logo

Κεντρικό:
Σωκράτους 24, Κηφισιά 145 61
Παράρτημα 1:
Αμφικτύονος 12 & Πουλοπούλου, Θησείο 118 51
Παράρτημα 2:
Καλαμών 3 , Παραλία Γλυφάδας 166 75

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Διατροφή

Η Διατροφή αποτελεί τη βάση της θεραπευτικής πυραμίδας. Κάθε απόπειρα θεραπευτικής προσέγγισης οφείλει να ξεκινά από την Διατροφή. Αν για οποιοδήποτε λόγο η Διατροφή του ασθενούς δεν ληφθεί υπ’ όψιν, τότε τ’ αποτελέσματα και της πιο ευφυούς θεραπευτικής παρέμβασης θα είναι πενιχρά.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο βασίζεται στην εμπειρία και την ενστικτώδη σχέση του ανθρώπου με την τροφή του, αναβιώνοντας μνήμες που η σύγχρονη αντίληψη (βιοχημική ανάλυση των τροφών σε πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, υδατάνθρακες κλπ) περί Διατροφής τείνει να καταστέλλει.
Οι τροφές αναλύονται με βάση την ενεργειακή τους φύση, έτσι όπως αυτή προσδιορίζεται από την αρχαία ελληνική βιβλιογραφία (Ιπποκράτης, Γαληνός, Αγάπιος ο Κρης) αλλά και από την κινέζικη και διεθνή βιβλιογραφία.
Το μάθημα της Διατροφής απευθύνεται σε όλους. Τόσο σε θεραπευτές που θα ήθελαν να ενισχύσουν την θεραπευτική τους φαρέτρα με το πιο σημαντικό θεραπευτικό εργαλείο, την Διατροφή, όσο και σε ανθρώπους που θα ήθελαν απλά να βελτιώσουν την διατροφική τους συμπεριφορά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
* Γεύση, θερμικό αποτέλεσμα και κίνηση της τροφής μέσα στο σώμα.
* Τροφές και 4 εποχές.
* Δίαιτα μακροζωίας, θεραπευτική δίαιτα.
* Κατηγορίες τροφών – ανάλυση (καρυκεύματα, φρούτα, ξηροί καρποί, λαχανικά, ρίζες,δημητριακά,όσπρια, κρέατα, θαλασσινά, κ.α.)
* Η Διατροφή σε παθήσεις (παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, κοινό κρυολόγημα κλπ).
* Ανάλυση συνδρόμων μέσα από το πρίσμα της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής με ταυτόχρονη διατροφολογική ανάλυση
* Παρασκευή φαγητού και γεύμα σε κάθε μάθημα ανάλογα με την εποχή.
* Αγροδιατροφική πολιτική
* Νηστειοθεραπεία, ξηρασία
∗ Συνταγές με βάση την Κινέζικη Ιατρική

 

Στην περίπτωση που κάποιος σπουδαστής επιθυμεί να αποκτήσει Δίπλωμα στην Διατροφή τότε οφείλει να παρακολουθήσει και τα κάτωθι μαθήματα: Διατροφή, Βασική Θεωρία Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής ή Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής ΙατρικήςΙατρικά, Διάγνωση, Κινέζικα Βότανα, Ελληνικά Βότανα, Γνωρίζοντας τα φυτά, Ανάλυση νόσων με βάση την Δυτική Ιατρική και Ιστορία της Ελληνικής Ιατρικής. Σε αυτήν την περίπτωση χρεώνεται εγγραφή 700 Ευρώ, χωρίς να πληρώνει εγγραφές στα προαπαιτούμενα μαθήματα.

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Αλέξανδρος Τηλικίδης

Γεννήθηκα το 1966 στην Αθήνα. Το 1991 αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Πάτρας.  Έλαβα την ιατρική ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης το 2001. Ξεκίνησα τις σπουδές του στο βελονισμό το 1994 στην Αθήνα. Το 1996 σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στο Tianjin  της Κίνας, Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, βελονισμό και Κινέζικη Βοτανοθεραπεία με τους καθηγητές Liu Gongwang και Zhong Qiangwei.
Από το 1997 ασκώ τον βελονισμό και την Κινέζικη Βοτανοθεραπεία στην Αθήνα και διδάσκω τη βασική θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής, βελονισμό και Κινέζικη Βοτανοθεραπεία. Το 2004 ίδρυσα την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, με στόχο την διάδοση και προώθηση της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής και τον συγκερασμό της Π.Κ.Ι. με την Αρχαία Ελληνική Ιατρική. Έχω εκδώσει τα εξής βιβλία στα ελληνικά: Η Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (1999, εκδόσεις Ακαδημία), Κινεζική Βοτανοθεραπεία – Βότανα και συνταγές (2011, εκδόσεις etra) και Ελληνικός Βελονισμός, Μεσημβρινοί και σημεία βελονισμού, με βάση τον Ιπποκράτη (2013, εκδόσεις Ακαδημία), Η Βασική Θεωρία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, Μέρος Α ( 2014, εκδόσεις Ακαδημία).

Επικοινωνία:  info@akadimia.gr

Πραντσίδης Ανέστης
Γιώργος Κεράνης

 Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1972. Ακολούθησα σπουδές στην Κοινωνιολογία και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Vermont και στη συνέχεια μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Το 1999, μία αγγελία με έφερε σε επαφή με την βιολογική καλλιέργεια την οποία άσκησα για μία τριετία στην Κρήτη και την Λέσβο. Έκτοτε ασχολούμαι με την έρευνα των αγροδιατροφικών συστημάτων. Εργάστηκα στον τoμέα της βιολογικής γεωργίας και της κοινωνικής οικονομίας συνεργαζόμενος κυρίως με τους συλλόγους που οργανώνουν τις αγορές βιοκαλλιεργητών στην Αττική και την Ελλάδα και σχετικούς φορείς και επιχειρήσεις.

Από το 2007 ήρθα σε επαφή με τη θεραπευτική τέχνη μέσα από τη διατροφή (αγιουρβεδική, παραδοσιακή κινέζικη και ελληνική) και τη Υoga την οποία μελέτησα στο Krishnamacharya Yoga Mandiram στο Chennai. Από το το 2012 παρακολουθώ μαθήματα στην Ακαδημία, με εστίαση στη Ρεφλεξολόγια την οποία και ασκώ στην παρούσα μαζί με τη θεραπευτική διατροφή – μαγειρική.

Δέσποινα Κ. Εξάρχου

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Στην εφηβεία μου ξεκίνησα μαθήματα στο πιάνο και το χορό. Στη συνέχεια σπούδασα στην Γαλλική Ακαδημία και την Ιταλική. Ολοκλήρωσα τα Αγγλικά και σπούδασα λογιστικά και πληροφορική. Μετά απο λίγα χρόνια άλλαξα επαγγελματικό προσανατολισμό εξαιτίας κάποιων προβλημάτων υγείας που παρουσιάστηκαν στο οικογενειακό-φιλικό μου περιβάλλον και αποφάσισα να γίνω ολιστική θεραπεύτρια. Έτσι σπούδασα διατροφολογία, ρεφλεξολογία, σπονδυλοθεραπεία, oλιστική μάλαξη (στην ΝΗS), νευροθεραπεία-νευρορεφλεξολογία (στον Νico Pauly και την Griet Rondel),κινέζικη διατροφή, ηλεκτροβελονισμό (στο USHB), βελονισμό και βότανα (ελληνικά-κινέζικα) στην κινέζικη ακαδημία. Παρακολούθησα μαθήματα στην φυσικοπαθητική (CNM COLLEGE MEDICINE U.K.), και δεκάδες σεμινάρια πάνω στην ψυχολογία, νοσηλευτική, χειροπρακτική, βιταμίνες-συμπληρώματα, βότανα, μάλαξη, φαρμακολογία και ενεργειακές θεραπείες. Έχω παρευρεθεί σε διάφορα συνέδρια πάνω στην εναλλακτική ιατρική, έχω εργαστεί σε φαρμακεία, spa, γυμναστήρια, κατ΄ οίκον θεραπείες και ασχολούμαι με την έρευνα πάνω στην ενεργειακή διατροφή, τα βότανα και τις βιταμίνες.Θεωρώ ότι όσο προχωράει ο άνθρωπος στην γνώση τόσο αντιλαμβάνεται (με επίγνωση) ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Γι’ αυτό όσο ζώ θα μαθαίνω και θα συνεχίζω τις σπουδές μου…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ:
Ένα εκπαιδευτικό έτος

Ημερομηνίες:

30/9/2018, 4/11/2018, 2/12/2018, 13/1/2019, 10/2/2019, 16‐17/3/2019, 14/4/2019, 11‐12/5/2019 και 26/5/2019 και ώρες 10:00-17:00
Συνολική διάρκεια σπουδών: 74 ώρες

Κόστος συμμετοχής:
Εγγραφή:100 Ευρώ, Δίδακτρα: 800 Ευρώ

Τόπος διεξαγωγής: Κηφισιά

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.