fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: [email protected]

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Διατροφή

Η Διατροφή αποτελεί τη βάση της θεραπευτικής πυραμίδας. Κάθε απόπειρα θεραπευτικής προσέγγισης οφείλει να ξεκινά από την Διατροφή. Αν για οποιοδήποτε λόγο η Διατροφή του ασθενούς δεν ληφθεί υπ’ όψιν, τότε τ’ αποτελέσματα και της πιο ευφυούς θεραπευτικής παρέμβασης θα είναι πενιχρά.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο βασίζεται στην εμπειρία και την ενστικτώδη σχέση του ανθρώπου με την τροφή του, αναβιώνοντας μνήμες που η σύγχρονη αντίληψη (βιοχημική ανάλυση των τροφών σε πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, υδατάνθρακες κλπ) περί Διατροφής τείνει να καταστέλλει.
Οι τροφές αναλύονται με βάση την ενεργειακή τους φύση, έτσι όπως αυτή προσδιορίζεται από την αρχαία ελληνική βιβλιογραφία (Ιπποκράτης, Γαληνός, Αγάπιος ο Κρης) αλλά και από την κινέζικη και διεθνή βιβλιογραφία.
Το μάθημα της Διατροφής απευθύνεται σε όλους. Τόσο σε θεραπευτές που θα ήθελαν να ενισχύσουν την θεραπευτική τους φαρέτρα με το πιο σημαντικό θεραπευτικό εργαλείο, την Διατροφή, όσο και σε ανθρώπους που θα ήθελαν απλά να βελτιώσουν την διατροφική τους συμπεριφορά.
Το πνεύμα μέσα στο οποίο κινείται το μάθημα της Διατροφής, αποτελεί συνδυασμό της ανάγκης επαφής μας με την Παραδοσιακή Διατροφή του τόπου μας και της θρέψης του Yin σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

* Γεύση, θερμικό αποτέλεσμα και κίνηση της τροφής μέσα στο σώμα.

*Κατηγορίες τροφών – ανάλυση (καρυκεύματα, φρούτα, ξηροί καρποί, λαχανικά, ρίζες,δημητριακά,όσπρια, κρέατα, θαλασσινά, κ.α.).

* Η Διατροφή σε παθήσεις (παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, κοινό κρυολόγημα κλπ).

* Ανάλυση συνδρόμων μέσα από το πρίσμα της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής με ταυτόχρονη διατροφολογική ανάλυση.

* Παρασκευή φαγητού και γεύμα σε κάθε μάθημα ανάλογα με την εποχή.

* Νηστειοθεραπεία, ξηρασία.

* Κινέζικη Διατροφολογία.

* Δυτική Διατροφολογία:

-Το επάγγελμα του διαιτολόγου – διατροφολόγου

-Μακρο- και μικροθρεπτικά συστατικά και μεταβολισμός

-Ανάλυση σύστασης σώματος και θερμιδικό ισοζύγιο

-Σύνταξη διαιτολογίου – ισοδύναμα τροφίμων

-Κλινική διαιτολογία – εφαρμογή σε οξείες και χρόνιες παθήσεις

-Αθλητική διατροφή

-Επιστήμη τροφίμων

-Αναζήτηση βιβλιογραφίας

∗ Ενεργειακή Διατροφολογία:

Στο μάθημα θα ασχοληθούμε με

-Την κατανόηση της ενέργειας της τροφής και της επίδρασής της

-Τις ενέργειες Υin-Υang & τα Πέντε Στοιχεία (γενικά και ειδικά στις τροφές)

-Tην θεμελιώδη ενεργειακή κατηγοριοποίηση των τροφών και των τρόπων μαγειρικής

-Διατροφή & Μαγειρική ανά εποχή

Το μάθημα παρέχεται και ως Distance Learning

Στην περίπτωση που κάποιος σπουδαστής επιθυμεί να αποκτήσει Δίπλωμα στην Διατροφή τότε οφείλει να παρακολουθήσει και τα κάτωθι μαθήματα: Διατροφή, Βασική Θεωρία Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής ή Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής ΙατρικήςΙατρικά, Διάγνωση, Κινέζικα Βότανα, Ελληνικά Βότανα, Γνωρίζοντας τα φυτά, Ανάλυση νόσων με βάση την Δυτική Ιατρική, Ανάγνωση κειμένων του Ιπποκράτη και Γαληνού και σύνδεση με την Π.Κ.Ι. και Ιστορία της Ελληνικής Ιατρικής. Σε αυτήν την περίπτωση χρεώνεται εγγραφή 700 Ευρώ, χωρίς να πληρώνει εγγραφές στα προαπαιτούμενα μαθήματα.

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Αλέξανδρος Τηλικίδης

Γεννήθηκα το 1966 στην Αθήνα. Το 1991 αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Πάτρας.  Έλαβα την ιατρική ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης το 2001. Ξεκίνησα τις σπουδές του στο βελονισμό το 1994 στην Αθήνα. Το 1996 σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στο Tianjin  της Κίνας, Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, βελονισμό και Κινέζικη Βοτανοθεραπεία με τους καθηγητές Liu Gongwang και Zhong Qiangwei.
Από το 1997 ασκώ τον βελονισμό και την Κινέζικη Βοτανοθεραπεία στην Αθήνα και διδάσκω τη βασική θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής, βελονισμό και Κινέζικη Βοτανοθεραπεία. Το 2004 ίδρυσα την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, με στόχο την διάδοση και προώθηση της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής και τον συγκερασμό της Π.Κ.Ι. με την Αρχαία Ελληνική Ιατρική. Έχω εκδώσει τα εξής βιβλία στα ελληνικά: Η Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (1999, εκδόσεις Ακαδημία), Κινεζική Βοτανοθεραπεία – Βότανα και συνταγές (2011, εκδόσεις etra) και Ελληνικός Βελονισμός, Μεσημβρινοί και σημεία βελονισμού, με βάση τον Ιπποκράτη (2013, εκδόσεις Ακαδημία), Η Βασική Θεωρία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, Μέρος Α ( 2014, εκδόσεις Ακαδημία).

Επικοινωνία:  [email protected]

Πραντσίδης Ανέστης
Βασίλης Νιάρχος

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1993. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκα έντονα με το αντικείμενο της διατροφής, διαβάζοντας βιβλία κυρίως του Ηλία Πέτρου και έχοντας ως πηγή έμπνευσης το θείο μου ο οποίος αντιμετώπισε την καρδιακή ανεπάρκεια από την οποία έπασχε αλλάζοντας ολοκληρωτικά τη διατροφή και τον τρόπο ζωής του. Το 2021 ολοκλήρωσα 4ετή φοίτηση στο Aegean College (BSc in Dietetics – Coventry University, UK) και έλαβα το πτυχίο του κλινικού διαιτολόγου – διατροφολόγου. Το 2021 ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Αρχαία Ελληνική και Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και το βελονισμό στην Ακαδημία.

Ορσαλία Ψαρίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1961.

Η προσωπική μου εσωτερική αναζήτηση, με οδήγησαν στο πεδίο της Θεραπείας και της Διατροφής.

Διδάχθηκα την Διαιτητική.

Τότε, είχα την ευλογία να γνωρίσω, ως ασθενής αρχικά, τον Βιετναμέζο Ταοϊστή Βελονιστή Bac  Phong Tran.Μαθήτευσα και εργάσθηκα μαζί  του για 10 πολύτιμα χρόνια, δίνοντας  μου την Μύηση της Τροφής δηλ. την εσωτερική αντίληψη και κατανόηση της ενέργειας της τροφής.

Διδάχθηκα την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, το Nuad  Thai (Thai massage ),το Thai foot massage, τον διαλογισμό Vipassana όπως ασκείται στους ναούς της Ταϋλάνδης, την Ασιατική Μαγειρική Τέχνη.

Παράλληλα το 1992  γνώρισα και ασκήθηκα (ακόμα ασκούμαι ) στο Τai chi και το εσωτερικό μονοπάτι με ευγενή δάσκαλο-οδηγό τον χαρισματικό Τew Bunnag.

Την ίδια περίοδο η Αμερικανίδα Ψυχολόγος Phyllis Δεν-δρον η οποία είχε μαθητεύσει σε Ινδιάνικες φυλές, με εισάγει στον κόσμο των Ονείρων  και στον Πνευματικό Ανώτερο Κόσμο της Ινδιάνικης Παράδοσης.

Μελέτησα και ακόμα μελετώ  το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα-πολιτισμό, την Ιπποκρατική Διαιτητική & την Βοτανοθεραπεία.

Δέχομαι τις μυήσεις Usui Reiki Ryoho.

Διδάχθηκα την Ενεργειακή Ιατρική των ΄Ινκας.

Διατηρούσα κέντρο Σεμιναρίων & Εναλλακτικών θεραπειών.

Κάνω ατομικές συμβουλευτικές συνεδρίες από το 1995.

Διδάσκω Ταοϊστική διατροφή και μαγειρική από το 1999.

 

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ  ΑΚΜΗ 1990 -1993

TAΟΊΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (BAC PHONG TRAN) 1991-2001

NATIVE AMERICAN DREAMS AND SPIRIT WORLD (DEN-DRON ) 1990-1992

REIKI MASTER TEACHER GIOVANNI FERRETO 1997

ΤRADITIONAL CHINESE MEDICINE (MEDICINA ALTERNATIVA SRI LANKA) 1995

NUAD THAI (WAT PO THAI TRADITIONAL MEDICAL SCHOOL BANGHKOK, CHAIMΟNGOL THAI ANCIENT MASSAGE SCHOOL CHIANG MAI) 1997

THAI FOOT MASSAGE (WAT PO THAI TRADITIONAL MEDICAL SCHOOL BANGHKOK) 2002

THAI COOKERY SCHOOL(NABNIAN CHIANG MAI) 2002

MUNAY KI (JUIN GIBSON) 2010

MEDICINE WHEEL(THOMAS ZETTERSTRΟΜ) 2011

INKA Q΄ERO MEDICINE (DON HUMBERTO, DONNA BERNANDINA, WIRACOCHA FOUNDATION ELIZABETH JENKINS) 2011

INKA Q΄ERO ­ +  SHAMANIC ENERGY HEALING (ROEL FREDRIX, DON RAMON PAQSI,TAITA DON ALBERTO, RICHARD AGUAYO κ.α. ) 2012

ΝATURAL PATH 2000 – 2014

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες:

6/10/2024, 10/11/2024, 1/12/2024, 12/1/2025, 9/2/2025, 8-9/3/2025 (Σαββατοκύριακο), 30/3/2025, 10-11/5/2025 (Σαββατοκύριακο) και 18/5/2025 ώρες 10:00-17:00
Συνολική διάρκεια σπουδών:
73 ώρες
Κόστος συμμετοχής:
100€ εγγραφή, δίδακτρα: 600€
Τόπος διεξαγωγής:
Γλυφάδα

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.