logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Ιατρικά (Ανατομία – Φυσιολογία)

Είναι διαδεδομένη η αντίληψη ότι η Ανατομία είναι το μάθημα το οποίο καθορίζει την εγκυρότητα των όποιων ιατρικών σπουδών. Στον δυτικό πολιτισμό και ιδιαίτερα μετά το Μεσαίωνα οι ανατόμοι ήταν και είναι οι άνθρωποι οι οποίοι νομιμοποιούνται να διελαύνουν το νεκρό ανθρώπινο σώμα αναζητώντας τα μυστικά του. Τα στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν την ανατομική αυτή προσπέλαση είναι της έλλειψης σεβασμού στο ανθρώπινο σώμα (γιατί αυτό λεηλατείται καθώς διαμελίζεται στα εξ ων συνετέθη) και της στατικής αντίληψης της δομής του. Τα δύο αυτά στοιχεία χαρακτηρίζουν το σύνολο άσκησης της σύγχρονης ιατρικής: Από τη μια η έλλειψη σεβασμού στο ανθρώπινο σώμα (π.χ. εκτομές οργάνων) και από την άλλη μια μηχανιστική στατική αντίληψη δομής, όπου κάθε όργανο αντιμετωπίζεται σαν κάτι ξεχωριστό από τα άλλα (π.χ. διαφορετικές ειδικότητες: Ηπατολόγος, Νευρολόγος κλπ). Η Ανατομία που πρόκειται λοιπόν να διδαχθεί στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής θα στηριχτεί στις λεπτομερείς ανατομικές περιγραφές των δυτικών ανατόμων γιατί σ’ αυτές υπάρχει γνώση, μέσα από το πρίσμα όμως των Αρχαίων Ιατρικών Συστημάτων, γιατί σε αυτά προβάλλεται ο σεβασμός και η ιερότητα που οφείλουμε στο ανθρώπινο σώμα. Έτσι όλα τα συστήματα του ανθρώπινου σώματος θα περιγραφούν μέσα από βιβλία δυτικής Ανατομίας, αλλά με βάση τη θεωρία Yin Yang. Ταυτόχρονα με την Ανατομία (Δομή – Yin) θα περιγράφεται και η Φυσιολογία (Λειτουργία – Yang) ώστε να υπάρχει ένωση και όχι διαχωρισμός της ύλης με την κίνηση. Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ συνεργάζεται με το σώμα των Καλών Σαμαρειτών για την διδασκαλία του μαθήματος των πρώτων βοηθειών.

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Ραουάν Μουχιντίν

Γεννήθηκα στο Χαλέπι της Συρίας το 1982 όπου και μεγάλωσα. Ήρθα στην Ελλάδα το 2000 για σπουδές στην Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα εργάστηκα σε διάφορα επαγγέλματα. Κατέληξα να διδάσκω Αραβικά σε Έλληνες και Ελληνικά σε Άραβες ενώ ασχολήθηκα και με μεταφράσεις. Το 2006 γράφτηκα στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στο τμήμα του βελονισμού από όπου πήρα το ερέθισμα της μελέτης και μετάφρασης των Αρχαίων Ιατρικών Αραβικών κειμένων. Έκτοτε ασχολούμαι με τον βελονισμό.

Κατερίνα Καλαϊτσίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978. Το 2004 έρχομαι σε επαφή με τις εναλλακτικές θεραπείες, επ’ αφορμή προσωπικής μου περιπέτειας υγείας. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, συνεχίζω κύκλους σπουδών πάνω στις ολιστικές και παραδοσιακές θεραπευτικές τέχνες, στα πλαίσια της προσωπικής μου αναζήτησης και ανάγκης κατανοήσεως, αφομοιώσεως και συντονισμού με τις αρχές που περιβάλλουν το μυστήριο που λέγεται Ζωή, όπου μέρος αυτού είναι και ο άνθρωπος στο σύνολό του, όπως επίσης και ο δρόμος της προσφοράς.
Ασκώ τη ρεφλεξοθεραπεία, τη μάλαξη και το Βελονισμό. Επίσης ασχολούμαι με τη Διατροφή και τα βότανα.

Γκόργκολης Κωνσταντίνος

Γεννήθηκα το 1978 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα. Αποφoίτησα από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια στην Ιταλία τον Ιούνιο του 2005, όπου και παρέμεινα για έναν χρόνο εργαζόμενος ως Γενικός Ιατρός.
Από το 2007 έως το 2010 άσκησα την Ιατρική ως ειδικευόμενος Παθολογίας
στα Χανιά καθώς και στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο ΓΝ Ρεθύμνου στην Κρήτη.
Αυτή την περίοδο εργάζομαι ως ειδικευόμενος  στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παμμακάριστος στην Αθήνα.
Από το 2011 ξεκίνησα σπουδές πάνω στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και τον Βελονισμό στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Κλειώ Βαφιά

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1982 και ήδη από τη νεανική μου ηλικία ήρθα σε επαφή με την Ρεφλεξολογία και τον Βελονισμό μέσω της μητέρας μου.

Μετά το τέλος των σπουδών μου στην Μαιευτική της Αθήνας, αποφάσισα να ακολουθήσω κι εγώ αυτόν τον δρόμο.

Ξεκίνησα τις σπουδές μου πάνω στην Κινέζικη Ιατρική το 2007, και εκπαιδεύτηκα στην θεραπευτική τέχνη του Βελονισμού, καθώς και στα Κινέζικα και Ελληνικά βότανα, ολοκληρώνοντας έτσι το πτυχίο μου το 2010.

Ασκώ την Μαιευτική σε συνδυασμό με τον Βελονισμό, υποστηρίζοντας κυρίως τις γυναίκες, σε όλες τις φάσεις της αναπαραγωγικής και μη ζωής τους.

Δήμητρα Καρατώλου

Από παιδί ονειρευόμουν να κάνω ένα επάγγελμα, μέσα από το οποίο θα μου δινόταν η δυνατότητα να εξερευνώ, να δημιουργώ και να συνεισφέρω κοινωνικά. Αποφοιτώντας από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, σπούδασα στο Τμήμα Επικοινωνίας & Μ.Μ.Ε. Παράλληλα εργάστηκα για δύο χρόνια ως δημοσιογράφος σε Τμήμα Διεθνών Ειδήσεων. Αναπτύσσοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αντικείμενο της Ψυχολογίας έφυγα για μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική & Οργανωσιακή Ψυχολογία στο London School of Economics. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2001 κράτησα τη δημιουργική γραφή ως χόμπι και ξεκίνησα να εργάζομαι στον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα και στη Γερμανία.

Το 2006 ήταν μια χρονιά σταθμός στην πορεία μου, γιατί αναθεώρησα τον τρόπο ζωής μου. Για 6 μήνες έζησα στη Σαντορίνη, όπου εργάστηκα ως ξεναγός σε οινοποιείο. Εκεί άρχισα να ξαναγράφω, κοινωνικά και ταξιδιωτικά άρθρα για περιοδικά και στο μυαλό μου δημιουργήθηκε τότε η HR Passport (πλέον Lifepassport): μια ολοκληρωμένη υπηρεσία προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης που δρα ως συμπαίκτης σε όλη τη διάρκεια των αναζητήσεων ενός ανθρώπου, από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι όσο νιώθει δημιουργικός και ανήσυχος.

Έτσι ξεκίνησε η πρόκληση του ελεύθερου επαγγέλματος. Μέχρι σήμερα, παράλληλα με το ατομικό life, career & executive coaching και τα ανοιχτά βιωματικά σεμινάρια έχω σχεδιάσει και υλοποιήσει έργα οργανωσιακής ανάπτυξης και ενίσχυσης ομαδικού πνεύματος σε εταιρείες. Η προσέγγισή μου στο coaching είναι ολιστική και συνθετική. Είμαι πιστοποιημένη ως Professional Certified Coach (PCC) από το διεθνή οργανισμό International Coach Federation με περισσότερες από 1.000 ώρες coaching στο ενεργητικό μου. Επίσης, έχω εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό ως NLP, Time Line Therapy TM & Hypnosis Master Practitioner από το American Board of Neurolinguistic Programming.

Στον ελεύθερο χρόνο μου ταξιδεύω όσο περισσότερο μπορώ, γράφω μικρές ιστορίες, ενώ ασχολούμαι με το διαλογισμό και τις εναλλακτικές θεραπείες, έχοντας εκπαιδευτεί σε διαφορετικές μεθόδους healing.

Σεβαστός Γιαννακίδης

Ο Σεβαστός Γιαννακίδης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1978. Σπούδασε Τεχνικός Γραφίστας Ηλεκτρονικής Σχεδίασης Εικόνας και Εντύπου, στην Θεσσαλονίκη. Το 2006, ταξίδεψε στα Ιμαλάϊα, μπαίνοντας σε κόσμους, ήθη και ιδέες της ευρύτερης περιοχής. Εκεί φοίτησε στην σχολή του Theofilou, Om Ha Hara, πάνω στις Θεραπευτικές τέχνες του Σιάτσου, Τεχνικών αποσυμπίεσης Σπ. Στήλης, Τσι Νέι Τσανγκ, Αναπνευστικών Ασκήσεων και Τσι Κουνγκ, στην φόρμα Lohan Eighteen Hands of Bodhidharma. Συνέχισε τις σπουδές του στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στην Αθήνα, για το Δίπλωμα Βελονισμού, αποφοιτώντας το 2010. Tο καλοκαίρι του ίδιου έτους έκανε μετεκπαίδευση στην Κίνα, πάνω στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, σε 4 Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία:

1. Beijing Traditional Medicine Training Center of World Federation of Acupuncture and Moxibustion Societies.

2. Beijing Guangji Traditional Chinese Medicine Hospital.

3. China Civil Traditional Chinese Medicine Research and Development Association. Traditional Chinese Medicine Apitherapy R&D Special Committee.

4. Tianjin University of Traditional Chinese Medicine.

Στην συνέχεια  διδάχτηκε από τους Φυσικοθεραπευτές, Γιώργο Κουβάκη και Σταμάτη Μπακογιάννη, την τέχνη του ManualTherapy.

Το 2012 αποφοίτησε από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής με το ΠΤΥΧΙΟ του Θεραπευτή και συμπεριελήφθη στο διδακτικό προσωπικό της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.

Το 2014 αποφοίτησε από το τμήμα ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ του ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης Χαϊδαρίου, στην Αθήνα, με πιστοποιητικά παρακολούθησης:

1. Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ: «Πρόληψη Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων: Πρόκληση Φροντίδας».

2. Α.Ο.Ν.Α. Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ, Τμήμα Φυσικοθεραπείας:

α. «Ογκολογικός Νευρολογικός ασθενής» και

β. «Η διαδρομή από την αξιολόγηση στη θεραπεία για τη Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση ασθενών με Α.Ε.Ε».

Το 2015 παρακολούθησε σεμινάρια Βελονισμού του συστήματος «Master TUNG».

Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο συγγραφικό του έργο «Ιπποκράτης και ΔημόκριτοςΗ συνάντηση στα Άβδηρα». Πρόκειται για μια μεταφορά αρχαίας γνώσης και διδασκαλίας, με υλικό προερχόμενο από την Ιπποκρατική συλλογή, δοσμένη με έναν πρωτότυπο μυθιστορηματικό τρόπο. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Θωμάς Γκουντής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια σπουδών:
Ένα εκπαιδευτικό έτος
Έναρξη: 3/10/2019. Λήξη: 21/5/2020.
Μαθήματα: 1 φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη 17:00 – 21:00
Διάρκεια σπουδών: 120 ώρες
Κόστος συμμετοχής:
Εγγραφή: 150 Ευρώ
Δίδακτρα: 1200 Ευρώ

Τόπος διεξαγωγής: Υμηττός

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.