fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: [email protected]

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Άσθμα και βελονισμός-Κάνε το παιδί σου να αναπνέει καλύτερα

Άσθμα και βελονισμός-Κάνε το παιδί σου να αναπνέει καλύτερα

Είναι πολύ δύσκολο και για το ίδιο το παιδί αλλά και για μια μάνα να βλέπει το παιδί της να μην μπορεί να αναπνεύσει σωστά και να παθαίνει κρίσεις άσθματος συνέχεια. Πόσο πιο δύσκολο είναι να…γνωρίζεις πως πάντα θα πρέπει να έχεις μαζί του τις εισπνοές και να είσαι έτοιμή να αντιμετωπίσεις ανά πάσα στιγμή κάποιο περιστατικό άσθματος που μπορεί να τύχει; Έχουμε καλά νέα.

gripi-paidi-healthnet

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Δανία, ανακάλυψε πως ο Βελονισμός μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του άσθματος και την χρήση φαρμάκων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Οι ερευνητές επέλεξαν ένα τυχαίο δείγμα 122 παιδιών, είτε για Βελονισμό (10 συνεδρίες), είτε για την συνήθη ιατροφαρμακευτική αγωγή για μια περίοδο 3 μηνών. Παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στα υποκειμενικά συμπτώματα του άσθματος και στην χρήση εισπνεόμενων στεροειδών και βήτα-2 αγωνιστών και στα δυο γκρουπ, στο τέλος της τρίμηνης θεραπείας. Σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου όμως, η μείωση στα συμπτώματα του άσθματος και την χρήση των εισπνεόμενων στεροειδών ήταν σημαντικά μεγαλύτερη στο γκρουπ Βελονισμού. [πηγή: Acupuncture in asthmatic children: A prospective, randomised, controlled clinical trial of efficacy. Altern. Therap. Health Med. 2013 JulAugust]

children-vitamin-D-600x369

Σε άλλα νέα λοιπόν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στην πορεία, τα παιδιά μέσω του βελονισμού να μπορούν να απαλλαγούν πλήρως από τα εκάστοτε ασθματικά ζητήματα που μπορεί να τους παρουσιάζονται και να μπορεί ελεύθερα να παίξει με την ησυχία του χωρίς να φοβάται και εκείνο αλλά και οι γονείς του ένα ενδεχόμενο επεισόδιο άσθματος. Καλό θα ήταν οι γονείς, να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να «ψάχνουμε» λίγο περισσότερο μια θεραπεία που θα μπορούσε να βοηθήσει εμάς ή το παιδί μας από τις συνήθεις θεραπείες που ακολουθούμε. Ένας εναλλακτικός τρόπος ίσως να μπορούσε να μας ελευθερώσει πλήρως από μια πάθηση που μπορεί να μας έχει καταβάλει χωρίς φαρμακευτικές αγωγές.