fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Ανθόνερα (Hydrosols)

Τα hydrosols ή «ανθόνερα» είναι το «υπο-προϊόν» της διαδικασίας παραγωγής των αιθερίων ελαίων. Πλούσια διαποτισμένα με τα υδροδιαλυτά, αντιφλεγμονώδη συστατικά του φυτού, χωρίς τους ερεθιστικούς παράγοντες – τα αιθέρια έλαια, τα hydrosols είναι ιδανικά για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, για την φροντίδα του δέρματος και για πολλές άλλες χρήσεις.

Δεν μοιάζουν καθόλου με τα «ανθόνερα» που συναντάμε στην αγορά (και τα οποία είναι συνήθως μίγματα νερού και αιθερίων ελαίων, και περιέχουν συνήθως και συντηρητικά και οινόπνευμα). Τα αυθεντικά hydrosols είναι αντισηπτικά, στυπτικά και δροσιστικά, τέλεια για τονωτική λοσιόν, after shave, τονωτικό των μαλλιών. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για κομπρέσσες, για καθαρισμό του δέρματος, αλλά και να προστεθούν στο νερό του μπάνιου. Μπορείτε να ψεκάσετε με αυτά τον χώρο σας σαν απολυμαντικά, αλλά και για βελτίωση της ατμόσφαιρας. Τέλος, μπορείτε να βάλετε μία κουταλιά στην θήκη του μαλακτικού για το πλύσιμο των ρούχων σας στο πλυντήριο! Ακόμα, ανάλογα με το φυτό από το οποίο προέρχονται, μπορείτε να τα προσθέσετε στο φαγητό ή στα γλυκά σας!
 
Η χρήση τους στην Αρωματοθεραπεία είναι ακόμα πολύ καινούργια. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα Hydrosols εμπεριέχουν ολόκληρο το φυτό σε μία σταγόνα. Θεωρούνται από πολλούς τα ομοιοπαθητικά της Αρωματοθεραπείας,  και η χρήση τους είναι πολύ πιο ασφαλής από τα αιθέρια έλαια, ειδικά από όσους δεν γνωρίζουν τις ισχυρές επιδράσεις των αιθέριων ελαίων, καθώς δεν περιέχουν τα καυστικά πτητικά στοιχεία, αλλά τα πιο ήπια, υδροδιαλυτά στοιχεία του φυτού. Είναι όλα αντισηπτικά και κατάλληλα για περιποίηση του δέρματος .

Τα Hydrosols  είναι εκπληκτικά υγρά με ξεχωριστή οσμή, γεύση,  χημική  σύνθεση και θεραπευτικές ιδιότητες. Δεν είναι τσάι ή βάμμα, αλλά απόσταγμα. Είναι όμως και νερό, πράγμα που τους δίνει μεγάλη ευελιξία για χρήση σε περισσότερες εφαρμογές από άλλες φυτοθεραπευτικές ουσίες. Παραδείγματος χάριν, χρησιμοποιούνται αυτούσια σαν σπρέυ στο πρόσωπο και στο σώμα, σαν τονωτική λοσιόν στο πρόσωπο και στα μαλλιά, σαν συστατικό σε όλα τα προιόντα περιποίησης του δέρματος, αλλά και σε κομπρέσες σε κλύσματα. Η εσωτερική λήψη δεν είναι επικίνδυνη, αν γίνεται βεβαίως κάτω από την επίβλεψη ενός ειδικού θεραπευτή ή φαρμακοποιού.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα μελετήσουμε μια σειρά από hydrosols που χρησιμοποιούνται στην Αρωματοθεραπεία, καθώς και τους τρόπους εφαρμογής τους – παρασκευή καλλυντικών, εσωτερική λήψη, ενεργειακός καθαρισμός και ενεργοποίηση κρυστάλλων κ.λ.π.

Συνάντηση ενημέρωσης: Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 11:30, Υμηττός

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Κατερίνα Παπακωνσταντίνου

Είμαι πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών. Από το 1977 – 1990 εργάστηκα ως υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας. Από το 1990 παρακολούθησα σεμινάρια Αρωματοθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έκτοτε ασκώ την Αρωματοθεραπεία και διδάσκω εισαγωγικά και προχωρημένα σεμινάρια για τα αιθέρια  έλαια και τα υδρολύματα. Έχω μεταφράσει δύο βιβλία Αρωματοθεραπείας: «Πρακτική Αρωματοθεραπεία» και «Ενεργειακή Αρωματοθεραπεία». Από το 1998 ασχολούμαι με την παραγωγή αιθέριων ελαίων από άγρια φυτά της ελληνικής φύσης σε πρότυπη μονάδα απόσταξης αιθέριων ελαίων στην περιοχή της Ολυμπίας.
Επίσης, από το 1992 ασκώ και διδάσκω το Creative Healing, ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα για την αποσυμφόρηση και αποκατάσταση της λειτουργίας συγκεκριμένων οργάνων και εκπροσωπώ το J.B. Stephenson Foundation for Creative Healing.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες: 29-30/5/2021 και ώρες 10:00-17:00
Συνολική διάρκεια σπουδών: 14 ώρες
Τόπος διεξαγωγής: Υμηττός
Κόστος συμμετοχής: 130 €

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.