fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Εργαστήρια Θεραπευτών Ακαδημίας

Εργαστήρια  Θεραπευτών  Ακαδημίας

 1. Σύνδεση με το σώμα

Tα  Εργαστήρια Θεραπευτών είναι μια ενότητα εργαστηρίων που απευθύνονται σε απόφοιτους και τελειόφοιτους μαθητές της Ακαδημίας και έχουν ως στόχο την περαιτέρω επαγγελματική ανάπτυξη, την πνευματική τους καλλιέργεια, καθώς και την συνεχή υποστήριξη τους μετά τις σπουδές.

Το κάθε εργαστήριο, είναι βιωματικό, αυτοτελές, 4ωρο και έχει διαφορετική θεματολογία. Το πρώτο έχει τίτλο “Σύνδεση με το Σώμα” και περιλαμβάνει νέες θεραπευτικές τεχνικές επαφής και αγγίγματος του σώματος των θεραπευόμενων, διάφορες εργασίες με διαλογισμό, οραματισμό που βοηθούν στην πνευματική καλλιέργεια των θεραπευτών, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη για θέματα που προκύπτουν μέσα από τις θεραπείες, στα πλαίσια της Θεραπευτικής Σχέσης.

Οι θεραπευτές που δεν έρχονται σ’επαφή με το σώμα του δέκτη τους, όπως οι Βελονιστές, Ομοιοπαθητικοί, Βοτανοθεραπευτές, Διατροφολόγοι, κ.α. θα έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν πρώτα με το δικό τους σώμα, να επικοινωνήσουν μαζί του και με Αυτογνωσία να ακουμπήσουν το σώμα των θεραπευόμενων τους και να  αντιληφθούν τι χρειάζονται για να είναι υγειής.

Οι θεραπευτές που ήδη εργάζοντα με το σώμα με τέχνες όπως το Shiatsu, Ρεφλεξολογία και άλλες τεχνικές Μαλαξης, θα συνδεθούν με ένα νέα τρόπο με τους δέκτες τους που θα τους βοηθήσει να “δουν με μια άλλη ματιά” τι χρειάζεται ο θεραπευόμενος καθώς και να εξασκηθούν σε νέες τεχνικές που θα μπορούν να ενσωματώσουν στην πρακτική τους.

Αναλυτικά τα περιεχόμενα του πρώτου εργαστηρίου με θέμα “Σύνδεση με το σώμα” είναι:

 • Επικοινωνία με το σώμα μέσω Focusing as a Life Skill και Clean Language, Εργασία μόνοι και σε ζευγάρια.
  • Body scan, Clear the mind, σύνδεση με την πάσχουσα περιοχή και επικοινωία μαζί της.
 • Ενεργειακά διαγνωστικά εργαλεία. Εργασία σε ζευγάρια.
  • στην κοιλιά (hara) με άγγιγμα ή χωρίς
  • στα 4 επίπεδα: σωματικό, ψυχικό, νοητικό και πνευματικό.
 • Σύνδεση με τον Παράδοξο Μεσημβρινό Dai Mai. Εργασία σε ζευγάρια.
  • Ενεργοποίηση και απελευθέρωση της ζώνης κάτω από την κοιλιά και την μέση για θέματα γεννητικών οργάνων, ουροποιητικού, μέσης, για μπλοκαρισμένα συναισθήματα, σεξουαλικότητα, κ.α.
 • Εισαγωγή στην Θεραπευτική σχέση, Ομαδική εργασία.
  • Το θεραπευτικό συμβόλαιο και τα όρια (οικονομική συμφωνία, χρονική διάρκεια, ακυρώσεις, καθυστερήσεις, σχέση με θεραπευόμενο, άρνηση συνεδρίας)
 • Συμβουλευτική σε πραγματικά περιστατικά των συμμετεχόντων.

Για την καλύτερη υποστήριξη των συμμετεχόντων, πριν το εργαστήριο θα λαμβάνουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις σπουδές τους και τις ανάγκες τους.

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Γιάννα Αθανασοπούλου

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στις ολιστικές θεραπείες με την 3ετή εκπαίδευση Shiatsu και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, ενώ το πρώτο μου πτυχίο είναι στο Marketing Management.  Έκτοτε εμπλουτίζω συνεχώς τις γνώσεις μου με επιπλέον σπουδές στον Βελονισμό, Διατροφή, Βότανα, Ρεφλεξολογία, κ.α. και εμβαθύνω στο Shiatsu με σεμινάρια από διεθνείς δασκάλους. To 2010 παρακολούθησα στο Πεκίνο-Κίνα μια προχωρημένο εκπαίδευση Βελονισμού με κλινική πρακτική και θεωρία.

Από το 2007 προσφέρω ολιστικές θεραπείες, διδάσκω την εκπαίδευση Shiatsu στην Ακαδημία και διοργανώνω workshops με απλές τεχνικές για καλύτερη υγεία. Είμαι  μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Shiatsu και μητέρα 3 αγοριών.

Για περισσότερες πληροφορίες www.yannashiatsu.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια: τα εργαστήρια θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με διαφορετική θεματολογία και το κάθε εργαστήριο έχει διάρκεια 4 ώρες.

Το πρώτο εργαστήριο με θέμα “Σύνδεση με το Σώμα” θα γίνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 10:00-14:00.

Τόπος διεξαγωγής: Υμηττός

Κόστος: 20€ για τους μαθητές και απόφοιτους της Ακαδημίας

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.