fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο Μασάζ

Η θεραπευτική τέχνη του Thai Yoga Massage αποτελεί ένα αρχαίο και ιερό θεραπευτικό σύστημα το οποίο έχει τις ρίζες του στη Γιόγκα, στην Αγιουρβεδική και Κινέζικη Ιατρική καθώς και σε βουδιστικές πνευματικές πρακτικές. Είναι ένα μοναδικό και ισχυρό σύστημα θεραπείας το οποίο συνδυάζει ρυθμικό και χορευτικό μασάζ, δακτυλοπίεση σε σημεία βελονισμού, ασάνες (γιόγκικες διατατικές ασκήσεις), ήπιες στροφικές διατάσεις, οστεοπαθητικούς χειρισμούς πάνω στο συνδετικό ιστό του σώματος, ενεργειακή εργασία και διαλογισμό.

Το Thai Yoga Massage διεγείρει και εξισορροπεί τη ροή της θεραπευτικής ενέργειας του σώματος, απελευθερώνει τις μπλοκαρισμένες περιοχές, φέρνοντας έτσι το άτομο σε ισορροπία και αρμονία με αποτέλεσμα την υγεία, ευδαιμονία και γαλήνη.
Η θεραπευτική αυτή τέχνη επιφέρει καταστολή του άγχους και της έντασης, αύξηση ζωτικότητας και συνειδητότητας και εμβαθύνει την ένωση μεταξύ νου, σώματος και πνεύματος και στον δέκτη αλλά και στον θεραπευτή.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσδώσουμε στο άγγιγμα μας μια ανοιχτόκαρδη, ανιδιοτελή πρόθεση μέσω της οποίας να αγγίξουμε και να απελευθερώσουμε από βαθιά ψυχοσωματικά μπλοκαρίσματα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια πνευματική και θεραπευτική αφύπνιση, θεραπευτές και μη.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
• Ιστορία και εξέλιξη του Ταϊλανδέζικου μασάζ.
• Τεχνικές μάλαξης στις 4 βασικές θέσεις.
• Βασικές αρχές Ταϊλανδέζικου μασάζ.
• Αλληλουχία και σύνθεση μιας ολοκληρωμένης
συνεδρίας εστιασμένη στις ανάγκες του θεραπευόμενου.
• Επιπλέον θεραπευτικές τεχνικές
για ώμους, αυχένα, πόδια, πλάτη

Συνάντηση Ενημέρωσης: Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 13:00, Υμηττός

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Βαγγέλης Βάρης

Ο Ευαγγελος Βάρης γεννήθηκε στην Αθήνα και τα τελευταία 19 χρόνια ζει στην Εύβοια. Αρχικά εισήχθη στις ανατολίτικες τέχνες μέσω του Tai Chi και της Yoga, τα οποία τον υποστήριξαν στη μετέπειτα γνωριμία/αγάπη του με το Thai Yoga massage. Το 2009 στο Sunshine House, το οποίο έγινε και δεύτερο σπίτι του, επηρεάστηκε κι εμπνεύστηκε έντονα από τον Τάκη (KrishnaTakis), τον πρώτο του καθηγητή και πλέον μέντορα. Στην πολύχρονη αυτή πορεία, η πρακτική του κι η εμπειρία σχηματίστηκε από διάφορους άλλους καθηγητές, όπως οι David Lutt, Arno L’Hermitte, Rosemary Wallach, Pau Castellsague, Itzhak Helman, Felicity Joy, Gabriele Schüers, με κάποιους από τους οποίους έχει υπάρξει ως μαθητής και αργότερα ως βοηθός & θεραπευτής σε δεκάδες σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Βιέννη, Ζυρίχη κ.α.) από το 2012. Εκτός από την ομορφιά του Thai Yoga massage, έχει μαγευτεί κι από άλλες τεχνικές όπως το OsteoThai, το Chi Nei Chang (μασάζ κοιλιάς και ζωτικών οργάνων), το massage Lomi-Lomi, αλλά ο Κρανιοϊερός ρυθμός και η θεραπεία μέσω αυτού έχει παραμείνει το μεγαλύτερό του πάθος. Τα τελευταία χρόνια (από το 2016), τον έχει αγγίξει βαθύτατα η επιστημονική προσέγγιση της Οστεοπαθητικής ιατρικής, μέσω της 5ετούς εκμάθησης της σχολής SICO (Swiss International College of Osteopathy) στην Ελβετία, δημιουργώντας έτσι έναν ιδιαίτερο συνδυασμό στις θεραπείες του και κατ΄ επέκταση, έχει επηρεάσει την διδασκαλεία του στα σεμινάρια που πραγματοποιεί έκτοτε. Ο Βαγγέλης αναζητά την θεραπεία μέσω της μάλαξης και των ήχων, εξ’ου και παραδίνεται σε μαθήματα πολυφωνίας, χορών κι είναι μουσικός: τιμάει κι αγαπάει τα κρουστά, ενώ τελευταίως εντρυφεί στο σαντούρι, και χάνεται μέσα σε παραδοσιακούς ελληνικοανατολίτικους ρυθμούς & μελωδίες, παρέα με τις μουσικές μπάντες “Φυστικί Σαλόνι” και ”Eziak”. Για θεραπείες ή/και σεμινάρια, μπορείτε να τον βρείτε στο vavalikedada@gmail.com  .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μαθήματα:
Α΄ επίπεδο:
17-18/10/2020, 31/10 – 1/11/2020, 14-15/11/2020, 9-10/1/2021 και ώρες 10:00-17:00
Διάρκεια σπουδών: 56 ώρες

Κόστος συμμετοχής:
εγγραφή 50€, δίδακτρα 500€

Β΄ επίπεδο:
Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν

Τόπος διεξαγωγής: Υμηττός

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.