fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Αγιουρβεδική Κουζίνα – Οι Έξι Γεύσεις

Το φαγητό είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ευημερία μας και η αγιουρβέδα, μας μαθαίνει ότι σημασία έχει όχι μόνο τι τρώμε, αλλά πως προετοιμάζουμε το φαγητό και κάτω από ποιές συνθήκες γευματίζουμε. Αυτή η προσέγγιση είναι διαφορετική από τη δυτική σκέψη, που επικεντρώνεται στις θερμίδες, στα λίπη, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, την περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά.

Η αγιουρβέδα δίνει μεγάλη έμφαση στη γεύση, γνωστή ως rasa στα σανσκριτικά. Η εμπειρία της γεύσης αφήνει ένα αποτύπωμα στη μνήμη μας. Όλοι θυμόμαστε το αφράτο ψωμί και τις υπέροχες πίτες της γιαγιάς, τους κολοκυθοκεφτέδες και τη μελιτζανοσαλάτα που φάγαμε στις διακοπές !!! Οι ευχάριστες γεύσεις ομορφαίνουν τη ζωή μας με ενθουσιασμό, χαρά και ικανοποίηση.
Κάθε γεύση έχει διαφορετική ιδιότητα και αποφέρει διαφορετικά οφέλη στον οργανισμό ενώ παίζει ζωτικό ρόλο στη διαδικασία της πέψης.

Η ύλη του σεμιναρίου περιλαμβάνει :
– Τρεις doshas
– Γνωριμία με τις έξι γεύσεις
– Ανάλυση των έξι γεύσεων
– Θα μαγειρέψουμε το παραδοσιακό αποτοξινωτικό γεύμα κίτσαρι (μπασμάτι με ροβίτσα) δίνοντας έμφαση στη χρήση των μπαχαρικών.

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Σεβαστή Αναγνωστάκη

Η Σεβαστή Αναγνωστάκη, εργάζεται ως σύμβουλος διατροφής και δασκάλα γιόγκα από το 1992. Ταυτόχρονα υπήρξε ένας από τους  πρωτοπόρους βιοκαλλιεργητές στην Ελλάδα εφαρμόζοντας μεθόδους βιοδυναμικής και βιολογικής καλλιέργειας. Την τελευταία δεκαετία, μετά την εκπαίδευση της στην αγιουρβεδική διατροφή, προσαρμόζει τη διαχρονική σοφία της Αγιουρβέδα στο σύγχρονο τρόπο ζωής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία:
Σάββατο 8/4/2023 και ώρες 10:00-14:00
Τόπος διεξαγωγής: Υμηττός και Online
Κόστος συμμετοχής: 40 €

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.