΙΟΥ.

α. Τετραετής φοίτηση στην Ακαδημία.

β. Συμπλήρωση 1200 ωρών διδασκαλίας πάνω στις τέχνες της θεραπείας, οι οποίες να λάβουν χώρα στην Ακαδημία ή σε άλλες σχολές εναλλακτικής θεραπευτικής. Το ποσοστό σπουδών που οφείλει να ολοκληρωθεί μέσα στα πλαίσια της Ακαδημίας θα πρέπει να αποτελεί το 65% του συνόλου των 1200 ωρών. Επιτρέπουμε στους μαθητές μας να επιλέγουν και άλλους Δασκάλους εκτός Σχολής, ως ένδειξη σεβασμού και τιμής σε όσους υπηρετούν ασθενείς και προσφέρουν θεραπευτικό έργο.

γ. Ολοκλήρωση ενός τουλάχιστον κύκλου σπουδών στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ που να οδηγεί στον τίτλο σπουδών ΔΙΠΛΩΜΑ. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι ο υποψήφιος θεραπευτής θα πρέπει να έχει σπουδάσει μια τουλάχιστον από τις οχτώ θεραπευτικές τέχνες (Αρωματοθεραπεία, Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Βελονισμό, Αρχαία Ελληνική Ιατρική και Βελονισμό, Ομοιοπαθητική, Βότανα, Shiatsu, Ρεφλεξολογία και Διατροφή) που διδάσκονται υπό την μορφή κύκλου σπουδών στα πλαίσια της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ. Η προϋπόθεση αυτή τίθεται προκειμένου να αποφευχθεί η συμπλήρωση τετραετούς φοίτησης και 1200 ωρών από ατάκτως ερριμμένα μαθήματα, χωρίς ένα κεντρικό στόχο από τη μεριά του μαθητή.

δ. Εξόφληση διδάκτρων. Οι μαθητές της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ οφείλουν να καταλάβουν  ότι η Σχολή τους δεν είναι ένα κρατικοδίαιτο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Η  ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ είναι ένα γέννημα των μαθητών της, της δίψας τους για γνώση και αυτοβελτίωση. Η οικονομική ανεξαρτησία της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ μέσα από την οικονομική στήριξη των μαθητών της εγγυάται την συνέχιση του δημιουργικού της έργου.

ε. Στα πλαίσια της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ δεν υπάρχει εξεταστικό σύστημα του τύπου των γραπτών ή άλλων εξετάσεων. Πιστεύουμε ότι οι εξετάσεις πλήττουν θανάσιμα τους μαθητές με ανώφελο άγχος και σε καμιά περίπτωση δε συμβάλλουν στην εμπέδωση της γνώσης. Οφείλουμε όμως να καταστήσουμε σαφές ότι όσοι εκ των αποφοίτων της σχολής επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη των αντίστοιχων με τις σπουδές τους συλλόγων (π.χ. ρεφλεξολογίας ή shiatsu), θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των συλλόγων τους και να περνούν με επιτυχία τις όποιες εξετάσεις θεσπίζουν οι σύλλογοι (π.χ. γραπτές εξετάσεις ή ιστορικά).
Αφού λοιπόν, είμαστε υποχρεωμένοι να αποφύγουμε την καθιέρωση ενός εξεταστικού συστήματος, εφ’ όσον αυτό βλάπτει παρά ωφελεί την διαδικασία της γνώσης, οφείλουμε να αφουγκραστούμε την διαδεδομένη κοινωνική αντίληψη. Η διαδεδομένη αντίληψη, μέσα στην κοινωνία που ζούμε, είναι ότι δεν μπορούν να αξίζουν όλοι. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όντως δεν μπορεί να αξίζουν όλοι, αλλά πιστεύω ότι το πεπρωμένο όσων δεν αξίζουν θα τους φέρει το εμπόδιο. Σήμερα, ζούμε σε μια εποχή όπου έχουμε ανάγκη, ως κοινωνία, από θεραπευτές. Μέσα στους χώρους όπου διδάσκονται οι τέχνες της θεραπείας, αναγκαστικά θα παρεισφρήσουν και ανάξιοι. Ας εμπιστευτούμε την δύναμη των τεχνών της θεραπείας, να μεταμορφώνουν τους ανάξιους σε άξιους. Ας εμπιστευτούμε το πεπρωμένο των ανθρώπων και την δύναμη των Συμπαντικών δυνάμεων να μας κατευθύνουν προς την αρετή. Ο μαθητής λοιπόν για να φτάσει να γίνει θεραπευτής  οφείλει να ασκήσει τη ψυχή του και το σώμα με κόπους που θα τον οδηγήσουν στην αλήθεια, την αγάπη και την ταπεινότητα αλλά και στην άρτια γνώση των τεχνών της θεραπείας. Αν αυτοί οι κόποι δεν καταβληθούν κατά τη διάρκεια της τετραετούς εκπαίδευσης η ψυχή και το σώμα θα μείνουν απαίδευτα και ως εκ τούτου θα υπάρχει αδυναμία προσφοράς θεραπευτικού έργου. Ως υπεύθυνος εκπαίδευσης λοιπόν, στερώ από τον εαυτό μου το δικαίωμα της κρίσης των άλλων και ιδιαίτερα των μαθητών μου. Ελπίζω οι δυνάμεις που εποπτεύουν το έργο μας να ευοδώσουν μια τέτοια απόφαση. Αν όμως μια τέτοια απόφαση αποδειχθεί αναποτελεσματική, διατηρώ το δικαίωμα, προς όφελος όλων, να την αλλάξω.

στ. Προϋπόθεση για την απόκτηση του τίτλου σπουδών  ΠΤΥΧΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥ στα πλαίσια της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, είναι η υποχρεωτική παρακολούθηση των κάτωθι μαθημάτων:

Ι. Ανάγνωση κειμένων του Ιπποκράτη και Γαληνού και σύνδεση με την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική. Η ενασχόληση των υποψηφίων θεραπευτών με την Ιπποκρατική σκέψη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση της θεραπευτικής τους αποτελεσματικότητας.
II. Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής
III. Βασική Θεωρία Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής
IV. Διάγνωση
V. Ιατρικά
VI. Διατροφή και Βότανα (Κινέζικα και Ελληνικά). Όποια θεραπευτική τέχνη και αν επιθυμεί να εφαρμόσει ένας υποψήφιος θεραπευτής οφείλει να γνωρίζει τη δύναμη της ενέργειας (τροφή και βότανα) που μπαίνει μέσα στο σώμα του πάσχοντα από το στόμα. Διαμέσου αυτής της δύναμης συμβάλλει τα μέγιστα στην ευόδωση του θεραπευτικού έργου.
VII. Μια θεραπευτική τέχνη μάλαξης. Ο μαθητής που εκπαιδεύεται να γίνει θεραπευτής οφείλει να ξέρει να αγγίζει τον πάσχοντα. Το άγγιγμα είναι απαραίτητο κομμάτι της θεραπευτικής διαδικασίας.
VIII. Ιστορία της Ελληνικής Ιατρικής.
IX. 3 έτη Κινέζικου Βελονισμού
X. Ελληνικός Βελονισμός
XI. Ανάλυση νόσων με βάση την Δυτική ιατρική.

Η θέσπιση του τίτλου σπουδών ΠΤΥΧΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥ συμβάλλει στην αναβάθμιση των σπουδών πάνω στις τέχνες της θεραπείας στη χώρα μας. Κατ’ αρχάς επιτρέπει στον Έλληνα ο οποίος θέλει να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω στις τέχνες της θεραπείας, να το κάνει στη χώρα του. Μέχρι σήμερα λόγω της απουσίας ενός τίτλου σπουδών με τέτοιο υπόβαθρο, αρκετοί μαθητές που επιθυμούσαν να αποκτήσουν τέτοιου επιπέδου εκπαίδευση στις θεραπευτικές τέχνες, αναγκάζονταν να ξενιτευτούν. Από την άλλη υποχρεώνει τον μαθητή των θεραπευτικών τεχνών να παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στον εκπαιδευτικό χώρο παροχής γνώσης. Η μακροχρόνια τριβή με τις τέχνες της θεραπείας, προετοιμάζει καλύτερα στην εξάσκηση του θεραπευτικού έργου. Τέλος, ο τίτλος σπουδών ΠΤΥΧΙΟ (τετραετούς φοίτησης) που παρέχει η Ακαδημία, αναγνωρίζεται από το TIANJIN UNIVERSITY OF TRADITIONAL CHINESE MEDICINE, πράγμα το οποίο τον νομιμοποιεί και από την άλλη λειτουργεί ως προθάλαμος για την απόκτηση του διεθνούς τίτλου σπουδών (Master Degree), ο οποίος παρέχεται με όλες τις διεθνείς Πανεπιστημακές πιστοποιήσεις από το TIANJIN UNIVERSITY.

Η δουλειά λοιπόν που γίνεται στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ως προς το ΠΤΥΧΙΟ είναι μεγάλη και σημαντική και απομένει στους μαθητές που πρόκειται να το αποκτήσουν, να το τιμήσουν με τη στάση τους απέναντι στους πάσχοντες.

Η εγγραφή για το Πτυχίο είναι 1000€ και καλύπτει τις εγγραφές σε όλα τα μαθήματα της Σχολής.

Ο υπεύθυνος εκπαίδευσης

Αλέξανδρος Τηλικίδης