logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Τριετής εκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική

Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ είναι ένα σύστημα ιατρικής γνώσης και θεραπείας το οποίο γεννήθηκε πολύ πρόσφατα, στις αρχές του 19ου αιώνα, από τον Samuel Hanneman.

Ο Κρίστιαν Φρίντριχ Σάμουελ Χάνεμαν ήταν Γερμανός ιατρός και ως φιλόσοφος και εμβριθής μελετητής τόσο του ανθρώπινου σώματος όσο και της ιατρικής οδηγήθηκε στην αρχαία ελληνική ιατρική σκέψη, από την οποία υιοθέτησε το Νόμο των Ομοίων: «τα όμοια των ομοίων εισίν ιάματα» (Ιπποκράτης, Άπαντα τα Έργα, Περί τόπων των κατά άνθρωπον). Χρησιμοποιώντας λοιπόν την φιλοσοφική βάση αυτή, μαζί με την γνώση των βοτάνων αλλά και τις γνώσεις αλχημείας που είχε (η αλχημεία ανθούσε στην εποχή του και από την οποία προέκυψαν η σύγχρονη Βιοχημική Ιατρική και η Ομοιοπαθητική Ιατρική), παρήγαγε μέσα από ενδελεχή μελέτη ένα καινούργιο θεραπευτικό εργαλείο: το ομοιοπαθητικό φάρμακο.

Στα πλαίσια της τριετούς φοίτησης στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ, παρέχεται μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω στην θεραπευτική αυτή τέχνη, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης Διπλώματος στην Ομοιοπαθητική (με την συμπλήρωση των προαπαιτούμενων μαθημάτων), ή Βεβαίωσης παρακολούθησης (χωρίς προαπαιτούμενα μαθήματα).

Στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ διδάσκεται ο συνδυασμός κλασσικής και σύγχρονης Ομοιοπαθητικής και οι τελευταίες εξελίξεις και προσεγγίσεις που συμβαίνουν στο χώρο παγκοσμίως.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α’ και Β’ ΕΤΟΥΣ:

 • Ιστορία και φιλοσοφία της Ομοιοπαθητικής.
 • Μεγάλοι Δάσκαλοι της Ομοιοπαθητικής και το έργο τους.
 • Ταοϊσμός και Ομοιοπαθητική.
 • Νόμοι Ομοιοπαθητικής.
 • Ιπποκρατική μέθοδος στην αντιμετώπιση του περιστατικού.
 • Όργανον της θεραπευτικής τέχνης, 6η έκδοση.
 • Οι αποδείξεις φαρμάκων του Hahnemann.
 • Τα μιάσματα του Hahnemann.
 • Στο Α έτος διδάσκονται 35 πολύχρηστα φάρμακα της Materia Medica με βάση τους μεγάλους Δασκάλους της Ομοιοπαθητικής.
 • Τα 3 βασικά βασίλεια της Ομοιοπαθητικής Φαρμακολογίας.
 • Άλατα Schuessler και η χρήση τους.
 • Αντιμετώπιση οξέων νοσηρών καταστάσεων με ομοιοπαθητικά φάρμακα.
 • Η χρήση του repertory (ευρετηριολόγιο), λήψη ιστορικού, τεχνικές λήψης (Κλασσική μέθοδος, μέθοδος Sankaran – 8 boxes method – Sankaran DeWise).
 • Τα 10 μιάσματα σύμφωνα με τον Sankaran.
 • Ταξινόμηση σε βασίλεια:
 • Ορυκτά: Περιοδικός πίνακας και τα στάδια εξέλιξης του ατόμου. Αναλυτική παρουσίαση όλων των φαρμάκων του Περιοδικού πίνακα κατά σειρές και κατά στήλες, σύμφωνα με τον Jan Scholten, τον Rajan Sankaran και άλλους συγγραφείς. Ανάλυση περιστατικών για την κάθε σειρά.
 • Φυτά: Οι αισθήσεις των φυτών αναλυτικά κατά οικογένεια, σύμφωνα με τον Rajan Sankaran. Η εξέλιξη των φυτών σύμφωνα με τον Rajan Sankaran, την Michal Yakir (Evolution of Plants), τον Dinesh Chauhan και τον Mahesh Gandhi. Ανάλυση περιστατικών για την κάθε οικογένεια.
 • Ζώα: Κατηγορίες και οικογένειες και ο μηχανισμός τους σύμφωνα με τον Rajan Sankaran: Θηλαστικά, έντομα, αράχνες, ερπετά, πουλιά, μαλάκια και άλλα ζώα από τη θάλασσα. Η εξέλιξη των ζώων σύμφωνα με τον Mahesh Gandhi και τους Joshis. Ανάλυση περιστατικών για την κάθε οικογένεια.
 • Νοσώδη – Σαρκώδη – Αστάθμητα. Χαρακτηριστικά και ανάλυση περιστατικών.
 • Χρήση του ρεπέρτορι. Χρησιμοποιούνται τα πλέον εξελιγμένα ευρετηριολόγια και διδάσκεται η ορθή χρήση τους.
 • Τα 7 επίπεδα της εμπειρίας κατά Sankaran
 • Μέθοδος Misha Norland: Mappa Mundi
 • Παθολογίες της ψυχής
 • Λιγότερο γνωστά φάρμακα
 • Παρουσίαση και ανάλυση περιστατικών του Dr Rajan Sankaran στα Ελληνικά, με την μέθοδό του (synergy).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Γ ΕΤΟΥΣ:

Στο Γ΄ έτος οι σπουδαστές παρακολουθούν βίντεο περιστατικά σε συνεργασία με την Τhe Other Song Academy της Βομβάης. Πρόκειται για μια από τις πλέον καταξιωμένες σχολές Ομοιοπαθητικής σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδρυτής και δάσκαλος της οποίας είναι ο Dr. Rajan Sankaran. Οι μαθητές παρακολουθούν και συμμετέχουν στην διαδικασία λήψης ιστορικού και την ανεύρεση του κατάλληλου ομοιοπαθητικού φαρμάκου. Γίνεται ανάλυση και επεξήγηση του φαρμάκου που δόθηκε, καθώς και feedback από τον ασθενή.

Για τους ενδιαφερόμενους που κατέχουν ήδη το Δίπλωμα της Ομοιοπαθητικής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, το κόστος παρακολούθησης θα είναι 140€ (ή 20€ ανά μάθημα).

Σε όλη τη διάρκεια της τριετούς φοίτησής τους, οι σπουδαστές της Ομοιοπαθητικής θα έχουν την ευκαιρία να μαθαίνουν ευρετηριολόγηση χρησιμοποιώντας τα πλέον εξελιγμένα ευρετηριολόγια (ρεπέρτορι), όπως το MacRepertory και το ReferenceWorks, το Radar, το Radar Opus, το Vital Quest, το Vithoulkas compass κ.ά.

Για την απόκτηση Διπλώματος στην Ομοιοπαθητική απαιτείται η παρακολούθηση των κάτωθι μαθημάτων: Ομοιοπαθητική Α, Β και Γ έτος, Ιατρικά, Ανάλυση νόσων με βάση την Δυτική ιατρική, Βασική Θεωρία Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (εναλλακτικά Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής). Σ’ αυτήν την περίπτωση ο σπουδαστής χρεώνεται εγγραφή 500 ευρώ, ενώ δεν πληρώνει εγγραφή στα προαπαιτούμενα μαθήματα.

Για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν την εγγραφή τους (κατόπιν εξετάσεων) στον Σύλλογο Ομοιοπαθητικών Ελλάδος [(ΣΟΕ), μέλος του Ευρωπαϊκού Κεντρικού Συμβουλίου Ομοιοπαθητικών (ECCH)], είναι απαραίτητος Τίτλος ή Τίτλοι Σπουδών στην Ομοιοπαθητική, με ελάχιστα τα τρία χρόνια. Περισσότερες πληροφορίες για τον ΣΟΕ στον σύνδεσμο https://homeopathy-greece.gr/epikoinonia/

Συνάντηση Ενημέρωσης: Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2018, ώρα 18:00, Υμηττός

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Ελένη Σπυρίδου

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1961. Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ενώ πάντα ήθελα να σπουδάσω Ψυχολογία. Και αυτό πραγματοποιήθηκε κατά κάποιο τρόπο, όταν το 1998 μέσα από την ανάγκη μου να εξελίσσομαι, άρχισα την εκπαίδευσή μου στην Αντλεριανή ψυχολογία με τη συμμετοχή μου σε ομάδες αυτογνωσίας και Συμβουλευτικής Γονέων. Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Αντλεριανής Ψυχολογίας (Ε.Ε.Α.Ψ.), όπου και εκπαιδεύτηκα ως εισηγήτρια Ομάδων Γονέων (2003), σπούδασα Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας στην Σχολή του Πάνου Ασημάκη (Diploma in Counselling, 2006), ολοκλήρωσα τους κύκλους σπουδών στο School of Continuing and Professional Studies του DEREE (The American College of Greece), στις Μαθησιακές δυσκολίες (ADHD) και την Δικαστική Ψυχολογία (Criminal Psychology) και συμμετείχα σε πολλά σεμινάρια Αντλεριανών αλλά και άλλων Ψυχοθεραπευτών.  Μυήθηκα σε ανατολίτικες φιλοσοφίες και πήρα Α’ βαθμό Ρέικι με τη Svarno, ενώ τα καλοκαίρια μου είχα την ευτυχία να βρίσκομαι συνεχώς σε επαφή με κόσμο και να γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους κοντά στην θάλασσα που υπεραγαπώ, ως εκπαιδεύτρια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στα θαλάσσια αθλήματα windsurfing και water ski.

Το 2012 γνωρίζω τον δάσκαλό μου Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο σαν θεραπευόμενή του και ξεκινώ την φοίτησή μου στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, όπου δίδασκε, αρχικά με την τριετή εκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική. Ο Αλέξανδρος Τηλικίδης ήταν η αφορμή να αρχίσω την επόμενη χρονιά, συγχρόνως με την Ομοιοπαθητική και τον κύκλο σπουδών του Κινέζικου Βελονισμού. Ολοκλήρωσα τους δύο αυτούς κύκλους σπουδών της Ακαδημίας τον Ιούνιο του 2015. Έχω συμμετάσχει – και εξακολουθώ να συμμετέχω, σε σεμινάρια αξιόλογων ομοιοπαθητικών, Ελλήνων αλλά και ξένων όπως του Mike Keszler, του Kim Elia και του Rajan Sankaran, ο οποίος θεωρείται κορυφή στο χώρο της Ομοιοπαθητικής. Κάθε χρόνο εκπαιδεύομαι στις τελευταίες εξελίξεις στην ομοιοπαθητική, με την συμμετοχή μου στα courses της The Other Song Academy στην Mumbai, όπου δάσκαλοί μου είναι ο Rajan Sankaran και όλη η αφρόκρεμα της ομοιοπαθητικής, όπως o Jayesh Shah, o Mahesh Gandhi, o Dinesh Chauhan, o Sujit Chatterjee και άλλοι. Και οι σπουδές μου συνεχίζονται…

Γλαρός Αντώνης

Γεννήθηκα στο Τορόντο του Καναδά το 1974. Στην Ελλάδα ήρθα το 1981 ενώ το 1993 άρχισα τις σπουδές μου στο Λάνκαστερ της Αγγλίας πάνω στην Οικονομία και τις Διεθνείς Σχέσεις. Το 1997 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές ενώ από το 2008 είμαι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου πάνω στην Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική σε περιοχές κρίσεων. Έχω μετάσχει σε ανθρωπιστικές αποστολές με τους Γιατρούς του Κόσμου  στην FYROM, το Κόσσοβο και την Αλβανία ενώ το 2009 πήγα στην Παλαιστίνη-Δυτική Όχθη και Γάζα. Το 2006 γράφτηκα στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στο τμήμα ομοιοπαθητικής με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο έναν  κύκλο σπουδών που ολοκλήρωσα το 2010. Έχω παρακολουθήσει  σεμινάρια με τους ομοιοπαθητικούς δασκάλους J. Shah, R. Sankaran και P. Parick.

Σοφία Κοτζαλοϊζόγλου

Αναπτύσσοντας και διατηρώντας επαφή με την άγρια ομορφιά και την σοφία της Φύσης, προερχόμενη από την μαγευτική Κρήτη και γαλουχημένη με έναν τρόπο ολιστικής προσέγγισης των πραγμάτων, ανακάλυψα από νεαρή ηλικία ότι ήθελα να ασχοληθώ με την ευεξία του ανθρώπου. Για αυτό, εισήλθα στον χώρο της θεραπείας…

Η αναζήτησή μου ξεκίνησε στην Αγγλία, όπου σπούδασα Ανώτατη Νοσηλευτική στο Middlesex University του Λονδίνου. Εργάστηκα στο Νοσοκομείο Βarnet General Hospital του Λονδίνου ενώ παράλληλα σπούδαζα Ολιστική Κλινική Αρωματοθεραπεία. Είμαι κάτοχος του διπλώματος “Holistic and Clinical Aromatherapy και Advanced Clinical Aromatherapy and Holistic Studies” του Ιnternational Institute of Complimentary Medicine του Λονδίνου για να ακολουθήσω μια μακρόχρονη εξάσκηση της Κλινικής Αρωματοθεραπείας και να δημιουργήσω αργότερα και μέχρι σήμερα τη σειρά βιολογικών αρωματοθεραπευτικών προϊόντων “Εssences of Wisdom”.

Λίγο αργότερα η αγάπη και θαυμασμός μου για τη θεραπευτική δύναμη των λουλουδιών με οδήγησε στο να αποκτήσω το Δίπλωμα Ανθοϊαμάτων του Dr Bach από το Κέντρο Ελεύθερων Σπουδών “Νatural Health Science” της Αθήνας. Ασχολούμαι επαγγελματικά με την παρασκευή ανθοϊαμάτων τα τελευταία 23 χρόνια. Επίσης, σπούδασα τη «Βιοενέργεια» στο ίδιο Κέντρο.

Ακόμα, έχω εντρυφήσει στη Θεραπευτική Αστρολογία και τη Θεραπευτική Ραδιαισθησία.

Ακολούθησαν επόμενες σπουδές στην Ακαδημία Αρχαίας Κινεζικής Ιατρικής. Εκεί, απέκτησα δίπλωμα στη θεραπευτική τέχνη της Διατροφής και της Ομοιοπαθητικής. Γνωρίζοντας και έχοντας δάσκαλο μου τον Αλέξανδρο Τηλικίδη και ερχόμενη σε επαφή με την σοφία της αρχαίας ελληνικής και κινεζικής ιατρικής και διατροφής, εμπνεύστηκα ακόμα περισσότερο να ασχοληθώ και με άλλες ολιστικές και θεραπευτικές μεθόδους. Καταλυτική στην απόφασή μου να ασχοληθώ με την Ομοιοπαθητική και να την ανιχνεύσω εις βάθος, ήταν η γέννηση του γιου και μεγάλου δασκάλου μου. Ήθελα ο μικρός μου να μην πάρει ποτέ χημικά, συνθετικά φάρμακα. Έτσι, ξεκίνησε αυτή η διαδρομή στον χώρο της Ομοιοπαθητικής. Μία διαδρομή, η οποία ήταν αφυπνιστική, γεμάτη δώρα, έμπνευση, εμβάθυνση στον τρόπο σκέψης μου και περαιτέρω ολιστικής προσέγγισης  των πραγμάτων. Είχα την χαρά να έρθω σε επαφή με μεγάλους δασκάλους και να δω την προσέγγιση τους. Συνειδητοποίησα ότι είναι ένα ταξίδι μαγικό γεμάτο ενσυναίσθηση, μαθητεία, βαθειά ενδοσκόπηση και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Σε αυτό το ταξίδι είμαι ευγνώμων σε όλους όσους με ενέπνευσαν…Tους δάσκαλους μου στη Σχολή αλλά και στους δασκάλους των μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων που παρακολούθησα όπως είναι οι: Kim Elia, Dr Pareek, Dr Rajan Sankaran, Louis Kleine, Misha Norland, Γιώργου Βυθούλκα. Το ταξίδι αυτό συνεχίζεται με αφοσίωση και αληθινή αγάπη και αυτά θα προσπαθήσω να μεταδώσω και σε εσάς…

Γιώτα Τζεβελέκου

H Γιώτα Τζεβελέκου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Φυσικής Αγωγής Αθηνών.

Το ενδιαφέρον της για την σύνδεση και την αρμονία μεταξύ σώματος και νου την οδήγησε στις εναλλακτικές θεραπείες. ‘Εχει   σπουδάσει ρεφλεξολογία,    αρωματοθεραπεία, παραδοσιακή κινέζικη ιατρική,  βελονισμό,  κινέζικα βότανα και ομοιοπαθητική .

Την ενδιαφέρουν όλα τα αρχαία και σύγχρονα θεραπευτικά ενεργειακά συστήματα που έχουν σεβασμό στον άνθρωπο και σε όλα τα επίπεδα της υπόστασής του  και έχει κάνει δεκάδες σεμινάρια  που αφορούν ενεργειακές, ολιστικές, παραδοσιακές και αυτογνωσιακές  θεραπείες όπως ανθοιάματα Bach, pranic healing, pranic ψυχοθεραπεία, ρέικι, ιόχρους πεδίο,  διατροφής με τα 5 στοιχεία, αυτογνωσίας,  χοροθεραπείας κ.τ.λ. Από το 2002 εργάζεται ως θεραπεύτρια και είναι υπεύθυνη της Παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής στο Cocoon Urban Spa στο Χαλάνδρι .

Ξανθίππη Μπρέκα
Ευτυχία Αναπλιώτη

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Δεκέμβρη του 1973 και μεγάλωσα στα νότια προάστιά της. Σπούδασα Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης και εργάστηκα σε αρχαιολογικές ανασκαφές και εργαστήρια συντήρησης ευρημάτων, κυρίως στην Κρήτη αλλά και στην Ιορδανία δύο χρονιές. Το 2004 ταξίδεψα στη Βόρεια Ταϋλάνδη όπου και μυήθηκα για πρώτη φορά στην τέχνη της θεραπείας, αποκτώντας δίπλωμα παραδοσιακής Ταϋλανδέζικης μάλαξης και Ρεφλεξολογίας από την Thai Massage School of Chiang Mai. Δύο χρόνια αργότερα, η ορεινή Ινδία και η φοίτηση στην Om Ha Hara, εκτός από το Shiatsu και την Μακροβιοτική διατροφή αποτέλεσε και με την ευρύτερη έννοια, το Μεγάλο Μάθημα της ζωής μου. Ιδιαίτερα η επίσκεψη στο Nishtha Rural Health Education & Environment Project, της Dr. Barbara Nath-Wiser, το οποίο παρείχε εναλλακτικές θεραπείες Ομοιοπαθητικής, Κινέζικης ιατρικής και Ayurveda, μου άνοιξε δρόμους διανοητικούς και πρακτικούς που ακολουθώ μέχρι σήμερα. Από το 2012 παρακολούθησα μαθήματα Ομοιοπαθητικής και Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Το 2015 αποφοίτησα με το Δίπλωμα της Ομοιοπαθητικής, ενώ έχω ολοκληρώσει και την εκπαίδευσή μου πάνω στην Αστρολογία και την Κρυσταλλοθεραπεία. Το 2016 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις της Ακαδημίας η πρώτη συγγραφική μου απόπειρα «Ιπποκράτης και Δημόκριτος: Η συνάντηση στα Άβδηρα».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α ΕΤΟΣ:
Έναρξη: 8/10/2019. Λήξη: 12/5/2020
Μαθήματα: 1 φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη 17:00-21:00
Διάρκεια σπουδών Α έτους: 112 ώρες.


Β ΕΤΟΣ:
Έναρξη: 7/10/2019. Λήξη: 1/6/2020

Μαθήματα: 1 φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα 17:00-21:00
Διάρκεια σπουδών Β έτους: 112 ώρες.


Γ ΕΤΟΣ:
Ημερομηνίες: 10/10/2019, 14/11/2019, 12/12/2019, 16/1/2020, 13/2/2020, 9/4/2020, 7/5/2020, ημέρα Πέμπτη 17:00-21:00
Διάρκεια σπουδών Γ έτους:
28 ώρες


Κόστος συμμετοχής: Εγγραφή 200€,
δίδακτρα 1200€ ανά έτος για Α ́ και Β ́ έτος και 420€ για Γ ́ έτος

Τόπος διεξαγωγής: Υμηττός

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ:
3 εκπαιδευτικά έτη

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.