logo

Κεντρικό:
Σωκράτους 24, Κηφισιά 145 61
Παράρτημα 1:
Αμφικτύονος 12 & Πουλοπούλου, Θησείο 118 51
Παράρτημα 2:
Καλαμών 3 , Παραλία Γλυφάδας 166 75

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Ιατρικά (Ανατομία – Φυσιολογία)

iatrika

Είναι διαδεδομένη η αντίληψη ότι η Ανατομία είναι το μάθημα το οποίο καθορίζει την εγκυρότητα των όποιων ιατρικών σπουδών. Στον δυτικό πολιτισμό και ιδιαίτερα μετά το Μεσαίωνα οι ανατόμοι ήταν και είναι οι άνθρωποι οι οποίοι νομιμοποιούνται να διελαύνουν το νεκρό ανθρώπινο σώμα αναζητώντας τα μυστικά του. Τα στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν την ανατομική αυτή προσπέλαση είναι της έλλειψης σεβασμού στο ανθρώπινο σώμα (γιατί αυτό λεηλατείται καθώς διαμελίζεται στα εξ ων συνετέθη) και της στατικής αντίληψης της δομής του. Τα δύο αυτά στοιχεία χαρακτηρίζουν το σύνολο άσκησης της σύγχρονης ιατρικής: Από τη μια η έλλειψη σεβασμού στο ανθρώπινο σώμα (π.χ. εκτομές οργάνων) και από την άλλη μια μηχανιστική στατική αντίληψη δομής, όπου κάθε όργανο αντιμετωπίζεται σαν κάτι ξεχωριστό από τα άλλα (π.χ. διαφορετικές ειδικότητες: Ηπατολόγος, Νευρολόγος κλπ). Η Ανατομία που πρόκειται λοιπόν να διδαχθεί στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής θα στηριχτεί στις λεπτομερείς ανατομικές περιγραφές των δυτικών ανατόμων γιατί σ’ αυτές υπάρχει γνώση, μέσα από το πρίσμα όμως των Αρχαίων Ιατρικών Συστημάτων, γιατί σε αυτά προβάλλεται ο σεβασμός και η ιερότητα που οφείλουμε στο ανθρώπινο σώμα. Έτσι όλα τα συστήματα του ανθρώπινου σώματος θα περιγραφούν μέσα από βιβλία δυτικής Ανατομίας, αλλά με βάση τη θεωρία Yin Yang. Ταυτόχρονα με την Ανατομία (Δομή – Yin) θα περιγράφεται και η Φυσιολογία (Λειτουργία – Yang) ώστε να υπάρχει ένωση και όχι διαχωρισμός της ύλης με την κίνηση. Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ συνεργάζεται με το σώμα των Καλών Σαμαρειτών για την διδασκαλία του μαθήματος των πρώτων βοηθειών.

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Ραουάν Μουχιντίν

Γεννήθηκα στο Χαλέπι της Συρίας το 1982 όπου και μεγάλωσα. Ήρθα στην Ελλάδα το 2000 για σπουδές στην Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα εργάστηκα σε διάφορα επαγγέλματα. Κατέληξα να διδάσκω Αραβικά σε Έλληνες και Ελληνικά σε Άραβες ενώ ασχολήθηκα και με μεταφράσεις. Το 2006 γράφτηκα στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στο τμήμα του βελονισμού από όπου πήρα το ερέθισμα της μελέτης και μετάφρασης των Αρχαίων Ιατρικών Αραβικών κειμένων. Έκτοτε ασχολούμαι με τον βελονισμό.

Κατερίνα Καλαϊτσίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978. Το 2004 έρχομαι σε επαφή με τις εναλλακτικές θεραπείες, επ’ αφορμή προσωπικής μου περιπέτειας υγείας. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, συνεχίζω κύκλους σπουδών πάνω στις ολιστικές και παραδοσιακές θεραπευτικές τέχνες, στα πλαίσια της προσωπικής μου αναζήτησης και ανάγκης κατανοήσεως, αφομοιώσεως και συντονισμού με τις αρχές που περιβάλλουν το μυστήριο που λέγεται Ζωή, όπου μέρος αυτού είναι και ο άνθρωπος στο σύνολό του, όπως επίσης και ο δρόμος της προσφοράς.
Ασκώ τη ρεφλεξοθεραπεία, τη μάλαξη και το Βελονισμό. Επίσης ασχολούμαι με τη Διατροφή και τα βότανα.

Μέριανος Γιάννης

Σπούδασα Φυσικοθεραπεία στην Αθήνα. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου ξεκίνησα να μελετάω την παραδοσιακή θεραπευτική και διδάχτηκα τον βελονισμό στην Ακαδημία. Στην συνέχεια ταξίδεψα στην Λατινική Αμερική ερχόμενος σε επαφή με την θεραπευτική παράδοση του τόπου .Έκτοτε ασκώ την κινησιοθεραπεία, τον βελονισμό σε συνδυασμό με βότανα-διατροφή και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την φυσική καλλιέργεια και την μελισσοκομία.

Γκόργκολης Κωνσταντίνος

Γεννήθηκα το 1978 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα. Αποφoίτησα από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια στην Ιταλία τον Ιούνιο του 2005, όπου και παρέμεινα για έναν χρόνο εργαζόμενος ως Γενικός Ιατρός.
Από το 2007 έως το 2010 άσκησα την Ιατρική ως ειδικευόμενος Παθολογίας
στα Χανιά καθώς και στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο ΓΝ Ρεθύμνου στην Κρήτη.
Αυτή την περίοδο εργάζομαι ως ειδικευόμενος  στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παμμακάριστος στην Αθήνα.
Από το 2011 ξεκίνησα σπουδές πάνω στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και τον Βελονισμό στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Κλειώ Βαφιά

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1982 και ήδη από τη νεανική μου ηλικία ήρθα σε επαφή με την Ρεφλεξολογία και τον Βελονισμό μέσω της μητέρας μου.

Μετά το τέλος των σπουδών μου στην Μαιευτική της Αθήνας, αποφάσισα να ακολουθήσω κι εγώ αυτόν τον δρόμο.

Ξεκίνησα τις σπουδές μου πάνω στην Κινέζικη Ιατρική το 2007, και εκπαιδεύτηκα στην θεραπευτική τέχνη του Βελονισμού, καθώς και στα Κινέζικα και Ελληνικά βότανα, ολοκληρώνοντας έτσι το πτυχίο μου το 2010.

Ασκώ την Μαιευτική σε συνδυασμό με τον Βελονισμό, υποστηρίζοντας κυρίως τις γυναίκες, σε όλες τις φάσεις της αναπαραγωγικής και μη ζωής τους.

Δήμητρα Καρατώλου

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977. Από παιδί ονειρευόμουν να κάνω ένα επάγγελμα, μέσα από το οποίο θα μπορούσα να εξερευνώ, να δημιουργώ και να συνεισφέρω κοινωνικά. Αποφοιτώντας από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, σπούδασα στο Τμήμα Επικοινωνίας & Μ.Μ.Ε. Παράλληλα εργάστηκα για δύο χρόνια ως δημοσιογράφος στις διεθνείς ειδήσεις.
Με ιδιαίτερη αγάπη για την Ψυχολογία συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics στην Κοινωνική & Οργανωσιακή Ψυχολογία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ξεκίνησα να εργάζομαι στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Γρήγορα ανέλαβα υπεύθυνες θέσεις σε μεγάλες εταιρίες εδώ και στη Γερμανία.
Το 2006 ήταν μια χρονιά σταθμός στην πορεία μου, γιατί αναθεώρησα τον τρόπο ζωής μου. Για 6 μήνες έζησα και εργάστηκα στη Σαντορίνη. Εκεί άρχισα να ξαναγράφω, κοινωνικά και ταξιδιωτικά άρθρα για περιοδικά, και στο μυαλό μου γεννήθηκε η HR Passport – Dream, plan, act! – μια ολοκληρωμένη υπηρεσία προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης που δρα ως συμπαίκτης σε όλη τη διάρκεια των αναζητήσεων ενός ανθρώπου. Έτσι ξεκίνησε η πρόκληση του ελεύθερου επαγγέλματος. Μέχρι σήμερα, παράλληλα με το career και life coaching και τα ανοιχτά βιωματικά σεμινάρια, έχω υλοποιήσει εταιρικά έργα οργανωσιακής ανάπτυξης και ενίσχυσης ομαδικού πνεύματος. Είμαι πιστοποιημένη ως Professional Certified Coach (PCC) με περισσότερες από 750 ώρες coaching στο ενεργητικό μου. Επίσης, έχω εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP).
Στον ελεύθερο χρόνο μου ταξιδεύω, γράφω μικρές ιστορίες, ασχολούμαι με το διαλογισμό και τις ενεργειακές θεραπείες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ:
Ένα εκπαιδευτικό έτος
Έναρξη: 5/10/2017, Λήξη: 24/5/2018
Μαθήματα: 1 φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη 17:00 – 21:00
Διάρκεια σπουδών: 120 ώρες
Κόστος συμμετοχής:
Εγγραφή: 150 Ευρώ
Δίδακτρα: 1200 Ευρώ

Τόπος διεξαγωγής: Κηφισιά

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ