fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Εκπαίδευση στην αστρολογία – εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

Στο έργο «Περί Αέρων, Υδάτων και Τόπων» παρ.2, ο Ιπποκράτης μας μιλάει καθαρά για την διασύνδεση του ανθρώπου και της υγείας του με τον κόσμο των ουράνιων σωμάτων… «Γνωρίζοντας τις αλλαγές των εποχών, την ανατολή και την δύση των άστρων, καθώς και για ποιο λόγο συμβαίνουν τα φαινόμενα αυτά θα μπορούσε κάποιος να προβλέψει την έκβαση της επόμενης χρονιάς… και αν νομίζει κανείς ότι γι’ αυτά είναι αρμόδιοι μόνο οι μετεωρολόγοι, θα αντιληφθεί ότι δεν είναι μικρή η συμβολή της αστρονομίας στον τομέα της Ιατρικής, αλλά αντίθετα πολύ μεγάλη».

Μεταξύ Ουρανού και Γαίας, ο άνθρωπος συντίθεται ουσιαστικά από την αλληλεπίδραση των ενεργειών τους. Ο Ουράνιος θόλος και τα φωτεινά του σώματα, εκτός από υπόθεση των ονειροπόλων, αποτελεί κι ένα χρήσιμο πεδίο γνώσης, τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τον θεραπευτή. Η παρατήρηση του Ουράνιου Θόλου έλκει με ανοδικό τρόπο το ανθρώπινο πνεύμα προς την αντίληψη του κόσμου και του κοσμικού πλάνου. Η γνώση και η κατανόηση των επιδράσεων των Ουράνιων σωμάτων στην ανθρώπινη φύση και στον ψυχισμό βοηθούν στην διάγνωση, αλλά και στην επιλογή του κατάλληλου χρόνου για τη θεραπευτική παρέμβαση.

Το μάθημα της Ακαδημίας «Εκπαίδευση στην Αστρολογία» σκοπό του έχει να μυήσει τους ενδιαφερόμενους, είτε ασκούν κάποια θεραπευτική τέχνη είτε όχι, σε ένα πεδίο γνώσης που θα τους επιτρέψει να κατανοήσουν την φύση αλλά και τον ψυχισμό τους. Ειδικά ο θεραπευτής θα μπορέσει να έρθει σε επαφή με ένα «εργαλείο» ενίσχυσης της θεραπευτικής του αποτελεσματικότητας. Ωστόσο, το μάθημα μας απευθύνεται τόσο σε θεραπευτές, όσο και σε αυτούς που απλώς ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να εμβαθύνουν στον «Λόγο των Άστρων».

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

Α’ ΚΥΚΛΟΣ:

 • Ενότητα 1η: Ιστορική Αναδρομή. Οι Πλανήτες. Τα Ζώδια. Ποιότητες και Πολικότητες. Δεκανοί. Βίντεο
 • Ενότητα 2η: Οίκοι και Άξονες. Ωροσκόπος. Όψεις. Πλανητικές Διελεύσεις.
 • Ενότητα 3η: Ο Γενέθλιος Χάρτης. Οι Δεσμοί της Σελήνης. Οι Εκλείψεις. Ωροσκόπια διασήμων.
 • Ενότητα 4η: Χείρων και Αστεροειδείς. Λίλιθ. Συναστρίες και σύνθετα Ωροσκόπια.

Β’ ΚΥΚΛΟΣ

 • Κρίσιμες Μοίρες, Κλείδες, Πλανητικές Ώρες. Μεσοδιαστήματα. Κορυφή. Απλανείς Αστέρες. Αραβικοί Κλήροι.
 • Οι Άλλοι Χάρτες: Πρόοδοι, Ηλιακή Επιστροφή, Σεληνιακή Επιστροφή, Ηλιακό τόξο.
 • Θεραπευτική Αστρολογία. Εισαγωγή στην Κοσμική Αστρολογία.

Γ’ ΚΥΚΛΟΣ – ΕΞΤΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 • Εισαγωγή στην Παγκόσμια Αστρολογία. Ινδική Αστρολογία.
 •  Αριθμολογία, Κινέζικη Αστρολογία. Κέλτικο Ωροσκόπιο.

Σημείωση:

 • Τα μαθήματα προσφέρονται βιντεοσκοπημένα και οι συναντήσεις γίνονται στις προναφερθείσες ημερομηνίες Online. Για την συμμετοχή στις Online συναντήσεις οι σπουδαστές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την παρακολούθηση των αντίστοιχων βιντεοσκοπημένων ενοτήτων.
 • Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Για την ολοκλήρωση των σπουδών απαιτείται η παρακολούθηση των Online συναντήσεων.

 

 

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Ευτυχία Αναπλιώτη

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Δεκέμβρη του 1973 και μεγάλωσα στα νότια προάστιά της. Σπούδασα Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης και εργάστηκα σε αρχαιολογικές ανασκαφές και εργαστήρια συντήρησης ευρημάτων, κυρίως στην Κρήτη αλλά και στην Ιορδανία δύο χρονιές. Το 2004 ταξίδεψα στη Βόρεια Ταϋλάνδη όπου και μυήθηκα για πρώτη φορά στην τέχνη της θεραπείας, αποκτώντας δίπλωμα παραδοσιακής Ταϋλανδέζικης μάλαξης και Ρεφλεξολογίας από την Thai Massage School of Chiang Mai. Δύο χρόνια αργότερα, η ορεινή Ινδία και η φοίτηση στην Om Ha Hara, εκτός από το Shiatsu και την Μακροβιοτική διατροφή αποτέλεσε και με την ευρύτερη έννοια, το Μεγάλο Μάθημα της ζωής μου. Ιδιαίτερα η επίσκεψη στο Nishtha Rural Health Education & Environment Project, της Dr. Barbara Nath-Wiser, το οποίο παρείχε εναλλακτικές θεραπείες Ομοιοπαθητικής, Κινέζικης ιατρικής και Ayurveda, μου άνοιξε δρόμους διανοητικούς και πρακτικούς που ακολουθώ μέχρι σήμερα. Από το 2012 παρακολούθησα μαθήματα Ομοιοπαθητικής και Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Το 2015 αποφοίτησα με το Δίπλωμα της Ομοιοπαθητικής, ενώ έχω ολοκληρώσει και την εκπαίδευσή μου πάνω στην Αστρολογία και την Κρυσταλλοθεραπεία. Το 2016 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις της Ακαδημίας η πρώτη συγγραφική μου απόπειρα «Ιπποκράτης και Δημόκριτος: Η συνάντηση στα Άβδηρα».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Α κύκλος αστρολογίας διατίθεται σε 4 ενότητες αποτελούμενες από βιντεοσκοπημένα μαθήματα.

Κόστος συμμετοχής Α΄ Κύκλου: 500 € (125 ευρώ/ενότητα).

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.