fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Ιατρικά (Ανατομία – Φυσιολογία) – εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

Είναι διαδεδομένη η αντίληψη ότι η Ανατομία είναι το μάθημα το οποίο καθορίζει την εγκυρότητα των όποιων ιατρικών σπουδών. Στον δυτικό πολιτισμό και ιδιαίτερα μετά το Μεσαίωνα οι ανατόμοι ήταν και είναι οι άνθρωποι οι οποίοι νομιμοποιούνται να διελαύνουν το νεκρό ανθρώπινο σώμα αναζητώντας τα μυστικά του. Τα στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν την ανατομική αυτή προσπέλαση είναι της έλλειψης σεβασμού στο ανθρώπινο σώμα (γιατί αυτό λεηλατείται καθώς διαμελίζεται στα εξ ων συνετέθη) και της στατικής αντίληψης της δομής του. Τα δύο αυτά στοιχεία χαρακτηρίζουν το σύνολο άσκησης της σύγχρονης ιατρικής: Από τη μια η έλλειψη σεβασμού στο ανθρώπινο σώμα (π.χ. εκτομές οργάνων) και από την άλλη μια μηχανιστική στατική αντίληψη δομής, όπου κάθε όργανο αντιμετωπίζεται σαν κάτι ξεχωριστό από τα άλλα (π.χ. διαφορετικές ειδικότητες: Ηπατολόγος, Νευρολόγος κλπ). Η Ανατομία που πρόκειται λοιπόν να διδαχθεί στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής θα στηριχτεί στις λεπτομερείς ανατομικές περιγραφές των δυτικών ανατόμων γιατί σ’ αυτές υπάρχει γνώση, μέσα από το πρίσμα όμως των Αρχαίων Ιατρικών Συστημάτων, γιατί σε αυτά προβάλλεται ο σεβασμός και η ιερότητα που οφείλουμε στο ανθρώπινο σώμα. Έτσι όλα τα συστήματα του ανθρώπινου σώματος θα περιγραφούν μέσα από βιβλία δυτικής Ανατομίας, αλλά με βάση τη θεωρία Yin Yang. Ταυτόχρονα με την Ανατομία (Δομή – Yin) θα περιγράφεται και η Φυσιολογία (Λειτουργία – Yang) ώστε να υπάρχει ένωση και όχι διαχωρισμός της ύλης με την κίνηση. Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ συνεργάζεται με το σώμα των Καλών Σαμαρειτών για την διδασκαλία του μαθήματος των πρώτων βοηθειών.

Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στα Ιατρικά:

Από το φετινό ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 η Ακαδημία εισέρχεται στον χώρο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα Ιατρικά. Η υλοποίηση της εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικής διαδικασίας πραγματοποιείται μέσω πλατφόρμας e-learning. Στο πλαίσιο της πλατφόρμας ο σπουδαστής καλείται να παρακολουθήσει σύγχρονα μαθήματα (σύνδεση με την φυσική τάξη μέσω zoom). Επίσης προσφέρουμε την δυνατότητα και στους εξ’ αποστάσεως σπουδαστές μας να παρακολουθούν όποτε το επιθυμούν τα μαθήματα δια ζώσης, κατόπιν συνεννόησης με την γραμματεία. Στο τέλος κάθε μαθήματος ο σπουδαστής οφείλει να συμπληρώσει με επιτυχία τεστ προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές του.

Στην πλατφόρμα επίσης ο σπουδαστής θα βρει το εγχειρίδιο του μαθήματος σε pdf, το οποίο επίσης θα αποστέλλεται έντυπο μέσω ταχυδρομείου στην διεύθυνση που θα μας υποδείξει.

Τέλος στην πλατφόρμα υπάρχει η δυνατότητα για υποβολή ερωτήσεων προς τους διδάσκοντες του κάθε μαθήματος μέσω chat.

Το γενικό πνεύμα για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ο σπουδαστής να ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα της δια ζώσης εκπαίδευσης. Δεν μπορούμε να συμπτύξουμε τον χρόνο εκπαίδευσης γιατί αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Ραουάν Μουχιντίν

Γεννήθηκα στο Χαλέπι της Συρίας το 1982 όπου και μεγάλωσα. Ήρθα στην Ελλάδα το 2000 για σπουδές στην Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα εργάστηκα σε διάφορα επαγγέλματα. Κατέληξα να διδάσκω Αραβικά σε Έλληνες και Ελληνικά σε Άραβες ενώ ασχολήθηκα και με μεταφράσεις. Το 2006 γράφτηκα στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στο τμήμα του βελονισμού από όπου πήρα το ερέθισμα της μελέτης και μετάφρασης των Αρχαίων Ιατρικών Αραβικών κειμένων. Έκτοτε ασχολούμαι με τον βελονισμό.

Κατερίνα Καλαϊτσίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978. Το 2004 έρχομαι σε επαφή με τις εναλλακτικές θεραπείες, επ’ αφορμή προσωπικής μου περιπέτειας υγείας. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, συνεχίζω κύκλους σπουδών πάνω στις ολιστικές και παραδοσιακές θεραπευτικές τέχνες, στα πλαίσια της προσωπικής μου αναζήτησης και ανάγκης κατανοήσεως, αφομοιώσεως και συντονισμού με τις αρχές που περιβάλλουν το μυστήριο που λέγεται Ζωή, όπου μέρος αυτού είναι και ο άνθρωπος στο σύνολό του, όπως επίσης και ο δρόμος της προσφοράς.
Ασκώ τη ρεφλεξοθεραπεία, τη μάλαξη και το Βελονισμό. Επίσης ασχολούμαι με τη Διατροφή και τα βότανα.

Στρογγυλός Σπύρος
Κλειώ Βαφιά

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1982 και ήδη από τη νεανική μου ηλικία ήρθα σε επαφή με την Ρεφλεξολογία και τον Βελονισμό μέσω της μητέρας μου.

Μετά το τέλος των σπουδών μου στην Μαιευτική της Αθήνας, αποφάσισα να ακολουθήσω κι εγώ αυτόν τον δρόμο.

Ξεκίνησα τις σπουδές μου πάνω στην Κινέζικη Ιατρική το 2007, και εκπαιδεύτηκα στην θεραπευτική τέχνη του Βελονισμού, καθώς και στα Κινέζικα και Ελληνικά βότανα, ολοκληρώνοντας έτσι το πτυχίο μου το 2010.

Ασκώ την Μαιευτική σε συνδυασμό με τον Βελονισμό, υποστηρίζοντας κυρίως τις γυναίκες, σε όλες τις φάσεις της αναπαραγωγικής και μη ζωής τους.

Θωμάς Γκουντής
Παναγιώτα Στασινοπούλου

Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης , από την οποία αποφοίτησα το 1998. Μετά την αποφοίτηση μου και την ολοκλήρωση του αγροτικού εργάστηκα ως ιατρός σε αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ελλάδας, εντός κι εκτός της χώρας .
Εκπαιδεύτηκα από το 2002- 2007 στην ειδικότητα της Παθολογίας στο ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» και μετά το τέλος της ειδικότητας μου εργάστηκα ως επιμελήτρια στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» από το 2008-2011.
Κατά τη διετή απασχόληση μου στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. από το 2011-2013 ασχολήθηκα με ζητήματα και προγράμματα Δημόσιας Υγείας, ενώ από τα μέσα του 2015 ασχολούμαι με την Προαγωγή της Υγείας στους Χώρους Εργασίας.
Η συνειδητοποίηση των αδυναμιών της Κλασσικής Ιατρικής για την ολιστική προσέγγιση των ασθενών και την ουσιαστική θεραπεία του σώματος ή του νου καθώς και η ανάγκη διεύρυνσης των θεραπευτικών δυνατοτήτων, με οδήγησαν στο ταξίδι της εξερεύνησης των εναλλακτικών θεραπειών. Το 2013 ξεκίνησα να φοιτώ στην Ακαδημία ρεφλεξολογία και σχεδόν ταυτόχρονα βελονισμό κι έλαβα το Δίπλωμα του Κινέζικου Βελονισμού το 2015.
Παρακολουθώ ασθενείς στο Ιατρείο μου απ’ το 2010, ενώ στην παρούσα φάση εφαρμόζω την κλασσική ιατρική σε συνδυασμό με την κινέζικη ιατρική και το βελονισμό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια σπουδών:
Ένα εκπαιδευτικό έτος
Έναρξη: 29/9/2020. Λήξη: 18/5/2021.
Μαθήματα: 1 φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη 17:00 – 21:00
Διάρκεια σπουδών: 120 ώρες
Κόστος συμμετοχής:
Εγγραφή: 150 Ευρώ Δίδακτρα: 1200 Ευρώ

Η καταβολή των διδάκτρων γίνεται σε μηνιαίες δόσεις.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.