O Ιπποκράτης είναι o πρώτος ιατρός – θεραπευτής που καταγράφει και δημοσιοποιεί τα καταχωρημένα για αιώνες αρχεία των Ασκληπιείων. Μ’ αυτήν την δημοσιοποίηση, η Ιατρική Γνώση των Αρχαίων Ελλήνων βγαίνει από τα ιατρικά ιερατεία και προσφέρεται απλόχερα σε όλους. Στις βάσεις πού θέτει με αυτό τον τρόπο η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και Ιατρική πρακτική οικοδομούνται τα κατοπινά ιατρικά συστήματα που αναπτύσσονται στον Δυτικό κόσμο.
Το σύγχρονο Ιατρικό Σύστημα στον Δυτικό κόσμο, όσο κι αν αγνοεί ή αποποιείται τα κείμενα του μεγάλου Διδασκάλου, θεμελιώνεται πάνω σε αυτά. H ανάλυση των κειμένων του Ιπποκράτη έχει ως στόχο να υπενθυμίσει και να εμβαθύνει σε αυτή την γνώση. Παράλληλα, μέσα από αυτή την πορεία αποκαλύπτονται και τα κοινά στοιχεία μεταξύ Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.
H ανάλυση στηρίζεται στην μετάφραση του Γ.Κ. Πουρναρόπουλου, από τις εκδόσεις ΜΑΡΤΙΝΟΣ (‘Aπαντα του Iπποκράτη – 6 τόμοι)
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
- «Περί Διαίτης» το 1ο
- «Περί Εβδομάδων»
- «Περί Γονής»
- «Περί Νούσων» το 4ο
- «Περί Φύσεως Ανθρώπου»
- «Περί Χυμών»
Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ανάγνωση κειμένων του Ιπποκράτη & του Γαληνού και σύνδεση με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική:
Η υλοποίηση της εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικής διαδικασίας πραγματοποιείται μέσω πλατφόρμας e-learning. Στο πλαίσιο της πλατφόρμας ο σπουδαστής καλείται να παρακολουθήσει ασύγχρονα (βίντεο μαθημάτων) και σύγχρονα μαθήματα (σύνδεση με την φυσική τάξη μέσω zoom). Επίσης προσφέρουμε την δυνατότητα και στους εξ’ αποστάσεως σπουδαστές μας να παρακολουθούν όποτε το επιθυμούν τα μαθήματα δια ζώσης, κατόπιν συνεννόησης με την γραμματεία.
Τέλος στην πλατφόρμα υπάρχει η δυνατότητα για υποβολή ερωτήσεων προς τους διδάσκοντες του κάθε μαθήματος μέσω chat.
Το γενικό πνεύμα για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ο σπουδαστής να ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα της δια ζώσης εκπαίδευσης. Δεν μπορούμε να συμπτύξουμε τον χρόνο εκπαίδευσης γιατί αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.