logo

Κεντρικό:
Σωκράτους 24, Κηφισιά 145 61
Παράρτημα 1:
Αμφικτύονος 12 & Πουλοπούλου, Θησείο 118 51
Παράρτημα 2:
Καλαμών 3 , Παραλία Γλυφάδας 166 75

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Κρανιοιερό Σύστημα Εργασίας

Το Κρανιοιερό Σύστημα Θεραπείας γεννήθηκε στη Δύση στα τέλη του 1800, με αρχές της Ανατολής και ειδικεύεται σε θέματα του νου και της ψυχής. Βασίζεται σε μια βαθιά και αναλυτική γνώση της ανατομίας του κρανίου, της σπονδηλικής στήλης και του ιερού οστού, δίχως να αποκλείει το υπόλοιπο σώμα. Απαιτεί ευαισθησία στο άγγιγμα ώστε να επιτρέψει στον θεραπευτή να διακρίνει και να βελτιστοποιήσει το κρανιακό κύμα. Η Κρανιοιερή είναι η τέχνη του αφουγκράσματος, της εστιασμένης εσωτερικής παρατήρησης. Βασίζεται στις παραδόσεις, της οστεοπαθητικής, ενεργειακής θεραπείας, τον ταοισμό, αλλά και τον βουδισμό.

Σε αυτά τα σεμινάρια χρησιμοποιούμε την παρατήρηση για να μας συνδέσει με την εσωτερική ησυχία και να επιτρέψει την Θεραπευτική Δύναμη εν τω Έσω να οδηγήσει την συνεδρία.

«Όπου πάει η πρόθεση, εκεί ρέει η ενέργεια» έλεγαν τα αρχαία κείμενα του Ταο

Α’ Μέρος Σεμιναρίου
Αρχές του Κρανιοιερού Συστήματος και εισαγωγή στην Κρανιακή ανατομία. Ποιος είναι ο Πρωταρχικός Αναπνευστικός Μηχανισμός και πως επηρεάζεται. Εστίαση στα χέρια και παρατήρηση των επικαλυπτόμενων επιπέδων που αγγίζουμε.
Τεχνικές για αποφόρτιση του κρανίου.

Β’ Μέρος
Επικέντρωση στην σφηνοϊνιακή άρθρωση, το κέντρο του κρανιοιερού συστήματος. Θα εξετάσουμε όλες τις δυνατές κινήσεις, τις ασθένειες και τις καταστάσεις του νου, και πως έρχεται η θεραπεία.
Στην κάτω γνάθο, ένα από τα πιο παλιά οστά του σώματός μας, η περιοχή στην οποία αποτυπώνονται ψυχικές εντάσεις και σωματικά τραύματα. Σε αυτό το σεμινάριο θα προσεγγίσουμε το στόμα εσωτερικά και εξώτερικα. Τι είναι η περιτονία, οι τελευταίες έρευνες πάνω σε αυτή και πως τη συναντάμε στην Κρανιοιερή εργασία. Πρακτική εξάσκηση.

Γ’ Μέρος
Η εστίαση στο τρίτο μέρος είναι στους διαφορετικούς ρυθμούς των υγρών που δημιουργούνται μέσα στο σώμα και στη διαφορετική συνειδητότητα που επέρχεται εξαιτίας αυτών.
Ανατομία και Συνειδητότητα.
Σαμανισμός και Γεγονότα.
Ζευγαρωτές Τεχνικές.

Δ’ Μέρος
Στο τέταρτο μέρος μαθαίνουμε να ερμηνεύουμε τι μας λέει το σώμα που αγγίζουμε, εάν, πότε και πως παρεμβαίνουμε και τι μας λέει το δικό μας σώμα για αυτή την επαφή. Επαφή με την καρδιά, λεκάνη και σφηνοειδές οστό.

Με αυτά τα τέσσερα μέρη καλύπτουμε μια βασική εκπαίδευση στη κρανιοιερή εργασία. Περισσότερα μαθήματα θα γίνονται σε μορφή σεμιναρίων για εμβάθυνση στη κρανιοιερή ανατομία, τεχνικές παρέμβασης, διαίσθηση και ενσυναίσθηση

Σε κάθε μέρος της εκπαίδευσης χρησιμοποιούμε Διαλογισμό και Τσι Κουνγκγια καθάρισμα, ενδυνάμωση του ενεργειακού μας πεδίου, γείωση στο εδώ και το τώρα και εστίαση του νου και της καρδιάς.

Λαμβάνουμε και Δίνουμε Θεραπείες δοκιμάζοντας τις ευεργετικές ιδιότητες των τεχνικών σε κάθε μέρος της εκπαίδευσης.

Ο κάθε κύκλος χωρίζεται σε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή και επομενη Παρασκευή. Εχουμε παρατηρήσει οτι οι συμμετέχοντες γυρνούν τη τελευταια μέρα με απορίες που εχουν έπειτα από πρακτική εξάσκηση με οικογένεια και φίλους. Η παρουσία όλες τις ημέρες είναι υποχρεωτική για χορήγηση πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Για κάθε μέρος δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Ακαδημία.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην εκπαίδευση είναι κάποια εμπειρία με διαλογισμό.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

• Α ́ κύκλος
11-12-13/10/2019 και 18/10/2019.
Αρχές του Κρανιοϊερού Συστήματος και εισαγωγή στην Κρανιακή ανατομία.
• Β ́ κύκλος
13 -14-15/3/2020 και 20/3/2020.
Επικέντρωση στην σφηνοϊνιακή άρθρωση και στην κάτω γνάθο. Τι είναι η περιτονία.
Πρακτική εξάσκηση.
• Γ ́ κύκλος
8-9-10/5/2020 και 15/5/2020.
Οι ρυθμοί των υγρών στο σώμα. Σαμανισμός και Γεγονότα. Ζευγαρωτές Τεχνικές σε όλο το σώμα.
• Δ ́ κύκλος
Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν.
Επαφή με την καρδιά, λεκάνη και σφηνοειδές οστό.

Συνάντηση Ενημέρωσης: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 11:30, Υμηττός

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Αναστασία Ξύδη

Η ανάγκη για καθαρότητα του νου, και ουσιαστική επαφή με οδήγησε στις θεραπευτικές τέχνες το 2004. Ξεκίνησα με την εκπαίδευση μου στο Τάι Τσι με τον Ναπολεών Ξιφαρά και τον Tew Bunnang. Από το 2005 εκπαιδεύομαι στην Ταϊλάνδη από τον Pichest Boonthumme στο Ταϊλανδέζικο μασάζ και στην βουδιστική φιλοσοφία. Επίσης παρακολούθησα εκεί μαθήματα στην ‘Αποτοξινωτική μάλαξη της κοιλιακής χώρας’ (Chi Nei Tsang) και στην ταϊλανδέζικη μάλαξη με λάδι. Στο Λάος παρακολούθησα το Thai Massage Circus για 3 έτη όπου και δίδαξα Τάι Τσι.

Συναντήθηκα και δούλεψα με ‘healers’ στο Μπαλί και την Ινδία. Ξεκίνησα την Κρανιοιερή Θεραπεία στην Ευρώπη με τον Hugh Milne, το 2008. Είμαι διπλωματούχος της Κρανιοιερής Θεραπείας του Milne Institute, Visionary Craniosacral Work®.

Δίδαξα σαν εγκεκριμένη δασκάλα του Milne Institute για 4 χρόνια, και τώρα δημιουργώ το δικό μου σύστημα με βάση τις εμπειρίες μου και τις γνώσεις που έχω αποκτήσει. Ταξιδεύω, διδάσκω και δίνω θεραπείες στην Ασία και Ευρώπη από το 2008. Από το 2015 η βάση μου είναι στην Αθήνα. Περισσότερες λεπτομέρειες της δουλείας μου στο www.somawareness.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες:
Α ́ κύκλος: 11-12-13/10/2019 και 18/10/2019
Β ́ κύκλος: 13-14-15/3/2020 και 20/3/2020
Γ ́ κύκλος: 8-9-10/5/2020 και 15/5/2020
Δ ́ κύκλος: Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν
Μαθήματα:
στις προαναφερθείσες ημερομηνίες και ώρες 10:00-17:00
Διάρκεια σπουδών: 28 ώρες ο κάθε κύκλος του σεμιναρίου

Κόστος συμμετοχής: δίδακτρα 400€ ο κάθε κύκλος

Τόπος διεξαγωγής: Υμηττός

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.