fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: [email protected]

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Βεντουζοθεραπεία-Θερμοθεραπεία Gua Sha

Η χρήση Βεντουζών, Μόξα (καύση βοτάνου Artemisia Vulgaris) και Gua Sha (θεραπευτική απόξεση), αποτελούν βασικό θεραπευτικό εργαλείο της κλινικής εφαρμογής της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Οι ενδείξεις της εφαρμογής τους περιλαμβάνουν ένα μεγάλο φάσμα παθολογικών καταστάσεων και αντιμετώπισης πόνου και η απλοϊκότητα της χρήσης τους τα καθιστά προσβάσιμα σε οποιονδήποτε, γνώστη και μη της Π.Κ.Ι, για την αντιμετώπιση ποικίλων σωματικών και ψυχοσυναισθηματικών διαταραχών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
• Ιστορική αναφορά.
• Αναφορά στην θεωρία Yin – Yang, 8 αρχών, 6 βλαπτικών παραγόντων, Μεσημβρινών.
• Θεραπευτικές ενδείξεις.
• Αντενδείξεις – προφυλάξεις.
• Τεχνικές βεντουζοθεραπείας: Τόνωσης και διασποράς, ολίσθησης και μάλαξης, αφαίμαξης.
• Τεχνικές Gua Sha.
• Εφαρμογή διαφόρων ειδών μοξαθεραπείας.

Συνάντηση Ενημέρωσης: Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 10:00, Γλυφάδα

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Κατερίνα Καλαϊτσίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978. Το 2004 έρχομαι σε επαφή με τις εναλλακτικές θεραπείες, επ’ αφορμή προσωπικής μου περιπέτειας υγείας. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, συνεχίζω κύκλους σπουδών πάνω στις ολιστικές και παραδοσιακές θεραπευτικές τέχνες, στα πλαίσια της προσωπικής μου αναζήτησης και ανάγκης κατανοήσεως, αφομοιώσεως και συντονισμού με τις αρχές που περιβάλλουν το μυστήριο που λέγεται Ζωή, όπου μέρος αυτού είναι και ο άνθρωπος στο σύνολό του, όπως επίσης και ο δρόμος της προσφοράς.
Ασκώ τη ρεφλεξοθεραπεία, τη μάλαξη και το Βελονισμό. Επίσης ασχολούμαι με τη Διατροφή και τα βότανα.

Μάρα Καζάκου

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1971. Για σχεδόν 20 χρόνια εργάστηκα στον χώρο των εκδόσεων επιστήμης και τεχνολογίας. Σημαντικό κομμάτι της ζωής μου έχει αφιερωθεί στις μαχητικές τέχνες. Το 2011 ήταν η χρονιά που γνώρισα την Ακαδημία Παραδοσιακής Κινέζικης & Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και βρήκα ένα νέο μονοπάτι ζωής. Από τότε μαθητεύω συνεχώς δίπλα σε αξιόλογους διδασκάλους της τέχνης της θεραπείας και μελετάω με δέος την ανθρώπινη οντότητα. Προσφέρω ανακούφιση σε όσους μου τη ζητούν μέσω της μάλαξης, του βελονισμού, και πιο πρόσφατα της ρεφλεξολογίας. Παράλληλα, σπουδάζω θεραπευτικό τραγούδι, παρακολουθώ το 3τές παιδαγωγικό σεμινάριο του συλλόγου Φίλων της παιδαγωγικής Waldorf και οργανώνω μικρές ομάδες συζήτησης και ευαισθητοποίησης γονέων. Η επαφή με τη γη, ο χορός, και το ομαδικό παιχνίδι μου θυμίζουν πού πατώ και πού βρίσκομαι και μου δίνουν ζωή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια σπουδών: 18 ώρες

Το μάθημα πραγματοποιείται 2 φορές μέσα στο ακαδημαϊκό έτος


Μάθημα Ι: 14-15/10/2023 και ώρες 10:00-19:00


Μάθημα ΙΙ: 27-28/4/2024 και ώρες 10:00-19:00


Κόστος συμμετοχής: εγγραφή 50€, δίδακτρα 180€

Τόπος διεξαγωγής: Γλυφάδα

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.