fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Ανάγνωση κειμένων του Ιπποκράτη και Γαληνού & σύνδεση με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική – εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

O Ιπποκράτης είναι o πρώτος ιατρός – θεραπευτής που καταγράφει και δημοσιοποιεί τα καταχωρημένα για αιώνες αρχεία των Ασκληπιείων. Μ’ αυτήν την δημοσιοποίηση, η Ιατρική Γνώση των Αρχαίων Ελλήνων βγαίνει από τα ιατρικά ιερατεία και προσφέρεται απλόχερα σε όλους. Στις βάσεις πού θέτει με αυτό τον τρόπο η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και Ιατρική πρακτική οικοδομούνται τα κατοπινά ιατρικά συστήματα που αναπτύσσονται στον Δυτικό κόσμο.
Το σύγχρονο Ιατρικό Σύστημα στον Δυτικό κόσμο, όσο κι αν αγνοεί ή αποποιείται τα κείμενα του μεγάλου Διδασκάλου, θεμελιώνεται πάνω σε αυτά. H ανάλυση των κειμένων του Ιπποκράτη έχει ως στόχο να υπενθυμίσει και να εμβαθύνει σε αυτή την γνώση. Παράλληλα, μέσα από αυτή την πορεία αποκαλύπτονται και τα κοινά στοιχεία μεταξύ Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.
H ανάλυση στηρίζεται στην μετάφραση του Γ.Κ. Πουρναρόπουλου, από τις εκδόσεις ΜΑΡΤΙΝΟΣ (‘Aπαντα του Iπποκράτη – 6 τόμοι)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

  • «Περί Διαίτης» το 1ο
  • «Περί Εβδομάδων»
  • «Περί Γονής»
  • «Περί Νούσων» το 4ο
  • «Περί Φύσεως Ανθρώπου»
  • «Περί Χυμών»

 

Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ανάγνωση κειμένων του Ιπποκράτη & του Γαληνού και σύνδεση με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική:

Η υλοποίηση της εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικής διαδικασίας πραγματοποιείται μέσω πλατφόρμας e-learning. Στο πλαίσιο της πλατφόρμας ο σπουδαστής καλείται να παρακολουθήσει ασύγχρονα (βίντεο μαθημάτων) και σύγχρονα μαθήματα (σύνδεση με την φυσική τάξη μέσω zoom). Επίσης προσφέρουμε την δυνατότητα και στους εξ’ αποστάσεως σπουδαστές μας να παρακολουθούν όποτε το επιθυμούν τα μαθήματα δια ζώσης, κατόπιν συνεννόησης με την γραμματεία.

Τέλος στην πλατφόρμα υπάρχει η δυνατότητα για υποβολή ερωτήσεων προς τους διδάσκοντες του κάθε μαθήματος μέσω chat.

Το γενικό πνεύμα για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ο σπουδαστής να ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα της δια ζώσης εκπαίδευσης. Δεν μπορούμε να συμπτύξουμε τον χρόνο εκπαίδευσης γιατί αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

Παρέχονται τα άπαντα του Ιπποκράτη σε ηλεκτρονική μορφή

Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ

Αλέξανδρος Τηλικίδης

Γεννήθηκα το 1966 στην Αθήνα. Το 1991 αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Πάτρας.  Έλαβα την ιατρική ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης το 2001. Ξεκίνησα τις σπουδές του στο βελονισμό το 1994 στην Αθήνα. Το 1996 σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στο Tianjin  της Κίνας, Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, βελονισμό και Κινέζικη Βοτανοθεραπεία με τους καθηγητές Liu Gongwang και Zhong Qiangwei.
Από το 1997 ασκώ τον βελονισμό και την Κινέζικη Βοτανοθεραπεία στην Αθήνα και διδάσκω τη βασική θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής, βελονισμό και Κινέζικη Βοτανοθεραπεία. Το 2004 ίδρυσα την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, με στόχο την διάδοση και προώθηση της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής και τον συγκερασμό της Π.Κ.Ι. με την Αρχαία Ελληνική Ιατρική. Έχω εκδώσει τα εξής βιβλία στα ελληνικά: Η Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (1999, εκδόσεις Ακαδημία), Κινεζική Βοτανοθεραπεία – Βότανα και συνταγές (2011, εκδόσεις etra) και Ελληνικός Βελονισμός, Μεσημβρινοί και σημεία βελονισμού, με βάση τον Ιπποκράτη (2013, εκδόσεις Ακαδημία).

Νίκος Σαμαρίδης

Γεννήθηκα στις Σέρρες. Σπούδασα στο Α. Π. Θ. (Βοτανική – Γεωπονική).
Εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας (Γεωπόνος – Υγειονολόγος).
Σήμερα ασχολούμαι ως ολιστικός θεραπευτής και καθηγητής Εναλλακτικών Σπουδών.
Την τελευταία δεκαετία ολοκλήρωσα κύκλο μετεκπαιδεύσεων – μεταπτυχιακών πανεπιστημιακών σπουδών και διατριβών:
1. Κρητική δίαιτα, Βότανα και Μακροβιότητα, MSc.
2. Naturopathy – Φυσικοπαθητική, BSc.
3. Alternative Medicine Science, PhD με θέμα: «Ιπποκρατική Φυσιοπαθητική Ιατρική και Εναλλακτικές Ιατρικές Επιστήμες».
Σπούδασα και εφαρμόζω «ολιστικά»: Ομοιοπαθητική, Ομοτοξικολογία, Συμβουλευτική Διατροφολογία, Ολιστική βοτανική και Κλινική Φυτοθεραπεία.
Ερευνώ την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική και Ayurveda (ειδικότερα την φυτοθεραπεία) και την σύνδεσή τους με την Ιπποκρατική Ιαματική.
Είμαι μέλος: Ελληνικής Εταιρεία εθνοφαρμακολογίας, Μακεδονικής Εταιρείας Ομοιοθεραπευτικής, Συλλόγου Βοτανολόγων, Ιριδολόγων, κ.α.
Ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού Βιοεναλλακτικού Ινστιτούτου: «Επιστήμη και Παράδοση» και της Βοτανολογικής έρευνας «Θεόφραστος».

Πέτρος Ζούκας

Μέθοδοι Θεραπείας: Φυσιοθεραπεία, Κινησιοθεραπεία, Ομοιοπαθητική, Αρχαία Ολιστική Ιατρική (Ελληνική – Κινεζική – Αγιουρβεδική, Βοτανοθεραπεία (Δυτική – Κινεζική – Αγιουρβεδική), Βελονισμός (Σωματικός – Ωτοβελονισμός – Αισθητικός), Διατροφοθεραπεία, Βιο-Ενεργειακή θεραπευτική, Ρεφλεξολογία, Κρανιο-Ιερά θεραπεία, Shiatsu, Λεμφική Παροχέτευση, Περιτονιακή θεραπεία, Αρωματοθεραπεία, Μελισσοθεραπεία, Ανθοϊαματοθεραπεία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα μαθήματα διατίθενται βιντεοσκοπημένα.

Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ/μάθημα

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.