fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: [email protected]

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Η Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής

Η «ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» έχει ως στόχο να μυήσει τον σπουδαστή σ’ ένα ολιστικό τρόπο Ιατρικής σκέψης. Ταυτόχρονα αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται και η διδασκαλία όλων των υπολοίπων μαθημάτων. Έτσι δημιουργείται μια ενιαία γνωστική βάση, ώστε ο σπουδαστής να μπορεί να κατανοήσει τόσο την θεωρητική όσο και την πρακτική πλευρά των θεραπευτικών τεχνικών.
Η μύηση στην ολιστικότητα πραγματοποιείται μέσα από την επαφή με την Αρχαία Ιατρική Γνώση. Όλα τα ιατρικά συστήματα του παρελθόντος (Αρχαία Ελληνική, Ινδική, Κινέζικη Ιατρική…) χρησιμοποιούν τις ίδιες φιλοσοφικές αρχές ως προς την κατανόηση της λειτουργίας του ανθρωπίνου σώματος. Η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική είναι που έχει υποστεί τις λιγότερες φθορές στην πορεία του χρόνου. Αυτός είναι και ο λόγος που σε παγκόσμια κλίμακα η άσκηση της Εναλλακτικής Θεραπευτικής στηρίζεται στις αρχές της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής. Ο καθ’ ένας ο οποίος ασκεί ή πρόκειται να ασκήσει την Εναλλακτική Θεραπευτική οφείλει ν’ αποκτήσει αυτήν την γνώση.
Ταυτόχρονα στο μάθημα της «Βασικής Θεωρίας» γίνεται ένα αυθόρμητος συγκερασμός μεταξύ των βασικών αρχών της Αρχαίας Ελληνικής και της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Ο συγκερασμός αυτός βοηθά στην αναβίωση της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής αλλά και στην καλύτερη κατανόηση της Κινέζικης.
Για να παρακολουθήσει κανείς το μάθημα δεν απαιτείται καμία ειδική προϋπόθεση. Η «ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» αποτελεί την αφετηρία στο υπέροχο ταξίδι της γνώσης του Θεραπεύειν.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

  • YIN-YANG.
  • Θεωρία των 5 κινήσεων (Wu Xing).
  • Θεωρία ζωτικών ουσιών. (ενέργεια Qi, Αίμα Xue, Πεμπτουσία Jing, Οργανικά υγρά Jin-Ye, Πνεύμα Shen).
  • Αίτια ασθενειών.
  • Εξωτερικοί βλαπτικοί παράγοντες (κρύο, υγρασία, κλπ).
  • Εσωτερικοί βλαπτικοί παράγοντες (συναισθήματα, κλπ).
  • Φυσιολογία & Παθολογία εσωτερικών οργάνων (Θεωρία Zang-Fu οργάνων).
  • Παράδοξα Fu όργανα.
  • Θεωρία ενεργειακών επιπέδων.
  • Θεωρία Wen Bing.

 

Το μάθημα παρέχεται και ως Distance Learning

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ

Αλέξανδρος Τηλικίδης

Γεννήθηκα το 1966 στην Αθήνα. Το 1991 αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Πάτρας.  Έλαβα την ιατρική ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης το 2001. Ξεκίνησα τις σπουδές του στο βελονισμό το 1994 στην Αθήνα. Το 1996 σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στο Tianjin  της Κίνας, Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, βελονισμό και Κινέζικη Βοτανοθεραπεία με τους καθηγητές Liu Gongwang και Zhong Qiangwei.
Από το 1997 ασκώ τον βελονισμό και την Κινέζικη Βοτανοθεραπεία στην Αθήνα και διδάσκω τη βασική θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής, βελονισμό και Κινέζικη Βοτανοθεραπεία. Το 2004 ίδρυσα την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, με στόχο την διάδοση και προώθηση της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής και τον συγκερασμό της Π.Κ.Ι. με την Αρχαία Ελληνική Ιατρική. Έχω εκδώσει τα εξής βιβλία στα ελληνικά: Η Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (1999, εκδόσεις Ακαδημία), Κινεζική Βοτανοθεραπεία – Βότανα και συνταγές (2011, εκδόσεις etra) και Ελληνικός Βελονισμός, Μεσημβρινοί και σημεία βελονισμού, με βάση τον Ιπποκράτη (2013, εκδόσεις Ακαδημία), Η Βασική Θεωρία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, Μέρος Α ( 2014, εκδόσεις Ακαδημία).

Επικοινωνία:  [email protected]

Κατερίνα Καλαϊτσίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978. Το 2004 έρχομαι σε επαφή με τις εναλλακτικές θεραπείες, επ’ αφορμή προσωπικής μου περιπέτειας υγείας. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, συνεχίζω κύκλους σπουδών πάνω στις ολιστικές και παραδοσιακές θεραπευτικές τέχνες, στα πλαίσια της προσωπικής μου αναζήτησης και ανάγκης κατανοήσεως, αφομοιώσεως και συντονισμού με τις αρχές που περιβάλλουν το μυστήριο που λέγεται Ζωή, όπου μέρος αυτού είναι και ο άνθρωπος στο σύνολό του, όπως επίσης και ο δρόμος της προσφοράς.
Ασκώ τη ρεφλεξοθεραπεία, τη μάλαξη και το Βελονισμό. Επίσης ασχολούμαι με τη Διατροφή και τα βότανα.

Εύα Σιακφά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων και εργάστηκε ασκώντας τα στην Λαογραφική Εταιρεία και στον Οργανισμό για τα Πνευματικά Δικαιώματα των Εικαστικών Καλλιτεχνών (ΟΣΔΕΕΤΕ)  για πάνω από 20 χρόνια.

Από το 1994 και μετά, έρχεται σε επαφή με μια σειρά εναλλακτικές προσεγγίσεις και δρόμους αυτογνωσίας και μυείται στο Ρέικι ( είναι Master Reiki Teacher), στην Εξισορρόπηση του Ηλεκτρομαγνητικού Πεδίου (EMF), σε όλα τα επίπεδα Συμβούλου της χρωμοθεραπείας της Aura Soma, στην θεραπεία της Επανασύνδεσης ( Reconnection & Reconnective Healing) του Dr. Eric Pearl και σε μια σειρά από σαμανικές  πρακτικές.

Το 2005 ξεκινά σπουδές στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και μέχρι το 2008 που ολοκληρώνει το κύκλο σπουδών που αφορά στο «Πτυχίο Θεραπευτού» που έχει θεσπίσει η Ακαδημία, παρακολουθεί τα μαθήματα της Βασικής Θεωρίας της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, του Βελονισμού, της Κινέζικης και Δυτικής Βοτανοθεραπείας, των Ιατρικών και της Διάγνωσης, της Διατροφής, του I Ching, του Χρωμοβελονισμού και του Thai Yoga Massage, ενώ ήδη από το 2007 ασκεί την θεραπευτική τέχνη σε δικό της χώρο στο κέντρο της Αθήνας.

Τα επόμενα χρόνια συνεχίζει και ολοκληρώνει στην Ακαδημία τους κύκλους της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και της Ρεφλεξολογίας και πραγματοποιεί μόνη της, με ομάδες συναδέλφων, ή και εκπροσωπώντας την Ακαδημία σε μεγάλα ανάλογα φεστιβάλ, παρουσιάσεις και σεμινάρια, με θέματα που αφορούν στη θεραπεία και την ολιστική της προσέγγιση (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ιωάννινα, Λάρισσα, Ηράκλειο Κρήτης). Δίδαξε στην Κύπρο το μάθημα της Κινέζικης Βοτανοθεραπείας και επίσης καθοδήγησε βιωματικά σεμινάρια στη Λάρνακα και τη Λευκωσία.

Από το 2010 γίνεται μέλος των διδασκόντων στην Ακαδημία, έχοντας σταδιακά μαθήματα στα τμήματα των Κινέζικων Βοτάνων, του Κινέζικου Βελονισμού, της Βασικής Θεωρίας της ΠΚΙ και της Ρεφλεξολογίας.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συντονίζει και διδάσκει τις τάξεις της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (βελονισμός-βότανα), με βάση το πρόγραμμα της Ακαδημίας, στο ΙΕΚ Μορφή στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Σύγχρονου Τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου, σε ένα ταξίδι που έχει σκοπό να φέρει σε επικοινωνία τις νεανικές της αναζητήσεις- αυτές της συμμετοχής της σε μουσικά σχήματα αλλά και τις σπουδές σε κιθάρα, πιάνο και αρμονία- με την έμφυτη ροπή της προς τη θεραπεία. Στο ταξίδι αυτό πραγματώνεται η βαθιά της πεποίθηση πως η Μουσική- η Τέχνη γενικότερα- και η Θεραπεία συναντιούνται, αποτελούν (όπως και η Αστρολογία μας πληροφορεί), έναν άξονα, αφήνοντας ολάνοιχτο το πεδίο για πνευματικές αναζητήσεις, αλλά και ουσιαστικές πρακτικές εφαρμογές.

Μαρίνος Σιούφας

Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Το 1991 τελείωσα την φυσικοθεραπεία στην Αθήνα και από το 1993 έως το 2000 εργάστηκα με παιδιά με ψυχοκινητικές δυσκολίες. Από το 1998 ξεκίνησα την πρακτική μου στην ρεφλεξολογία και τον ηλεκτροβελονισμό και από το 2000 την μαθητεία στα κινέζικα βότανα, το Sujok (κορεάτικη θεραπευτική τέχνη) και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Το 2000 ξεκίνησα τη συνεργασία μου με ολυμπιονίκες αθλητές της ιστιοπλοΐας στους οποίους εφαρμόζω την ρεφλεξολογία με πολύ καλά αποτελέσματα. Έλαβα μέρος ως φυσικοθεραπευτής στην ολυμπιάδα του Σίδνευ το 2000 και της Αθήνας το 2004 καθώς και σε πολλά παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ιστιοπλοΐας. Ζω και εργάζομαι στου Παπάγου.

Γιώργος Ταβλαρίδης

Γεννήθηκα το 1967  στην Γερμανία και μεγάλωσα στην Αθήνα.

Σπούδασα τρία χρόνια στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο σαν πολιτικός μηχανικός αλλά πολύ σύντομα συνειδητοποίησα την κλίση μου στις θεραπευτικές τέχνες.

Μετά από το πρώτο μου ταξίδι στην Ινδία το 2000, άρχισα να ασχολούμαι με τις τεχνικές του διαλογισμού και με τις εναλλακτικές θεραπείες ξεκινώντας από την μύηση στο Α’ και Β’ βαθμό Reiki.

 Αργότερα, διδάχτηκα τις τεχνικές της Ταϋλανδέζικης μάλαξης στο Sunshine House Network με δάσκαλο τον Τάκη Οικονόμου.

Μέσα από τα μονοπάτια της θεραπείας και της αναζήτησης, συνέχισα τις σπουδές μου στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, όπου με κέρδισε ο Παραδοσιακός κινέζικος βελονισμός, και ολοκλήρωσα την πενταετή εκπαίδευση ως «θεραπευτής της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής» .

Επίσης παρακολούθησα  το σεμινάριο 120 ωρών της μελισσοθεραπείας στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών (Ι.Γ.Ε.).

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την συνεχή προσπάθεια επιμόρφωσης, διατηρώ θεραπευτικό κέντρο στην περιοχή του Χολαργού, όπου εξασκώ κυρίως τον Παραδοσιακό Κινέζικο Βελονισμό, την βοτανοθεραπεία, την μελισσοθεραπεία και την Ταϋλανδέζικη μάλαξη.

Γιώργος Γουργιώτης
Ταξιάρχης Παναγιωταράς
Δημοσθένης Μαντζάκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έναρξη: 25/9/2023 Λήξη: 22/4/2024
Συνολική διάρκεια σπουδών: 108 ώρες
Μαθήματα: Μια φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, 17:00‐21:00
Κόστος συμμετοχής: εγγραφή 150€, δίδακτρα: 1000€
Τόπος διεξαγωγής: Γλυφάδα

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.