fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Κινέζικος Βελονισμός

Ο Βελονισμός είναι ίσως η πιο εκλεπτυσμένη από τις αρχαίες θεραπευτικές τέχνες. Κατά κοινή ομολογία προέρχεται από την Κίνα, αλλά είναι βέβαιο ότι όλα τα αρχαία ιατρικά συστήματα διέθεταν κάποιες αντίστοιχες τεχνικές με αυτές του βελονισμού (π.χ. αφαιμάξεις ή καυτηριασμούς*). Οι Κινέζοι υποστηρίζουν ότι ο ΧΟΑΝΓΚ ΤΙ  ή ΚΙΤΡΙΝΟΣ  ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ είναι και ο εμπνευστής του βελονισμού. Μάλιστα, ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ  ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ θεωρείται και ο συγγραφέας του πρώτου βιβλίου για την Ιατρική και τον Βελονισμό (ΝΕΙ  ΤΖΙΝΓΚ, ΣΟ ΟΥΕΝ, ΛΙΝΓΚ ΣΟΥ).
Η τόσο μεγάλη διάδοση του Βελονισμού σήμερα ανά τον κόσμο οφείλεται στην πολιτιστική  επανάσταση του Μάο και στους «ξυπόλυτους γιατρούς». Οι «ξυπόλυτοι γιατροί», μέσα από ταχύρυθμη εκπαίδευση στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και τον Βελονισμό, ανέλαβαν, με θεραπευτικό εργαλείο τις βελόνες τους, να περιθάλψουν τον κινέζικο λαό σε ώρες δύσκολες για την Κίνα. Συνέχεια αυτών είναι και οι δυτικοί θεραπευτές που ασχολούνται με τον Βελονισμό.
Δικαιούται κάποιος ο οποίος δεν έχει ειδικές γνώσεις για το ανθρώπινο σώμα να μάθει βελονισμό;
Οι «ξυπόλυτοι γιατροί», μέσα από τους οποίους μάθαμε τον Βελονισμό στην Δύση ήταν ακριβώς τέτοιοι άνθρωποι. Άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με την Ιατρική ή την θεραπευτική κι όμως εκπλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία τον θεραπευτικό τους ρόλο.
– Δικαιούται κάποιος  ο οποίος δεν είναι γιατρός ν’ ασκήσει βελονισμό;
Στην Ελλάδα είναι διαδεδομένη η αντίληψη ότι μόνο οι γιατροί μπορούν να ασκούν τον Βελονισμό. Η αντίληψη αυτή έχει επιφέρει μια ιατρικοποίηση του Βελονισμού, γεγονός που καθυστερεί την ουσιαστική διάδοσή του. Αν αναλογιστούμε ότι οι Κινέζοι που μας διδάσκουν τον Βελονισμό δεν είναι γιατροί (με την Δυτική έννοια του όρου) και ότι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και της  Αμερικής ο Βελονισμός ασκείται νόμιμα από μη γιατρούς θεραπευτές, τότε σημαίνει ότι ήρθε η ώρα, αυτή η αντίληψη ν’ αλλάξει και στην Ελλάδα. Η «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» έχει ως στόχο ν’ ανοίξει την Πύλη της Γνώσης σε όλους.
*Η μοξαθεραπεία είναι τεχνική καυτηριασμού με τη χρήση του βοτάνου Artemisia Vulgaris (Αψιθιά).

Η φοίτηση στον Κινέζικο Βελονισμό είναι τριετής. Επισημαίνουμε ότι το πρόγραμμα σπουδών, τα μαθήματα και οι ώρες διδασκαλίας για την απόκτηση Διπλώματος στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και τον Βελονισμό είναι σε διαδικασία εναρμόνισης με τις προδιαγραφές της E.T.C.M.A. (www.etcma.org) καθώς και της W.F.A.S. (www.wfas.org.cn).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

Α Έτος:
– Θεωρία Μεσημβρινών και κλάδων
– Θεωρία σημείων βελονισμού
– Αναλυτική περιγραφή Μεσημβρινών και κλάδων
– Αναλυτική περιγραφή σημείων βελονισμού

Β Έτος:

– Βελονισμός με βάση την θεωρία ZANG – FU οργάνων
– Ωτοβελονισμός
– Θεραπευτικές εφαρμογές (Πρωτόκολλα Θεραπείας) σε όλο το φάσμα των παθήσεων
– Παρακολούθηση στο θεραπευτήριο – Πρακτική

Γ έτος:

– Εμβάθυνση στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (θέματα όπως: Παράδοξοι Μεσημβρινοί, Βελονισμός σύμφωνα με το βιολογικό ρολόι των οργάνων).
– Εκμάθηση νέων πρακτικών εφαρμογών (θέματα όπως: Αισθητικός Βελονισμός, Su Jok, Μελισσοβελονισμός, Κρυσταλλικός Βελονισμός, Balance method, Παιδιατρικός Βελονισμός).
– Σύνδεση με τα βότανα, γιατί οι Βελονιστές έχουν ανάγκη την γνώση των κύριων συνταγών βοτάνων που συνδέονται με τον Βελονισμό.

Συνάντηση ενημέρωσης: Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 18:00, Γλυφάδα

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ

Αλέξανδρος Τηλικίδης

Γεννήθηκα το 1966 στην Αθήνα. Το 1991 αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Πάτρας.  Έλαβα την ιατρική ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης το 2001. Ξεκίνησα τις σπουδές του στο βελονισμό το 1994 στην Αθήνα. Το 1996 σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στο Tianjin  της Κίνας, Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, βελονισμό και Κινέζικη Βοτανοθεραπεία με τους καθηγητές Liu Gongwang και Zhong Qiangwei.
Από το 1997 ασκώ τον βελονισμό και την Κινέζικη Βοτανοθεραπεία στην Αθήνα και διδάσκω τη βασική θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής, βελονισμό και Κινέζικη Βοτανοθεραπεία. Το 2004 ίδρυσα την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, με στόχο την διάδοση και προώθηση της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής και τον συγκερασμό της Π.Κ.Ι. με την Αρχαία Ελληνική Ιατρική. Έχω εκδώσει τα εξής βιβλία στα ελληνικά: Η Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (1999, εκδόσεις Ακαδημία), Κινεζική Βοτανοθεραπεία – Βότανα και συνταγές (2011, εκδόσεις etra) και Ελληνικός Βελονισμός, Μεσημβρινοί και σημεία βελονισμού, με βάση τον Ιπποκράτη (2013, εκδόσεις Ακαδημία), Η Βασική Θεωρία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, Μέρος Α ( 2014, εκδόσεις Ακαδημία).

Επικοινωνία:  info@akadimia.gr

Γιώργος Παπαδόσηφος

Αποφοίτησα από την ανώτατη Ιατρική σχολή Βελιγραδίου (δίπλωμα φυσικοθεραπευτή – εργοθεραπευτή) με ειδικότητα στην αποκατάσταση νευρολογικών παθήσεων – μέθοδος Bobath, το 1991. Έχω διδάξει περιστασιακά σε Κ.Ε.Κ. με θέμα την συνειδητοποίηση δια μέσου της κίνησης και την ανάλυση κινητικών προτύπων. Από το 1993 έως το 1994 εργάστηκα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐας Κυριακού. Από το 1995 έως το 2000 εργάστηκα στο τμήμα φυσικοθεραπείας του Ανουσάκειου Θεραπευτηρίου στον Κίσσαμο Χανίων. Από το 2000 κατέχω μόνιμη οργανική θέση φυσικοθεραπευτή στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Χανίων όπου εφαρμόζω τις μεθόδους Manual Therapy και Acu-Pressure. Το 2006 ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και τον βελονισμό στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Μαρίνος Σιούφας

Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Το 1991 τελείωσα την φυσικοθεραπεία στην Αθήνα και από το 1993 έως το 2000 εργάστηκα με παιδιά με ψυχοκινητικές δυσκολίες. Από το 1998 ξεκίνησα την πρακτική μου στην ρεφλεξολογία και τον ηλεκτροβελονισμό και από το 2000 την μαθητεία στα κινέζικα βότανα, το Sujok (κορεάτικη θεραπευτική τέχνη) και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Το 2000 ξεκίνησα τη συνεργασία μου με ολυμπιονίκες αθλητές της ιστιοπλοΐας στους οποίους εφαρμόζω την ρεφλεξολογία με πολύ καλά αποτελέσματα. Έλαβα μέρος ως φυσικοθεραπευτής στην ολυμπιάδα του Σίδνευ το 2000 και της Αθήνας το 2004 καθώς και σε πολλά παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ιστιοπλοΐας. Ζω και εργάζομαι στου Παπάγου.

Σεβαστός Γιαννακίδης

Ο Σεβαστός Γιαννακίδης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1978. Σπούδασε Τεχνικός Γραφίστας Ηλεκτρονικής Σχεδίασης Εικόνας και Εντύπου, στην Θεσσαλονίκη. Το 2006, ταξίδεψε στα Ιμαλάϊα, μπαίνοντας σε κόσμους, ήθη και ιδέες της ευρύτερης περιοχής. Εκεί φοίτησε στην σχολή του Theofilou, Om Ha Hara, πάνω στις Θεραπευτικές τέχνες του Σιάτσου, Τεχνικών αποσυμπίεσης Σπ. Στήλης, Τσι Νέι Τσανγκ, Αναπνευστικών Ασκήσεων και Τσι Κουνγκ, στην φόρμα Lohan Eighteen Hands of Bodhidharma. Συνέχισε τις σπουδές του στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στην Αθήνα, για το Δίπλωμα Βελονισμού, αποφοιτώντας το 2010. Tο καλοκαίρι του ίδιου έτους έκανε μετεκπαίδευση στην Κίνα, πάνω στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, σε 4 Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία:

1. Beijing Traditional Medicine Training Center of World Federation of Acupuncture and Moxibustion Societies.

2. Beijing Guangji Traditional Chinese Medicine Hospital.

3. China Civil Traditional Chinese Medicine Research and Development Association. Traditional Chinese Medicine Apitherapy R&D Special Committee.

4. Tianjin University of Traditional Chinese Medicine.

Στην συνέχεια  διδάχτηκε από τους Φυσικοθεραπευτές, Γιώργο Κουβάκη και Σταμάτη Μπακογιάννη, την τέχνη του ManualTherapy.

Το 2012 αποφοίτησε από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής με το ΠΤΥΧΙΟ του Θεραπευτή και συμπεριελήφθη στο διδακτικό προσωπικό της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.

Το 2014 αποφοίτησε από το τμήμα ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ του ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης Χαϊδαρίου, στην Αθήνα, με πιστοποιητικά παρακολούθησης:

1. Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ: «Πρόληψη Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων: Πρόκληση Φροντίδας».

2. Α.Ο.Ν.Α. Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ, Τμήμα Φυσικοθεραπείας:

α. «Ογκολογικός Νευρολογικός ασθενής» και

β. «Η διαδρομή από την αξιολόγηση στη θεραπεία για τη Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση ασθενών με Α.Ε.Ε».

Το 2015 παρακολούθησε σεμινάρια Βελονισμού του συστήματος «MasterTUNG».

Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο συγγραφικό του έργο «Ιπποκράτης και ΔημόκριτοςΗ συνάντηση στα Άβδηρα». Πρόκειται για μια μεταφορά αρχαίας γνώσης και διδασκαλίας, με υλικό προερχόμενο από την Ιπποκρατική συλλογή, δοσμένη με έναν πρωτότυπο μυθιστορηματικό τρόπο. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Κωνσταντίνος Γρίβας

 Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1965. Αποφοίτησα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπονώντας την πτυχιακή διατριβή μου πάνω στη χρήση των φαρμακευτικών φυτών στο Άγιο Όρος. Έκτοτε έχω διατελέσει εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, του Αρκτούρου, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας και άλλων ιδρυμάτων και οργανώσεων. Συμμετείχα σε περιβαλλοντικές μελέτες και σε ομάδες πεδίου προγραμμάτων παρακολούθησης προστατευόμενων ειδών πανίδας (Γυπαετός, Όρνιο, Αρκούδα, Οχιά της Μήλου κλπ.) και περιοχών (εκπόνηση μελετών χλωρίδας και βιοτόπων, αγροτικής παραγωγής, εκπαίδευση γεωργών και κτηνοτρόφων κλπ.), καθώς και σε μελέτες σχετικά με την φαρμακευτική χλωρίδα. Από το 2008 παρακολουθώ μαθήματα στην Ακαδημία με αντικείμενα τον Βελονισμό, την Κινεζική Βοτανοθεραπεία, την Διατροφή κλπ.

Κατερίνα Καλαϊτσίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978. Το 2004 έρχομαι σε επαφή με τις εναλλακτικές θεραπείες, επ’ αφορμή προσωπικής μου περιπέτειας υγείας. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, συνεχίζω κύκλους σπουδών πάνω στις ολιστικές και παραδοσιακές θεραπευτικές τέχνες, στα πλαίσια της προσωπικής μου αναζήτησης και ανάγκης κατανοήσεως, αφομοιώσεως και συντονισμού με τις αρχές που περιβάλλουν το μυστήριο που λέγεται Ζωή, όπου μέρος αυτού είναι και ο άνθρωπος στο σύνολό του, όπως επίσης και ο δρόμος της προσφοράς.
Ασκώ τη ρεφλεξοθεραπεία, τη μάλαξη και το Βελονισμό. Επίσης ασχολούμαι με τη Διατροφή και τα βότανα.

Ταξιάρχης Παναγιωταράς
Γιώργος Ταβλαρίδης

Γεννήθηκα το 1967  στην Γερμανία και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα τρία χρόνια στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο σαν πολιτικός μηχανικός αλλά πολύ σύντομα συνειδητοποίησα την κλίση μου στις θεραπευτικές τέχνες.

Μετά από το πρώτο μου ταξίδι στην Ινδία το 2000, άρχισα να ασχολούμαι με τις τεχνικές του διαλογισμού και με τις εναλλακτικές θεραπείες ξεκινώντας από την μύηση στο Α’ και Β’ βαθμό Reiki. Αργότερα, διδάχτηκα τις τεχνικές της Ταϋλανδέζικης μάλαξης στο Sunshine House Network με δάσκαλο τον Τάκη Οικονόμου.   Μέσα από τα μονοπάτια της θεραπείας και της αναζήτησης, συνέχισα τις σπουδές μου στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, όπου με κέρδισε ο Παραδοσιακός κινέζικος βελονισμός, και ολοκλήρωσα την πενταετή εκπαίδευση ως «θεραπευτής της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής». Επίσης παρακολούθησα  το σεμινάριο 120 ωρών της μελισσοθεραπείας στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών (Ι.Γ.Ε.).

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την συνεχή προσπάθεια επιμόρφωσης, διατηρώ θεραπευτικό κέντρο στην περιοχή του Χολαργού, όπου εξασκώ κυρίως τον Παραδοσιακό Κινέζικο Βελονισμό, την βοτανοθεραπεία, την μελισσοθεραπεία και την Ταϋλανδέζικη μάλαξη.

Δέσποινα Εξάρχου

 Γεννήθηκα στην Αθήνα. Στην εφηβεία μου ξεκίνησα μαθήματα στο πιάνο και το χορό. Στη συνέχεια σπούδασα στην Γαλλική Ακαδημία και την Ιταλική. Ολοκλήρωσα τα Αγγλικά και σπούδασα λογιστικά και πληροφορική. Μετά απο λίγα χρόνια άλλαξα επαγγελματικό προσανατολισμό εξαιτίας κάποιων προβλημάτων υγείας που παρουσιάστηκαν στο οικογενειακό-φιλικό μου περιβάλλον και αποφάσισα να γίνω ολιστική θεραπεύτρια. Έτσι σπούδασα διατροφολογία,ρεφλεξολογία,σπονδυλοθεραπεία, oλιστική μάλαξη (στην ΝΗS), νευροθεραπεία-νευρορεφλεξολογία (στον Νico Pauly και την Griet Rondel), κινέζικη διατροφή, ηλεκτροβελονισμό (στο USHB), βελονισμό και βότανα (ελληνικά-κινέζικα) στην κινέζικη ακαδημία. Παρακολούθησα μαθήματα στην φυσικοπαθητική (CNM COLLEGE MEDICINE U.K.), και δεκάδες σεμινάρια πάνω στην ψυχολογία, νοσηλευτική, χειροπρακτική, βιταμίνες-συμπληρώματα, βότανα, μάλαξη, φαρμακολογία και ενεργειακές θεραπείες. Έχω παρευρεθεί σε διάφορα συνέδρια πάνω στην εναλλακτική ιατρική, έχω εργαστεί σε φαρμακεία, spa, γυμναστήρια, κατ΄ οίκον θεραπείες και ασχολούμαι με την έρευνα πάνω στην ενεργειακή διατροφή, τα βότανα και τις βιταμίνες. Θεωρώ ότι όσο προχωράει ο άνθρωπος στην γνώση τόσο αντιλαμβάνεται (με επίγνωση) ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Γι’ αυτό όσο ζώ θα μαθαίνω και θα συνεχίζω τις σπουδές μου…

Γιώργος Δαμηλάκος

Είχα την τύχη να γεννηθώ με φυσικό τοκετό σε μια μικρή κλινική των Εξαρχείων, τέλη Σεπτέμβρη του 1974. Για 18 χρόνια απόλαυσα την φύση, τα ζώα, την κοινωνική ζωή και τα ταξίδια, μέχρι το 1992, οπότε ο θάνατος της μητέρας μου, μετά από πολυετή ταλαιπωρία σε νοσοκομεία και κορτιζονούχες φαρμακευτικές αγωγές, κλόνισε, για πρώτη φορά, την εμπιστοσύνη μου στο υπάρχον σύστημα.

Η εισαγωγή μου την ίδια χρονιά, στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές και πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων και πιστοποιήσεων, σηματοδότησε μια επαγγελματική καριέρα 25 ετών που με εφοδίασε με επιπλέον γνώση και  ατράνταχτες αποδείξεις ότι το μη φυσικό περιβάλλον στο οποίο έχουμε επενδύσει όλη μας την υλική και πνευματική ενέργεια, απεγνωσμένα προσπαθεί να μας αφυπνίσει, μέσω της ίδιας μας της υγείας η οποία διαρκώς επιδεινώνεται, αν και θεωρητικά οι συνθήκες γύρω μας συνεχώς βελτιώνονται!

Το 2016, βρέθηκα ως μαθητής της Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής δίπλα στον Αλέξανδρο Τηλικίδη και άλλους φωτισμένους δασκάλους και τα κομμάτια του παζλ των εμπειριών και γνώσεών μου, άρχισαν να συνδέονται με έναν “μαγικό” τρόπο. Σχεδόν με τον ίδιο “μαγικό” τρόπο που οι βελόνες απελευθερώνουν την ενέργεια του σύμπαντος που ρέει μέσα στο σώμα μας. Σύντομα επανήλθε η δυνατότητά μου να παρατηρώ και να συνδέομαι με τον φυσικό μου περιβάλλον, η σωματική μου κατάσταση βελτιώθηκε, ενώ ταυτόχρονα επανήλθε η δυνατότητά μου να βλέπω τον εαυτό μου ως μέρος του κοινωνικού συνόλου και όχι ως εξωτερικός κριτής του.

Κάθε ημέρα στην Ακαδημία είναι μια ημέρα νέας γνώσης και το πεδίο είναι απλά άπειρο. Από τον τρόπο που πολλαπλασιάζονται τα φυτά, μέχρι την διαφορά του γονιδιώματος από το επιγονιδίωμα. Από τους πλανήτες και την επίδραση στον αστρολογικό χάρτη, μέχρι την βιομετεωρολογική θεραπεία. Κάθε ψηφίδα γνώσης μου δίνει την ευκαιρία να μεταφέρω και εγώ με τη σειρά μου, όση ενέργεια διαθέτω, με αγάπη προς τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μου και αναζητούν τρόπο να βελτιώσουν την υγεία τους, αλλά και των συνανθρώπων τους.

Αυτό το ταξίδι δεν θα τελειώσει ποτέ και είναι μεγάλη μου τιμή που η Ακαδημία, με επέλεξε να βρίσκομαι συνοδοιπόρος μαζί με τους μαθητές, αλλά και τους επισκέπτες των κλινικών του Αλέξανδρου Τηλικίδη, σε αυτή την κοινή πορεία για την αναζήτηση της Γνώσης και της Υγείας.

Παράλληλα με την παρουσία μου στην Ακαδημία, μεγαλώνω μαζί με τα τρία μου παιδιά, εξασκώ το επάγγελμα του βελονιστή στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, παρέχω υπηρεσίες Moxa, Tuina και Βεντούζες, ασχολούμαι με Ελληνικά και διεθνή βότανα, τρόφιμα και φυσικά είδη περιποίησης και ως πιστοποιημένος ADS (Acupuncture Detoxification Specialist), παρέχω υπηρεσίες ωτοβελονισμού NADA σε ευπαθείς και μη κοινωνικές ομάδες ανθρώπων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α έτος:

Έναρξη: 8/1/2020. Λήξη: 10/6/2020

Μαθήματα: Μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, 17:00‐21:00

Πρακτική Α έτους

Έναρξη: 6/4/2020. Λήξη: 1/6/2020

Πρακτική: Μια φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, 17:00‐21:00

Συνολική διάρκεια σπουδών Α έτους: 108 ώρες

Τόπος διεξαγωγής Α έτους Κινέζικου Βελονισμού: Γλυφάδα


Β Έτος:

Αναλυτικό πρόγραμμα:

 • 21‐22/9/2019: Θεραπευτική αντιμετώπιση κεφαλαλγιών.
 • 12-13/10/2019: Θεραπευτική αντιμετώπιση πόνου σε άκρα & Σπονδυλική Στήλη.
 • 9-10/11/2019: Θεραπευτική αντιμετώπιση παθήσεων Αναπνευστικού συστήματος.
 • 23-24/11/2019: Θεραπευτική αντιμετώπιση παθήσεων Πεπτικού Α.
 • 14-15/12/2019: Ωτοβελονισμός
 • 25-26/1/2020: Θεραπευτική αντιμετώπιση παθήσεων Πεπτικού Β.
 • 15-16/2/2020: Θεραπευτική αντιμετώπιση παθήσεων Γυναικείου Γεννητικού συστήματος.
 • 14-15/3/2020: Θεραπευτική αντιμετώπιση παθήσεων Ουροποιητικού και Ανδρικού Γεννητικού συστήματος.
 • 4-5/4/2020: Θεραπευτική αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων και ψυχολογικών διαταραχών (άγχος, κατάθλιψη, κ.α.).
 • 9-10/5/2020: Θεραπευτική αντιμετώπιση νευρολογικών διαταραχών (Ν. Parkinson, A.E.E., Παρέσεις Νεύρων, κλπ).

 

Μαθήματα:

Σαββατοκύριακα στις προαναφερθείσες ημερομηνίες, με ώρες διεξαγωγής 10:00 – 14:30.

Η πρακτική γίνεται στα θεραπευτήρια των διδασκόντων

Συνολική διάρκεια σπουδών: 120 ώρες

Τόπος διεξαγωγής Β έτους Κινέζικου Βελονισμού: Γλυφάδα


Γ έτος

Αναλυτικό πρόγραμμα:

 • 28-29/9/2019. Βελονισμός σύμφωνα με το βιολογικό ρολόι των οργάνων. Διδάσκων: Ταξιάρχης Παναγιωταράς
 • 19-20/10/2019. Balance Method, Βελονισμός και Ι‐Τσινγκ Ι. Διδάσκων: Ιωάννης Φαϊτάκης
 • 16-17/11/2019. Παράδοξοι Μεσημβρινοί. Διδάσκων: Αλέξανδρος Τηλικίδης
 • 7-8/12/2019. Συνταγές Βοτάνων για βελονιστές. Διδάσκων: Κωνσταντίνος Γρίβας
 • 18-19/1/2020. Su Jok Α (1ο μέρος). Διδάσκων: Μαρίνος Σιούφας
 • 1-2/2/2020. Su Jok Α (2ο μέρος). Διδάσκων: Μαρίνος Σιούφας
 • 22-23/2/2020. Διαχείριση δύσκολων νοσηρών καταστάσεων. Διδάσκων: Αλέξανδρος Τηλικίδης
 • 21-22/3/2020. Μελισσοβελονισμός. Διδάσκων: Σταμάτης Μπακογιάννης
 • 11-12/4/2020. Βελονισμός σε παιδιατρικές παθήσεις. Διδάσκων: Αλέξανδρος Τηλικίδης
 • 16-17/5/2020. Αφαίμαξη ‐ βδέλες. Διδάσκων: Αλέξανδρος Τηλικίδης
 • 30-31/5/2020. Κρυσταλλικός Βελονισμός. Διδάσκουσα: Ιωάννα Μπράτη
 • 13-14/6/2020. Αισθητικός Βελονισμός. Διδάσκων: Γιώργος Ταβλαρίδης

Συνολική διάρκεια σπουδών Γ έτους Βελονισμού: 96 ώρες.

Μαθήματα: Στις προαναφερθείσες ημερομηνίες και ώρες 10:00-14:00.

Τόπος διεξαγωγής Γ έτους Κινέζικου Βελονισμού: Γλυφάδα


Κόστος συμμετοχής:

Εγγραφή (και για τα 3 έτη): 700 Ευρώ

Δίδακτρα Α Έτους: 1.200 Ευρώ

Δίδακτρα Β Έτους: 1.300 Ευρώ (Για θεραπευτές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν αυτοτελείς ενότητες, το κόστος είναι 130 ευρώ ανά Σαββατοκύριακο).

Δίδακτρα Γ έτους: 1200 € (Σε θεραπευτές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μόνο το Γ έτος χρεώνεται εγγραφή: 100 € και δίδακτρα 1200 € για το σύνολο των μαθημάτων. Για κάθε Σαββατοκύριακο μεμονωμένα: 130 €)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.