fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: [email protected]

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Εκπαίδευση στη συλλογή & επεξεργασία βοτάνων

Η ενασχόληση με την συλλογή βοτάνων είναι υπόθεση υψίστης σημασίας για τον θεραπευτή που χρησιμοποιεί ως θεραπευτικό εργαλείο τα βότανα. Στην διαδικασία της συλλογής των βοτάνων υπάρχει βιωματική γνώση, που μπορεί να υποσκελίζει την θεωρητική κατάρτιση από τα βιβλία. Στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, έχοντας επίγνωση αυτής της αλήθειας, αναζητούμε στην ελληνική ύπαιθρο ανθρώπους που επιδίδονται στην συλλογή των βοτάνων. Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης, ήρθαμε σ’ επαφή με την Πηνελόπη Σαρρή, η οποία επιδίδεται στην συλλογή βοτάνων.
Η Πηνελόπη Σαρρή μας εισάγει στο μυστικό κόσμο των ιαματικών φυτών μέσω της διαδικασίας καλλιέργειας και συλλογής τους. Ταυτόχρονα μας μαθαίνει να παρασκευάζουμε τα δικά μας ιάματα (λάδια βάμματα, σιρόπια, ανθοϊάματα, αλοιφές, κρέμες).

Ο κύκλος εκμάθησης αποτελείται από 5 σεμινάρια (ένα σαββατοκύριακο το καθένα). Το πρώτο είναι θεωρητικό και πραγματοποιείται στην Αθήνα, ενώ τα υπόλοιπα πραγματοποιούνται στη φύση, σε τοποθεσία που θα ανακοινωθεί, και συνδυάζουν περιήγηση στο δάσος, αναγνώριση και συλλογή βοτάνων και θεωρία και πρακτική εξάσκηση στην επεξεργασία των βοτάνων και την παρασκευή ιαματικών σκευασμάτων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:

Αναγνώριση-συλλογή βοτάνων, θεωρία και πρακτική εξάσκηση σε εγχύματα, αφεψήματα, σιρόπια, ιαματικά ποτά, μανιτάρια, θεωρία και πρακτική εξάσκηση στα ανθοϊάματα, θεωρία και πρακτική εξάσκηση σε λάδια, καταπλάσματα και βάμματα, θεωρία και πρακτική εξάσκηση σε κηραλοιφές και κρέμες

Tο κάθε Σαββατοκύριακο αποτελεί αυτόνομη ενότητα προσανατολισμένη στα φυτά της εποχής. Υποχρεωτική η παρακολούθηση του πρώτου Σαββατοκύριακου στην Γλυφάδα

Περισσότερες πληροφορίες στο: 6976837838

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Σαρρή Πηνελόπη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Λόγοι υγείας με οδήγησαν από το 1993 να ασχοληθώ με τα βότανα, αναζητώντας τρόπους να αντιμετωπίσω τον χρόνιο πόνο. Το 2003 παρακολούθησα μαθήματα Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και κινέζικων βοτάνων ενώ την ίδια χρονιά εγκατέλειψα την πόλη και εγκαταστάθηκα μόνιμα στο δάσος της βόρειας Εύβοιας. Έκτοτε ασχολούμαι συστηματικά με τη βιοδυναμική καλλιέργεια λαχανικών και βοτάνων καθώς και με τη συλλογή άγριων βοτάνων της περιοχής και με την επεξεργασία τους. Παράλληλα ετοιμάζω εργαστήριο βιολογικών καλλυντικών στο χώρο του κτήματος όπου ζω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

  • 22 – 23 Οκτωβρίου 2016, ώρα 10:00 – 14:00, στην Γλυφάδα
  • 12-13 Νοεμβρίου 2016 στην Πάρνηθα
  • 13-14 Μαϊου 2017 στην Μονή Καισαριανής
  • 27-28 Μαϊου 2017 στην Μονή Καισαριανής
  • 3-4  Ιουνίου 2017 στην Μονή Καισαριανής

Για συμμετοχές και πληροφορίες επικοινωνήστε με την διδάσκουσα Πηνελόπη Σαρρή στο 6976837838

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

60 ευρώ για κάθε σαββατοκύριακο

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.