logo

Κεντρικό:
Σωκράτους 24, Κηφισιά 145 61
Παράρτημα 1:
Αμφικτύονος 12 & Πουλοπούλου, Θησείο 118 51
Παράρτημα 2:
Καλαμών 3 , Παραλία Γλυφάδας 166 75

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Γνωριμία Μεσημβρινών μέσω Ψηλάφισης & Τεχνικές Εξισορρόπησης της Ροής τους

Οι Μεσημβρινοί αποτελούν κανάλια (μονοπάτια), που ως βασική ιδιότητα έχουν, την μεταφορά ενέργειας Qi και Αίματος μέσα στο σώμα.

Όλοι οι Μεσημβρινοί μαζί σχηματίζουν ένα αόρατο δίκτυο (πλέγμα ) που συνδέει μεταξύ τους όλους τους ιστούς και τα όργανα, όπως επίσης το εσωτερικό του σώματος (όργανα), με το εξωτερικό του (επιφάνεια – άκρα).

Στο σεμιναρίο αυτό θα γνωρίσουμε ψηλαφητά τις πορείες των Μεσημβρινών, θα μάθουμε τεχνικές που μας βοηθούν να αισθανθούμε έναν Μεσημβρινό δηλ. να αισθανθούμε την κίνηση που υπάρχει κατά μήκος της πορείας του και σε συγκεκριμένα σημεία.

Οι τεχνικές που θα μάθουμε εφαρμόζονται με τα χέρια πάνω στους Μεσημβρινούς και ευεργετούν την κίνηση της ενέργειας Qi και αίματος μέσα σε αυτούς. Η ευεξία αυτή μεταφέρεται σε όλα τα συσχετιζόμενα με τον μεσημβρινό σημεία του σώματος, βοηθώντας μας έτσι να μπορούμε να επηρεάσουμε θεραπευτικά πληθώρα καθημερινών αλλά πολλές φορές και χρόνιων ενοχλημάτων.

Το δίκτυο των Μεσημβρινών λοιπόν, μας δίνει την δυνατότητα να αντιληφθούμε τις συνδέσεις που καθιστούν το σώμα μία λειτουργική μονάδα.
Για να το κατανοήσουμε αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αισθανθούμε τις πορείες αυτές και τις διασυνδέσεις τους, στο δικό μας σώμα, Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι δεχόμενοι τεχνικές και πιέσεις κατά μήκος όλου και όλων των Μεσημβρινών.

Αυτή είναι και η σημαντικότερη δυνατότητα που μας προσφέρει το σεμινάριο αυτό,

Η γνώση των Μεσημβρινών είναι ένα σημαντικό εργαλείο για πολλές θεραπευτικές εφαρμογές π.χ. gua-sha, βεντούζες, αφαίμαξη, κάθε είδος μάλαξης κ.α., όπως επίσης και βοηθητικό εργαλείο διάγνωσης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
• Τι είναι το σύστημα των μεσημβρινών, τα σημεία βελονισμού και η έννοια της ενέργειας qi.
• Ψηλάφηση μεσημβρινών και εντοπισμός σημείων βελονισμού.
• Τεχνική διάγνωσης στο Χάρα (περιοχή της κοιλιάς ).
• Πρακτική εξάσκηση τεχνικών εξισορρόπησης της ροής της ενέργειας qi στους μεσημβρινούς.
• Ομαδοποίηση σημείων για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων παθολογικών καταστάσεων μέσω δακτυλοπίεσης π.χ. δυσμηνόρροια, αυχενικά, ημικρανίες κ.α.
• Αντενδείξεις, σε ποιες περιπτώσεις προτιμάμε για ασφάλεια να μην εργαστούμε πάνω στους μεσημβρινούς.

Συνάντηση Ενημέρωσης: Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 10:00, Κηφισιά

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Σταυρούλα Αθανασίου

Γεννήθηκα το 1976 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Η ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, με έφερε κοντά στο σώμα και μου έμαθε πως για κάθε σωματική επίτευξη χρειάζεται ενδοσκόπηση και νοητική ησυχία. Από μικρή ηλικία επίσης, έμαθα πως δεν μπορεί να μας θεραπεύσει κανείς παρά μόνο ο εαυτός μας. Τα ερωτήματά μου πάνω σε αυτά τα θέματα απαντήθηκαν στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ όπου έφτασα το 2006. Το 2010 αποφοίτησα με Δίπλωμα στον Βελονισμό και το Shiatsu. Το 2011 απέκτησα το Πτυχίο Θεραπευτού. Εκ τότε οι δυνατότητες του αγγίγματος αποτελούν το κύριο ενδιαφέρον μου και η μάθηση συνεχίζεται..

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες:
2‐3/2/2019, 2‐3/3/2019, 20‐21/4/2019, 8‐9/6/2019 και ώρες 10:00‐15:00
Διάρκεια σπουδών: 40 ώρες

Κόστος συμμετοχής: εγγραφή 50€, δίδακτρα 350€

Τόπος διεξαγωγής: Κηφισιά

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.