fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Ανάλυση νόσων με βάση την Δυτική Ιατρική – εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα πολύπλοκο και πολυεπίπεδο σύστημα το οποίο αλληλεπιδρά με όλους τους φυσικούς, χημικούς και βιολογικούς εξωτερικούς παράγοντες και αντιδρά ανάλογα με την ισορροπία των εσωτερικών του συνθηκών, προκειμένου να προστατευθεί από αυτούς ή να συνεργαστεί με αυτούς. Η νόσος εμφανίζεται ως αποτέλεσμα μίας εσωτερικής ανισορροπίας, η οποία μπορεί να είναι είτε προσωρινή είτε βαθύτερη και μακροχρόνια. Η αλλαγή των συνθηκών ζωής των ανθρώπων έχει αυξήσει κατά πολύ το προσδόκιμο της επιβίωσης τους, ενώ έχει ταυτόχρονα οδηγήσει στην εμφάνιση και την επικράτηση νέων ασθενειών. Η κλασσική Ιατρική απασχολείται εντατικά τόσο στα πεδία της επιδημιολογίας και της έρευνας ώστε  να απομονωθούν οι παράγοντες που οδηγούν στη νόσο, όσο και στο πεδίο της προσφοράς νέων διαγνωστικών μεθόδων και θεραπειών, προκειμένου να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα οι ολοένα και πιο συχνές ασθένειες που αναφέρουμε.
Η γνώση των λειτουργιών των οργανικών συστημάτων του ανθρώπου σε διαφορετικό επίπεδο από την περιγραφή τους από την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική προσέγγιση συμπληρώνει με ένα διαφορετικό τρόπο την κατανόηση της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος και των ασθενειών από τις οποίες νοσεί αυτό. Ταυτόχρονα, αυτή η γνώση ολοκληρώνει τις ικανότητες των θεραπευτών να αντιληφθούν τα προβλήματα των ασθενών ώστε να καταστρώνουν ή να προσαρμόζουν το «θεραπευτικό πλάνο» τους.
Κατά τη διάρκεια του συνόλου των μαθημάτων αναλύεται η παθοφυσιολογία των συστημάτων του ανθρώπου καθώς και τα νοσήματα που εμφανίζονται σε αυτά, πάντα υπό το πρίσμα της κλασσικής ιατρικής επιστήμης, αλλά με την ευρύτερη επίδραση των φιλοσοφιών της Αρχαίας Ελληνικής και της Κινεζικής Ιατρικής.
Το περιεχόμενο των μαθημάτων περιλαμβάνει:
– Εισαγωγή – λήψη ιστορικού – κλινική εξέταση – διάγνωση – διαφορική διάγνωση
– Νοσήματα αναπνευστικού/δέρματος
– Παθήσεις πεπτικού συστήματος / ήπατος
– Νοσήματα καρδίας/αγγείων
– Ενδοκρινικό σύστημα/νοσήματα μεταβολισμού
– Αυτοάνοσα νοσήματα/ μυοσκελετικό σύστημα
– Νευρικό σύστημα/αισθητήρια όργανα/ψυχιατρική
– Παιδιατρικές παθήσεις/ιογενείς και μικροβιακές λοιμώξεις
– Παθήσεις αίματος/ογκολογία
– Ουροποιητικό σύστημα/ γεννητικό σύστημα.
– Μελέτη κλινικών περιπτώσεων

Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ανάλυση Νόσων με βάση την Δυτική Ιατρική:

Η υλοποίηση της εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικής διαδικασίας πραγματοποιείται μέσω πλατφόρμας e-learning. Στο πλαίσιο της πλατφόρμας ο σπουδαστής καλείται να παρακολουθήσει τα μαθήματα σε ζωντανό χρόνο (σύνδεση με την φυσική τάξη μέσω zoom). Επίσης προσφέρουμε την δυνατότητα και στους εξ’ αποστάσεως σπουδαστές μας να παρακολουθούν όποτε το επιθυμούν τα μαθήματα δια ζώσης, κατόπιν συνεννόησης με την γραμματεία. Στο τέλος του μαθήματος ο σπουδαστής οφείλει να συμπληρώσει με επιτυχία τεστ προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Στην πλατφόρμα επίσης ο σπουδαστής θα βρει το εγχειρίδιο του μαθήματος σε pdf.

Τέλος στην πλατφόρμα υπάρχει η δυνατότητα για υποβολή ερωτήσεων προς την διδάσκουσα του μαθήματος μέσω chat.

Το γενικό πνεύμα για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ο σπουδαστής να ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα της δια ζώσης εκπαίδευσης. Δεν μπορούμε να συμπτύξουμε τον χρόνο εκπαίδευσης γιατί αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [57.59 KB]

  • Για την καλύτερη κατανόηση του μαθήματος προτείνεται οι σπουδαστές να έχουν ολοκληρώσει την παρακολούθηση του μαθήματος Ιατρικά (Ανατομία-Φυσιολογία).

Συνάντηση Ενημέρωσης: το πρώτο μάθημα, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023, αποτελεί συνάντηση ενημέρωσης και μπορεί να το παρακολουθήσει κανείς δωρεάν.

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Παναγιώτα Στασινοπούλου

Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης , από την οποία αποφοίτησα το 1998. Μετά την αποφοίτηση μου και την ολοκλήρωση του αγροτικού εργάστηκα ως ιατρός σε αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ελλάδας, εντός κι εκτός της χώρας .
Εκπαιδεύτηκα από το 2002- 2007 στην ειδικότητα της Παθολογίας στο ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» και μετά το τέλος της ειδικότητας μου εργάστηκα ως επιμελήτρια στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» από το 2008-2011.
Κατά τη διετή απασχόληση μου στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. από το 2011-2013 ασχολήθηκα με ζητήματα και προγράμματα Δημόσιας Υγείας, ενώ από τα μέσα του 2015 ασχολούμαι με την Προαγωγή της Υγείας στους Χώρους Εργασίας.
Η συνειδητοποίηση των αδυναμιών της Κλασσικής Ιατρικής για την ολιστική  προσέγγιση των ασθενών και την ουσιαστική θεραπεία του σώματος ή του νου καθώς και η ανάγκη διεύρυνσης των θεραπευτικών δυνατοτήτων, με οδήγησαν  στο ταξίδι της εξερεύνησης των εναλλακτικών θεραπειών. Το 2013 ξεκίνησα να φοιτώ στην Ακαδημία  ρεφλεξολογία και σχεδόν ταυτόχρονα βελονισμό κι έλαβα το Δίπλωμα του Κινέζικου Βελονισμού το 2015.
Παρακολουθώ ασθενείς στο Ιατρείο μου απ’ το 2010, ενώ στην παρούσα φάση εφαρμόζω την κλασσική ιατρική σε συνδυασμό με την κινέζικη ιατρική και το βελονισμό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ανάλυση νόσων γίνεται με παρακολούθηση των μαθημάτων που πραγματοποιούνται στην φυσική τάξη μέσω Zoom, στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Ημερομηνίες:
7-8/10/2023, 11-12/11/2023, 9-10/12/2023, 13-14/1/2024, 10-11/2/2024, 2-3/3/2024
Συνολική διάρκεια σπουδών:
48 ώρες
Μαθήματα:
Σαββατοκύριακα και ώρες 10:00-14:00.
Κόστος συμμετοχής:
εγγραφή 100€ και δίδακτρα: 500€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.