logo

Κεντρικό:
Σωκράτους 24, Κηφισιά 145 61
Παράρτημα 1:
Αμφικτύονος 12 & Πουλοπούλου, Θησείο 118 51
Παράρτημα 2:
Καλαμών 3 , Παραλία Γλυφάδας 166 75

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Akadimia | Ιατρικά (Ανατομία – Φυσιολογία)
1011
page,page-id-1011,page-child,parent-pageid-551,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Ιατρικά (Ανατομία – Φυσιολογία)

iatrika

Είναι διαδεδομένη η αντίληψη ότι η Ανατομία είναι το μάθημα το οποίο καθορίζει την εγκυρότητα των όποιων ιατρικών σπουδών. Στον δυτικό πολιτισμό και ιδιαίτερα μετά το Μεσαίωνα οι ανατόμοι ήταν και είναι οι άνθρωποι οι οποίοι νομιμοποιούνται να διελαύνουν το νεκρό ανθρώπινο σώμα αναζητώντας τα μυστικά του. Τα στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν την ανατομική αυτή προσπέλαση είναι της έλλειψης σεβασμού στο ανθρώπινο σώμα (γιατί αυτό λεηλατείται καθώς διαμελίζεται στα εξ ων συνετέθη) και της στατικής αντίληψης της δομής του. Τα δύο αυτά στοιχεία χαρακτηρίζουν το σύνολο άσκησης της σύγχρονης ιατρικής: Από τη μια η έλλειψη σεβασμού στο ανθρώπινο σώμα (π.χ. εκτομές οργάνων) και από την άλλη μια μηχανιστική στατική αντίληψη δομής, όπου κάθε όργανο αντιμετωπίζεται σαν κάτι ξεχωριστό από τα άλλα (π.χ. διαφορετικές ειδικότητες: Ηπατολόγος, Νευρολόγος κλπ). Η Ανατομία που πρόκειται λοιπόν να διδαχθεί στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής θα στηριχτεί στις λεπτομερείς ανατομικές περιγραφές των δυτικών ανατόμων γιατί σ’ αυτές υπάρχει γνώση, μέσα από το πρίσμα όμως των Αρχαίων Ιατρικών Συστημάτων, γιατί σε αυτά προβάλλεται ο σεβασμός και η ιερότητα που οφείλουμε στο ανθρώπινο σώμα. Έτσι όλα τα συστήματα του ανθρώπινου σώματος θα περιγραφούν μέσα από βιβλία δυτικής Ανατομίας, αλλά με βάση τη θεωρία Yin Yang. Ταυτόχρονα με την Ανατομία (Δομή – Yin) θα περιγράφεται και η Φυσιολογία (Λειτουργία – Yang) ώστε να υπάρχει ένωση και όχι διαχωρισμός της ύλης με την κίνηση. Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ συνεργάζεται με το σώμα των Καλών Σαμαρειτών για την διδασκαλία του μαθήματος των πρώτων βοηθειών.

Στο πλαίσιο του μαθήματος των ιατρικών διδάσκεται το σεμινάριο Γονιμότητα-Τοκετός το οποίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν μεμονωμένα. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι οι εξής: 12/1/2017, 19/1/2017, 26/1/2017, 02/02/2017, 09/02/2017, 16/2/2017

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Μαρία Γκόσμα

Είμαι μαία. Γεννήθηκα και σπούδασα στην Αθήνα.
Επί 4 χρόνια εργάστηκα σε Κέντρο Υγείας στην επαρχία,  παρακολουθώντας εγκύους και εκτελώντας φυσικό τοκετό στο σπίτι.
Εργάστηκα στο Δημόσιο τομέα Υγείας, επί σειρά ετών, στον οικογενειακό προγραμματισμό. Επί 5 χρόνια εκπαιδεύτηκα, κοντά στον καθηγητή  Κώστα Φωτεινό, σε θέματα  ανθρωπίνων σχέσεων,  επικοινωνίας  ζευγαριών και σε σχολή γονέων.  Είμαι  μέλος του Μ.Κ.Ο. «ΕΥΤΟΚΙΑ».
Τα τελευταία χρόνια σπουδάζω και ερευνώ την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική  (Βότανα, Διατροφή, Qi Gong).  Σήμερα ασχολούμαι αποκλειστικά με την προετοιμασία ζευγαριών για φυσικό τοκετό και τοκετό στο σπίτι. Παράλληλα παραδίδω εκπαιδευτικά  σεμινάρια και μαθήματα σε ότι αφορά το φυσικό τοκετό. Είμαι μητέρα δύο παιδιών.

Ραουάν Μουχιντίν

Γεννήθηκα στο Χαλέπι της Συρίας το 1982 όπου και μεγάλωσα. Ήρθα στην Ελλάδα το 2000 για σπουδές στην Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα εργάστηκα σε διάφορα επαγγέλματα. Κατέληξα να διδάσκω Αραβικά σε Έλληνες και Ελληνικά σε Άραβες ενώ ασχολήθηκα και με μεταφράσεις. Το 2006 γράφτηκα στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στο τμήμα του βελονισμού από όπου πήρα το ερέθισμα της μελέτης και μετάφρασης των Αρχαίων Ιατρικών Αραβικών κειμένων. Έκτοτε ασχολούμαι με τον βελονισμό.

Κατερίνα Καλαϊτσίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978. Το 2004 έρχομαι σε επαφή με τις εναλλακτικές θεραπείες, επ’ αφορμή προσωπικής μου περιπέτειας υγείας. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, συνεχίζω κύκλους σπουδών πάνω στις ολιστικές και παραδοσιακές θεραπευτικές τέχνες, στα πλαίσια της προσωπικής μου αναζήτησης και ανάγκης κατανοήσεως, αφομοιώσεως και συντονισμού με τις αρχές που περιβάλλουν το μυστήριο που λέγεται Ζωή, όπου μέρος αυτού είναι και ο άνθρωπος στο σύνολό του, όπως επίσης και ο δρόμος της προσφοράς.
Ασκώ τη ρεφλεξοθεραπεία, τη μάλαξη και το Βελονισμό. Επίσης ασχολούμαι με τη Διατροφή και τα βότανα.

Μέριανος Γιάννης

Σπούδασα Φυσικοθεραπεία στην Αθήνα. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου ξεκίνησα να μελετάω την παραδοσιακή θεραπευτική και διδάχτηκα τον βελονισμό στην Ακαδημία. Στην συνέχεια ταξίδεψα στην Λατινική Αμερική ερχόμενος σε επαφή με την θεραπευτική παράδοση του τόπου .Έκτοτε ασκώ την κινησιοθεραπεία, τον βελονισμό σε συνδυασμό με βότανα-διατροφή και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την φυσική καλλιέργεια και την μελισσοκομία.

Γκόργκολης Κωνσταντίνος

Γεννήθηκα το 1978 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα. Αποφoίτησα από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια στην Ιταλία τον Ιούνιο του 2005, όπου και παρέμεινα για έναν χρόνο εργαζόμενος ως Γενικός Ιατρός.
Από το 2007 έως το 2010 άσκησα την Ιατρική ως ειδικευόμενος Παθολογίας
στα Χανιά καθώς και στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο ΓΝ Ρεθύμνου στην Κρήτη.
Αυτή την περίοδο εργάζομαι ως ειδικευόμενος  στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παμμακάριστος στην Αθήνα.
Από το 2011 ξεκίνησα σπουδές πάνω στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και τον Βελονισμό στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ:
Ένα εκπαιδευτικό έτος
Έναρξη: 6/10/2016, Λήξη: 25/5/2017
Μαθήματα: 1 φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη 17:00 – 21:00
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ: 120 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Εγγραφή: 150 Ευρώ
Δίδακτρα: 1000 Ευρώ

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κηφισιά

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ