fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Αρωματοθεραπεία – Distance Learning

Στην Ακαδημία προσφέρουμε εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning) στην Αρωματοθεραπεία, κατόπιν απαιτήσεως πλήθους μαθητών από την επαρχία και το εξωτερικό.

Η αρωματοθεραπεία είναι μία θεραπευτική μέθοδος στην οποία χρησιμοποιούνται τα αιθέρια έλαια ως κύρια θεραπευτικά εργαλεία, για την αντιμετώπιση σωματικών ενοχλημάτων και την εξισορρόπηση των συναισθημάτων. Τα αιθέρια έλαια παράγονται από άνθη ή από άλλα τμήματα διαφόρων αρωματικών φυτών  μέσα από φυσικές διεργασίες (απόσταξη ή με υδρατμούς).

Η μύηση στην τέχνη της αρωματοθεραπείας ξεκινά από την ιστορία της αρωματοθεραπείας και την εκμάθηση των τρόπων παραγωγής των αιθέριων ελαίων και άλλων αρωματικών ουσιών. Συνεχίζεται με την εκμάθηση βασικών στοιχείων χημείας για τεκμηρίωση των ιδιοτήτων και των θεραπευτικών τους ενδείξεων, καθώς και η χρήση τους στη θεραπευτική. Σ’ αυτό το πρώτο έτος σπουδών η διδασκαλία περιορίζεται στην εξωτερική χρήση των αιθέριων ελαίων, σε ολόσωμη μάλαξη ή σε τοπική μάλαξη (σημεία βελονισμού ή σημεία ρεφλεξολογίας). Για την εσωτερική χρήση (λήψη από το στόμα) των αιθέριων ελαίων γίνονται μόνο περιστασιακές αναφορές.

Στόχος μας είναι οι σπουδαστές της αρωματοθεραπείας να αποκτήσουν ικανοποιητική γνώση της ενεργειακής φύσης και της παρασκευής των αιθέριων ελαίων, αλλά και να κατανοήσουν βαθιά την εφαρμογή τους στην θεραπευτική.

Η ύλη του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος καλύπτει εξ’ ολοκλήρου την ύλη του Α έτους Αρωματοθεραπείας και είναι η εξής:

  • Ιστορία και φιλοσοφία της αρωματοθεραπείας.
  • Τα αρωματικά φυτά από τα οποία προέρχονται τα αιθέρια έλαια.
  • Μέθοδοι παραγωγής των αιθερίων ελαίων και υδρολυμάτων. Βασικά λάδια πρόσμιξης αιθέριων ελαίων.
  • Βασικά στοιχεία χημείας των αιθερίων ελαίων
  • Λεπτομερής παρουσίαση 60 και πλέον αιθέριων ελαίων. Ανάλυση, μελέτη, θεραπευτικές εφαρμογές.
  • Η εξωτερική χρήση των αιθέριων ελαίων στην θεραπευτική (ολόσωμη μάλαξη, τοπική μάλαξη σε σημεία βελονισμού και σημεία ρεφλεξολογίας).
  • Αισθητική αρωματοθεραπεία
  • Πρακτική εφαρμογή και εξάσκηση.

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ:

Η ύλη του μαθήματος έχει διαιρεθεί σε 8 ενότητες.

Ο σπουδαστής λαμβάνει ηλεκτρονικά την ύλη κάθε ενότητας με την καταβολή του αντίστοιχου ποσού (150 ευρώ). Μαζί με την ύλη της κάθε ενότητας στέλνονται και κάποιες ερωτήσεις κατανόησης, τις οποίες οι σπουδαστές οφείλουν να επιστρέφουν απαντημένες μέσα στο χρονικό διάστημα ενός μήνα στην υπεύθυνη καθηγήτρια και πριν την επόμενη αποστολή ύλης. Με αυτό τον τρόπο θα ελέγχεται καταρχάς η κατανόηση της αποστέλλουσας ύλης.

Επίσης, ο σπουδαστής έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει δια ζώσης στο μάθημα που πραγματοποιείται στην Ακαδημία, στην Γλυφάδα, κάθε Δευτέρα και ώρες 17:00-21:00. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα για φυσική παρουσία του σπουδαστή αυτός θα μπορεί κάθε 2 εβδομάδες να έχει επικοινωνία με την υπεύθυνη καθηγήτρια μέσω skype σε καθορισμένες μέρες και ώρες για τυχόν απορίες και ερωτήσεις σχετικά με την ύλη του μαθήματος.

Τέλος, θα υπάρξουν 3 Σαββατοκύριακα μαθήματα (6 ημέρες μαθήματος από 7 ώρες την ημέρα, σύνολο 42 ώρες) στα οποία απαιτείται η φυσική παρουσία των σπουδαστών για την εκμάθηση και την πρακτική εξάσκηση στην μάλαξη. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των μαθημάτων αυτών έχουν ήδη ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας (Αρωματοθεραπεία).

Εκτός από τη πρακτική εξάσκηση στο μασάζ, για τη λήψη βεβαίωσης σπουδών πρέπει κάθε σπουδαστής να παρουσιάσει τουλάχιστον 10 περιπτώσεις (case studies) που ο ίδιος αντιμετώπισε (είδος προβλήματος, αριθμός συνεδριών ανά περίπτωση, μίγματα που χρησιμοποίησε, αποτέλεσμα, κλπ).

Τρόποι πληρωμής:

  • με αντικαταβολή (εντός Ελλάδος)
  • με κατάθεση σε λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς:

ΙΒΑΝ GR 2501710260006026040030833

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 6026-040030-833

Δικαιούχος: Αλέξανδρος Τηλικίδης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ

BIC SHIFT CODE : PIRBGRAA

Με την ολοκλήρωση του μαθήματος ο σπουδαστής λαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης.

Υπεύθυνος καθηγητής: Κατερίνα Παπακωσταντίνου , επικοινωνία στο aroma_kat@yahoo.gr

Σημείωση:

– Το μάθημα είναι προσαρμοσμένο στις προδιαγραφές που έχει θεσπίσει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρωματοθεραπευτών. Ως εκ τούτου οι σπουδαστές που θα το παρακολουθήσουν μπορούν να εγγραφούν ως  μέλη του Συλλόγου εφόσον έχουν παρακολουθήσει το μάθημα των Ιατρικών (Aνατομία – φυσιολογία) (120 ώρες διδασκαλίας).

– Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει ο σπουδαστής με την εκμάθηση της μάλαξης και να συνεχίσει μετέπειτα με τα θεωρητικά μαθήματα.

Για δήλωση ενδιαφέροντος απευθυνθείτε στην γραμματεία της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Κατερίνα Παπακωνσταντίνου
Είμαι πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών. Από το 1977 – 1990 εργάστηκα ως υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας. Από το 1990 παρακολούθησα σεμινάρια Αρωματοθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έκτοτε ασκώ την Αρωματοθεραπεία και διδάσκω εισαγωγικά και προχωρημένα σεμινάρια για τα αιθέρια έλαια και τα υδρολύματα. Έχω μεταφράσει δύο βιβλία Αρωματοθεραπείας: «Πρακτική Αρωματοθεραπεία» και «Ενεργειακή Αρωματοθεραπεία». Από το 1998 ασχολούμαι με την παραγωγή αιθέριων ελαίων από άγρια φυτά της ελληνικής φύσης σε πρότυπη μονάδα απόσταξης αιθέριων ελαίων στην περιοχή της Ολυμπίας.
Επίσης, από το 1992 ασκώ και διδάσκω το Creative Healing, ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα για την αποσυμφόρηση και αποκατάσταση της λειτουργίας συγκεκριμένων οργάνων και εκπροσωπώ το J.B. Stephenson Foundation for Creative Healing.
Δέσποινα Λυσίκατου

Γεννήθηκα το 1978 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσα. Το πρώτο μου πτυχίο είναι πάνω στην Ψυχολογία και οι μεταπτυχιακές μου σπουδές πάνω στην Οργανωτική και Βιομηχανική Ψυχολογία. Το 2005 και ενώ εργάζομαι σε επιχειρήσεις, αποκτώ επαφή με το βελονισμό ως θεραπευόμενη, λόγω προσωπικού προβλήματος υγείας. Η επιτυχία των θεραπειών και η ανακούφιση στην υγεία μου με οδηγούν να διερευνήσω τεχνικές όπως το Ρέικι, την Κρυσταλλοθεραπεία, τα Ανθοϊάματα Μπαχ κτλ. Το 2007 ξεκινώ να παρακολουθώ μαθήματα Creative Healing με την Κατερίνα Παπακωνσταντίνου στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Έκτοτε διδάχτηκα και ασχολούμαι με εναλλακτικές θεραπείες όπως η Διατροφή, τα Βότανα, η Αρωματοθεραπεία, η Ρεφλεξολογία, τις οποίες και εξασκώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κόστος συμμετοχής:

100 € εγγραφή (το ποσό προκαταβάλλεται με την έναρξη του μαθήματος)

1200 € δίδακτρα. Το ποσό των διδάκτρων διαιρείται σε 8 μηνιαίες δόσεις και καταβάλλεται στην αρχή κάθε μήνα προκειμένου να αποσταλεί η αντίστοιχη ύλη.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.