fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: [email protected]

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Κινέζικος Βελονισμός

Ο Βελονισμός είναι ίσως η πιο εκλεπτυσμένη από τις αρχαίες θεραπευτικές τέχνες. Κατά κοινή ομολογία προέρχεται από την Κίνα, αλλά είναι βέβαιο ότι όλα τα αρχαία ιατρικά συστήματα διέθεταν κάποιες αντίστοιχες τεχνικές με αυτές του βελονισμού (π.χ. αφαιμάξεις ή καυτηριασμούς*). Οι Κινέζοι υποστηρίζουν ότι ο ΧΟΑΝΓΚ ΤΙ  ή ΚΙΤΡΙΝΟΣ  ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ είναι και ο εμπνευστής του βελονισμού. Μάλιστα, ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ  ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ θεωρείται και ο συγγραφέας του πρώτου βιβλίου για την Ιατρική και τον Βελονισμό (ΝΕΙ  ΤΖΙΝΓΚ, ΣΟ ΟΥΕΝ, ΛΙΝΓΚ ΣΟΥ).
Η τόσο μεγάλη διάδοση του Βελονισμού σήμερα ανά τον κόσμο οφείλεται στην πολιτιστική  επανάσταση του Μάο και στους «ξυπόλυτους γιατρούς». Οι «ξυπόλυτοι γιατροί», μέσα από ταχύρυθμη εκπαίδευση στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και τον Βελονισμό, ανέλαβαν, με θεραπευτικό εργαλείο τις βελόνες τους, να περιθάλψουν τον κινέζικο λαό σε ώρες δύσκολες για την Κίνα. Συνέχεια αυτών είναι και οι δυτικοί θεραπευτές που ασχολούνται με τον Βελονισμό.
Δικαιούται κάποιος ο οποίος δεν έχει ειδικές γνώσεις για το ανθρώπινο σώμα να μάθει βελονισμό;
Οι «ξυπόλυτοι γιατροί», μέσα από τους οποίους μάθαμε τον Βελονισμό στην Δύση ήταν ακριβώς τέτοιοι άνθρωποι. Άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με την Ιατρική ή την θεραπευτική κι όμως εκπλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία τον θεραπευτικό τους ρόλο.
– Δικαιούται κάποιος  ο οποίος δεν είναι γιατρός ν’ ασκήσει βελονισμό;
Στην Ελλάδα είναι διαδεδομένη η αντίληψη ότι μόνο οι γιατροί μπορούν να ασκούν τον Βελονισμό. Η αντίληψη αυτή έχει επιφέρει μια ιατρικοποίηση του Βελονισμού, γεγονός που καθυστερεί την ουσιαστική διάδοσή του. Αν αναλογιστούμε ότι οι Κινέζοι που μας διδάσκουν τον Βελονισμό δεν είναι γιατροί (με την Δυτική έννοια του όρου) και ότι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και της  Αμερικής ο Βελονισμός ασκείται νόμιμα από μη γιατρούς θεραπευτές, τότε σημαίνει ότι ήρθε η ώρα, αυτή η αντίληψη ν’ αλλάξει και στην Ελλάδα. Η «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» έχει ως στόχο ν’ ανοίξει την Πύλη της Γνώσης σε όλους.
*Η μοξαθεραπεία είναι τεχνική καυτηριασμού με τη χρήση του βοτάνου Artemisia Vulgaris (Αψιθιά).

Η φοίτηση στον Κινέζικο Βελονισμό είναι τριετής. Επισημαίνουμε ότι το πρόγραμμα σπουδών, τα μαθήματα και οι ώρες διδασκαλίας για την απόκτηση Διπλώματος στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και τον Βελονισμό είναι σε διαδικασία εναρμόνισης με τις προδιαγραφές της E.T.C.M.A. (www.etcma.org) καθώς και της W.F.A.S. (www.wfas.org.cn).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

Α Έτος:
– Θεωρία Μεσημβρινών και κλάδων
– Θεωρία σημείων βελονισμού
– Αναλυτική περιγραφή Μεσημβρινών και κλάδων
– Αναλυτική περιγραφή σημείων βελονισμού

Β Έτος:

– Βελονισμός με βάση την θεωρία ZANG – FU οργάνων
– Ωτοβελονισμός
– Θεραπευτικές εφαρμογές (Πρωτόκολλα Θεραπείας) σε όλο το φάσμα των παθήσεων
– Παρακολούθηση στο θεραπευτήριο – Πρακτική

Γ έτος:

– Εμβάθυνση στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (θέματα όπως: Παράδοξοι Μεσημβρινοί, Βελονισμός σύμφωνα με το βιολογικό ρολόι των οργάνων).
– Εκμάθηση νέων πρακτικών εφαρμογών (θέματα όπως: Αισθητικός Βελονισμός, Su Jok, Μελισσοβελονισμός, Τουινά, Balance method, Παιδιατρικός Βελονισμός).
– Σύνδεση με τα βότανα, γιατί οι Βελονιστές έχουν ανάγκη την γνώση των κύριων συνταγών βοτάνων που συνδέονται με τον Βελονισμό.

Το μάθημα παρέχεται και ως Distance Learning

Συνάντηση ενημέρωσης: Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 18:00, Γλυφάδα

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ

Αλέξανδρος Τηλικίδης

Γεννήθηκα το 1966 στην Αθήνα. Το 1991 αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Πάτρας.  Έλαβα την ιατρική ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης το 2001. Ξεκίνησα τις σπουδές του στο βελονισμό το 1994 στην Αθήνα. Το 1996 σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στο Tianjin  της Κίνας, Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, βελονισμό και Κινέζικη Βοτανοθεραπεία με τους καθηγητές Liu Gongwang και Zhong Qiangwei.
Από το 1997 ασκώ τον βελονισμό και την Κινέζικη Βοτανοθεραπεία στην Αθήνα και διδάσκω τη βασική θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής, βελονισμό και Κινέζικη Βοτανοθεραπεία. Το 2004 ίδρυσα την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, με στόχο την διάδοση και προώθηση της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής και τον συγκερασμό της Π.Κ.Ι. με την Αρχαία Ελληνική Ιατρική. Έχω εκδώσει τα εξής βιβλία στα ελληνικά: Η Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (1999, εκδόσεις Ακαδημία), Κινεζική Βοτανοθεραπεία – Βότανα και συνταγές (2011, εκδόσεις etra) και Ελληνικός Βελονισμός, Μεσημβρινοί και σημεία βελονισμού, με βάση τον Ιπποκράτη (2013, εκδόσεις Ακαδημία), Η Βασική Θεωρία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, Μέρος Α ( 2014, εκδόσεις Ακαδημία).

Επικοινωνία:  [email protected]

Γιώργος Παπαδόσηφος

Αποφοίτησα από την ανώτατη Ιατρική σχολή Βελιγραδίου (δίπλωμα φυσικοθεραπευτή – εργοθεραπευτή) με ειδικότητα στην αποκατάσταση νευρολογικών παθήσεων – μέθοδος Bobath, το 1991. Έχω διδάξει περιστασιακά σε Κ.Ε.Κ. με θέμα την συνειδητοποίηση δια μέσου της κίνησης και την ανάλυση κινητικών προτύπων. Από το 1993 έως το 1994 εργάστηκα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐας Κυριακού. Από το 1995 έως το 2000 εργάστηκα στο τμήμα φυσικοθεραπείας του Ανουσάκειου Θεραπευτηρίου στον Κίσσαμο Χανίων. Από το 2000 κατέχω μόνιμη οργανική θέση φυσικοθεραπευτή στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Χανίων όπου εφαρμόζω τις μεθόδους Manual Therapy και Acu-Pressure. Το 2006 ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και τον βελονισμό στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Μαρίνος Σιούφας

Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Το 1991 τελείωσα την φυσικοθεραπεία στην Αθήνα και από το 1993 έως το 2000 εργάστηκα με παιδιά με ψυχοκινητικές δυσκολίες. Από το 1998 ξεκίνησα την πρακτική μου στην ρεφλεξολογία και τον ηλεκτροβελονισμό και από το 2000 την μαθητεία στα κινέζικα βότανα, το Sujok (κορεάτικη θεραπευτική τέχνη) και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Το 2000 ξεκίνησα τη συνεργασία μου με ολυμπιονίκες αθλητές της ιστιοπλοΐας στους οποίους εφαρμόζω την ρεφλεξολογία με πολύ καλά αποτελέσματα. Έλαβα μέρος ως φυσικοθεραπευτής στην ολυμπιάδα του Σίδνευ το 2000 και της Αθήνας το 2004 καθώς και σε πολλά παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ιστιοπλοΐας. Ζω και εργάζομαι στου Παπάγου.

Κωνσταντίνος Γρίβας

 Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1965. Αποφοίτησα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπονώντας την πτυχιακή διατριβή μου πάνω στη χρήση των φαρμακευτικών φυτών στο Άγιο Όρος. Έκτοτε έχω διατελέσει εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, του Αρκτούρου, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας και άλλων ιδρυμάτων και οργανώσεων. Συμμετείχα σε περιβαλλοντικές μελέτες και σε ομάδες πεδίου προγραμμάτων παρακολούθησης προστατευόμενων ειδών πανίδας (Γυπαετός, Όρνιο, Αρκούδα, Οχιά της Μήλου κλπ.) και περιοχών (εκπόνηση μελετών χλωρίδας και βιοτόπων, αγροτικής παραγωγής, εκπαίδευση γεωργών και κτηνοτρόφων κλπ.), καθώς και σε μελέτες σχετικά με την φαρμακευτική χλωρίδα. Από το 2008 παρακολουθώ μαθήματα στην Ακαδημία με αντικείμενα τον Βελονισμό, την Κινεζική Βοτανοθεραπεία, την Διατροφή κλπ.

Κατερίνα Καλαϊτσίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978. Το 2004 έρχομαι σε επαφή με τις εναλλακτικές θεραπείες, επ’ αφορμή προσωπικής μου περιπέτειας υγείας. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, συνεχίζω κύκλους σπουδών πάνω στις ολιστικές και παραδοσιακές θεραπευτικές τέχνες, στα πλαίσια της προσωπικής μου αναζήτησης και ανάγκης κατανοήσεως, αφομοιώσεως και συντονισμού με τις αρχές που περιβάλλουν το μυστήριο που λέγεται Ζωή, όπου μέρος αυτού είναι και ο άνθρωπος στο σύνολό του, όπως επίσης και ο δρόμος της προσφοράς.
Ασκώ τη ρεφλεξοθεραπεία, τη μάλαξη και το Βελονισμό. Επίσης ασχολούμαι με τη Διατροφή και τα βότανα.

Ταξιάρχης Παναγιωταράς
Γιώργος Ταβλαρίδης

Γεννήθηκα το 1967  στην Γερμανία και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα τρία χρόνια στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο σαν πολιτικός μηχανικός αλλά πολύ σύντομα συνειδητοποίησα την κλίση μου στις θεραπευτικές τέχνες.

Μετά από το πρώτο μου ταξίδι στην Ινδία το 2000, άρχισα να ασχολούμαι με τις τεχνικές του διαλογισμού και με τις εναλλακτικές θεραπείες ξεκινώντας από την μύηση στο Α’ και Β’ βαθμό Reiki. Αργότερα, διδάχτηκα τις τεχνικές της Ταϋλανδέζικης μάλαξης στο Sunshine House Network με δάσκαλο τον Τάκη Οικονόμου.   Μέσα από τα μονοπάτια της θεραπείας και της αναζήτησης, συνέχισα τις σπουδές μου στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, όπου με κέρδισε ο Παραδοσιακός κινέζικος βελονισμός, και ολοκλήρωσα την πενταετή εκπαίδευση ως «θεραπευτής της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής». Επίσης παρακολούθησα  το σεμινάριο 120 ωρών της μελισσοθεραπείας στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών (Ι.Γ.Ε.).

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την συνεχή προσπάθεια επιμόρφωσης, διατηρώ θεραπευτικό κέντρο στην περιοχή του Χολαργού, όπου εξασκώ κυρίως τον Παραδοσιακό Κινέζικο Βελονισμό, την βοτανοθεραπεία, την μελισσοθεραπεία και την Ταϋλανδέζικη μάλαξη.

Εύα Σιακφά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων και εργάστηκε ασκώντας τα στην Λαογραφική Εταιρεία και στον Οργανισμό για τα Πνευματικά Δικαιώματα των Εικαστικών Καλλιτεχνών (ΟΣΔΕΕΤΕ)  για πάνω από 20 χρόνια.

Από το 1994 και μετά, έρχεται σε επαφή με μια σειρά εναλλακτικές προσεγγίσεις και δρόμους αυτογνωσίας και μυείται στο Ρέικι ( είναι Master Reiki Teacher), στην Εξισορρόπηση του Ηλεκτρομαγνητικού Πεδίου (EMF), σε όλα τα επίπεδα Συμβούλου της χρωμοθεραπείας της Aura Soma, στην θεραπεία της Επανασύνδεσης ( Reconnection & Reconnective Healing) του Dr. Eric Pearl και σε μια σειρά από σαμανικές  πρακτικές.

Το 2005 ξεκινά σπουδές στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και μέχρι το 2008 που ολοκληρώνει το κύκλο σπουδών που αφορά στο «Πτυχίο Θεραπευτού» που έχει θεσπίσει η Ακαδημία, παρακολουθεί τα μαθήματα της Βασικής Θεωρίας της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, του Βελονισμού, της Κινέζικης και Δυτικής Βοτανοθεραπείας, των Ιατρικών και της Διάγνωσης, της Διατροφής, του I Ching, του Χρωμοβελονισμού και του Thai Yoga Massage, ενώ ήδη από το 2007 ασκεί την θεραπευτική τέχνη σε δικό της χώρο στο κέντρο της Αθήνας.

Τα επόμενα χρόνια συνεχίζει και ολοκληρώνει στην Ακαδημία τους κύκλους της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και της Ρεφλεξολογίας και πραγματοποιεί μόνη της, με ομάδες συναδέλφων, ή και εκπροσωπώντας την Ακαδημία σε μεγάλα ανάλογα φεστιβάλ, παρουσιάσεις και σεμινάρια, με θέματα που αφορούν στη θεραπεία και την ολιστική της προσέγγιση (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ιωάννινα, Λάρισσα, Ηράκλειο Κρήτης). Δίδαξε στην Κύπρο το μάθημα της Κινέζικης Βοτανοθεραπείας και επίσης καθοδήγησε βιωματικά σεμινάρια στη Λάρνακα και τη Λευκωσία.

Από το 2010 γίνεται μέλος των διδασκόντων στην Ακαδημία, έχοντας σταδιακά μαθήματα στα τμήματα των Κινέζικων Βοτάνων, του Κινέζικου Βελονισμού, της Βασικής Θεωρίας της ΠΚΙ και της Ρεφλεξολογίας.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συντονίζει και διδάσκει τις τάξεις της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (βελονισμός-βότανα), με βάση το πρόγραμμα της Ακαδημίας, στο ΙΕΚ Μορφή στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Σύγχρονου Τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου, σε ένα ταξίδι που έχει σκοπό να φέρει σε επικοινωνία τις νεανικές της αναζητήσεις- αυτές της συμμετοχής της σε μουσικά σχήματα αλλά και τις σπουδές σε κιθάρα, πιάνο και αρμονία- με την έμφυτη ροπή της προς τη θεραπεία. Στο ταξίδι αυτό πραγματώνεται η βαθιά της πεποίθηση πως η Μουσική- η Τέχνη γενικότερα- και η Θεραπεία συναντιούνται, αποτελούν (όπως και η Αστρολογία μας πληροφορεί), έναν άξονα, αφήνοντας ολάνοιχτο το πεδίο για πνευματικές αναζητήσεις, αλλά και ουσιαστικές πρακτικές εφαρμογές.

Γιώργος Γουργιώτης
Κλειώ Βαφιά
Empty section. Edit page to add content here.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α έτος:

Έναρξη: 8/1/2025. Λήξη: 4/6/2025

Μαθήματα: Μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, 17:00‐21:00

Πρακτική Α έτους

Έναρξη: 3/4/2025. Λήξη: 5/6/2025

Πρακτική: Μια φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη, 17:00‐21:00

Συνολική διάρκεια σπουδών Α έτους: 108 ώρες

Τόπος διεξαγωγής Α έτους Κινέζικου Βελονισμού: Γλυφάδα


Β Έτος:

Αναλυτικό πρόγραμμα:

21-22/9/2024: Θεραπευτική αντιμετώπιση κεφαλαλγιών.

19-20/10/2024: Θεραπευτική αντιμετώπιση πόνου σε άκρα & Σπονδυλική Στήλη.

16-17/11/2024: Θεραπευτική αντιμετώπιση παθήσεων Αναπνευστικού συστήματος.

7-8/12/2024: Θεραπευτική αντιμετώπιση παθήσεων Πεπτικού Α.

18-19/1/2025: Ωτοβελονισμός.

15-16/2/2025: Θεραπευτική αντιμετώπιση παθήσεων Πεπτικού Β.

22-23/3/2025: Θεραπευτική αντιμετώπιση νευρολογικών διαταραχών (Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Παρέσεις Νεύρων, Ν. Parkinson, κλπ).

12-13/4/2025: Θεραπευτική αντιμετώπιση παθήσεων Ουροποιητικού και Ανδρικού Γεννητικού συστήματος.

3-4/5/2025: Θεραπευτική αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων και ψυχολογικών διαταραχών (άγχος, κατάθλιψη, κ.α.).

31/5-1/6/2025: Θεραπευτική αντιμετώπιση παθήσεων Γυναικείου Γεννητικού συστήματος.

Μαθήματα:

Σαββατοκύριακα στις προαναφερθείσες ημερομηνίες, με ώρες διεξαγωγής 10:00 – 14:30.

Η πρακτική γίνεται στα θεραπευτήρια των διδασκόντων

Συνολική διάρκεια σπουδών: 120 ώρες

Τόπος διεξαγωγής Β έτους Κινέζικου Βελονισμού: Γλυφάδα


Γ έτος

Αναλυτικό πρόγραμμα:

28-29/9/2024. Balance Method, Βελονισμός και Ι-Τσινγκ Ι. Διδάσκων: Ιωάννης Φαϊτάκης

12-13/10/2024. Βελονισμός σύμφωνα με το βιολογικό ρολόι των οργάνων. Διδάσκων: Ταξιάρχης Παναγιωταράς

2-3/11/2024. Συνταγές Βοτάνων για βελονιστές. Διδάσκων: Κωνσταντίνος Γρίβας.

23-24/11/2024. Βελονισμός σε παιδιατρικές παθήσεις. Διδάσκων: Αλέξανδρος Τηλικίδης

14-15/12/2024. Παράδοξοι Μεσημβρινοί. Διδάσκων: Αλέξανδρος Τηλικίδης

25-26/1/2025. Su Jok Α (1ο μέρος). Διδάσκων: Μαρίνος Σιούφας

1-2/2/2025. Su Jok Α (2ο μέρος). Διδάσκων: Μαρίνος Σιούφας

22-23/2/2025. Μελισσοβελονισμός. Διδάσκoυσα: Αιμιλία Τσιτιρίδου

15-16/3/2025. Διαχείριση δύσκολων νοσηρών καταστάσεων. Διδάσκων: Αλέξανδρος Τηλικίδης

5-6/4/2025. Αφαίμαξη – βδέλλες. Διδάσκοντες: Αλέξανδρος Τηλικίδης, Κων/ντίνος Γρίβας

26-27/4/2025. Tuina (Κινέζικη μάλαξη). Διδάσκουσα: Κατερίνα Καστρινάκη.

24-25/5/2025. Αισθητικός Βελονισμός. Διδάσκων: Γιώργος Ταβλαρίδης

Συνολική διάρκεια σπουδών Γ έτους Βελονισμού: 96 ώρες.

Μαθήματα: Στις προαναφερθείσες ημερομηνίες και ώρες 10:00-14:00.

Τόπος διεξαγωγής Γ έτους Κινέζικου Βελονισμού: Γλυφάδα


Κόστος συμμετοχής:

Εγγραφή (και για τα 3 έτη): 700 Ευρώ

Δίδακτρα Α Έτους: 1.200 Ευρώ

Δίδακτρα Β Έτους: 1.300 Ευρώ (Για θεραπευτές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν αυτοτελείς ενότητες, το κόστος είναι 130 ευρώ ανά Σαββατοκύριακο).

Δίδακτρα Γ έτους: 1200 € (Σε θεραπευτές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μόνο το Γ έτος χρεώνεται εγγραφή: 100 € και δίδακτρα 1200 € για το σύνολο των μαθημάτων. Για κάθε Σαββατοκύριακο μεμονωμένα: 130 €)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.