logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Ετήσιο εντατικό τμήμα Κινέζικου Βελονισμού

Το ετήσιο εντατικό τμήμα Κινέζικου  Βελονισμού περιλαμβάνει την ύλη της Βασικής Θεωρίας της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, του Α έτους Κινέζικου Βελονισμού και μέρος της ύλης του Β έτους Κινέζικου Βελονισμού. Με την παρακολούθηση του τμήματος αυτού χορηγείται βεβαίωση σπουδών. Όσοι εκ των σπουδαστών του ετήσιου εντατικού τμήματος βελονισμού επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους για να αποκτήσουν το Δίπλωμα Κινέζικου Βελονισμού οφείλουν να παρακολουθήσουν επιπλέον τα εξής μαθήματα: από το Β έτος Κινέζικου Βελονισμού το 1ο, 3ο, 4ο, 6ο, 7ο, 8ο και 9ο Σαββατοκύριακο, το Γ έτος Κινέζικου Βελονισμού, Ιατρικά, Κινέζικη Βοτανοθεραπεία, Ανάλυση νόσων με βάση την Δυτική ιατρική, Διάγνωση, Διατροφή, Βεντουζοθεραπεία –Θερμοθεραπεία – Gua Sha, Ανάγνωση κειμένων του Ιπποκράτη και σύνδεση με την Π.Κ.Ι.και Ιστορία της Ελληνικής Ιατρικής

Με την παρακολούθηση του τμήματος αυτού χορηγείται βεβαίωση σπουδών.

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Γιώργος Παπαδόσηφος

Αποφοίτησα από την ανώτατη Ιατρική σχολή Βελιγραδίου (δίπλωμα φυσικοθεραπευτή – εργοθεραπευτή) με ειδικότητα στην αποκατάσταση νευρολογικών παθήσεων – μέθοδος Bobath, το 1991. Έχω διδάξει περιστασιακά σε Κ.Ε.Κ. με θέμα την συνειδητοποίηση δια μέσου της κίνησης και την ανάλυση κινητικών προτύπων. Από το 1993 έως το 1994 εργάστηκα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐας Κυριακού. Από το 1995 έως το 2000 εργάστηκα στο τμήμα φυσικοθεραπείας του Ανουσάκειου Θεραπευτηρίου στον Κίσσαμο Χανίων. Από το 2000 κατέχω μόνιμη οργανική θέση φυσικοθεραπευτή στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Χανίων όπου εφαρμόζω τις μεθόδους Manual Therapy και Acu-Pressure. Το 2006 ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και τον βελονισμό στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Μαρίνος Σιούφας

Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Το 1991 τελείωσα την φυσικοθεραπεία στην Αθήνα και από το 1993 έως το 2000 εργάστηκα με παιδιά με ψυχοκινητικές δυσκολίες. Από το 1998 ξεκίνησα την πρακτική μου στην ρεφλεξολογία και τον ηλεκτροβελονισμό και από το 2000 την μαθητεία στα κινέζικα βότανα, το Sujok (κορεάτικη θεραπευτική τέχνη) και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Το 2000 ξεκίνησα τη συνεργασία μου με ολυμπιονίκες αθλητές της ιστιοπλοΐας στους οποίους εφαρμόζω την ρεφλεξολογία με πολύ καλά αποτελέσματα. Έλαβα μέρος ως φυσικοθεραπευτής στην ολυμπιάδα του Σίδνευ το 2000 και της Αθήνας το 2004 καθώς και σε πολλά παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ιστιοπλοΐας. Ζω και εργάζομαι στου Παπάγου.

Κατερίνα Καλαϊτσίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978. Το 2004 έρχομαι σε επαφή με τις εναλλακτικές θεραπείες, επ’ αφορμή προσωπικής μου περιπέτειας υγείας. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, συνεχίζω κύκλους σπουδών πάνω στις ολιστικές και παραδοσιακές θεραπευτικές τέχνες, στα πλαίσια της προσωπικής μου αναζήτησης και ανάγκης κατανοήσεως, αφομοιώσεως και συντονισμού με τις αρχές που περιβάλλουν το μυστήριο που λέγεται Ζωή, όπου μέρος αυτού είναι και ο άνθρωπος στο σύνολό του, όπως επίσης και ο δρόμος της προσφοράς.
Ασκώ τη ρεφλεξοθεραπεία, τη μάλαξη και το Βελονισμό. Επίσης ασχολούμαι με τη Διατροφή και τα βότανα.

Σεβαστός Γιαννακίδης

Ο Σεβαστός Γιαννακίδης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1978. Σπούδασε Τεχνικός Γραφίστας Ηλεκτρονικής Σχεδίασης Εικόνας και Εντύπου, στην Θεσσαλονίκη. Το 2006, ταξίδεψε στα Ιμαλάϊα, μπαίνοντας σε κόσμους, ήθη και ιδέες της ευρύτερης περιοχής. Εκεί φοίτησε στην σχολή του Theofilou, Om Ha Hara, πάνω στις Θεραπευτικές τέχνες του Σιάτσου, Τεχνικών αποσυμπίεσης Σπ. Στήλης, Τσι Νέι Τσανγκ, Αναπνευστικών Ασκήσεων και Τσι Κουνγκ, στην φόρμα Lohan Eighteen Hands of Bodhidharma. Συνέχισε τις σπουδές του στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στην Αθήνα, για το Δίπλωμα Βελονισμού, αποφοιτώντας το 2010. Tο καλοκαίρι του ίδιου έτους έκανε μετεκπαίδευση στην Κίνα, πάνω στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, σε 4 Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία:

1. Beijing Traditional Medicine Training Center of World Federation of Acupuncture and Moxibustion Societies.

2. Beijing Guangji Traditional Chinese Medicine Hospital.

3. China Civil Traditional Chinese Medicine Research and Development Association. Traditional Chinese Medicine Apitherapy R&D Special Committee.

4. Tianjin University of Traditional Chinese Medicine.

Στην συνέχεια  διδάχτηκε από τους Φυσικοθεραπευτές, Γιώργο Κουβάκη και Σταμάτη Μπακογιάννη, την τέχνη του ManualTherapy.

Το 2012 αποφοίτησε από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής με το ΠΤΥΧΙΟ του Θεραπευτή και συμπεριελήφθη στο διδακτικό προσωπικό της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.

Το 2014 αποφοίτησε από το τμήμα ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ του ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης Χαϊδαρίου, στην Αθήνα, με πιστοποιητικά παρακολούθησης:

1. Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ: «Πρόληψη Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων: Πρόκληση Φροντίδας».

2. Α.Ο.Ν.Α. Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ, Τμήμα Φυσικοθεραπείας:

α. «Ογκολογικός Νευρολογικός ασθενής» και

β. «Η διαδρομή από την αξιολόγηση στη θεραπεία για τη Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση ασθενών με Α.Ε.Ε».

Το 2015 παρακολούθησε σεμινάρια Βελονισμού του συστήματος «MasterTUNG».

Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο συγγραφικό του έργο «Ιπποκράτης και ΔημόκριτοςΗ συνάντηση στα Άβδηρα». Πρόκειται για μια μεταφορά αρχαίας γνώσης και διδασκαλίας, με υλικό προερχόμενο από την Ιπποκρατική συλλογή, δοσμένη με έναν πρωτότυπο μυθιστορηματικό τρόπο. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Γιώργος Δαμηλάκος

Είχα την τύχη να γεννηθώ με φυσικό τοκετό σε μια μικρή κλινική των Εξαρχείων, τέλη Σεπτέμβρη του 1974. Για 18 χρόνια απόλαυσα την φύση, τα ζώα, την κοινωνική ζωή και τα ταξίδια, μέχρι το 1992, οπότε ο θάνατος της μητέρας μου, μετά από πολυετή ταλαιπωρία σε νοσοκομεία και κορτιζονούχες φαρμακευτικές αγωγές, κλόνισε, για πρώτη φορά, την εμπιστοσύνη μου στο υπάρχον σύστημα.

Η εισαγωγή μου την ίδια χρονιά, στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές και πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων και πιστοποιήσεων, σηματοδότησε μια επαγγελματική καριέρα 25 ετών που με εφοδίασε με επιπλέον γνώση και  ατράνταχτες αποδείξεις ότι το μη φυσικό περιβάλλον στο οποίο έχουμε επενδύσει όλη μας την υλική και πνευματική ενέργεια, απεγνωσμένα προσπαθεί να μας αφυπνίσει, μέσω της ίδιας μας της υγείας η οποία διαρκώς επιδεινώνεται, αν και θεωρητικά οι συνθήκες γύρω μας συνεχώς βελτιώνονται!

Το 2016, βρέθηκα ως μαθητής της Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής δίπλα στον Αλέξανδρο Τηλικίδη και άλλους φωτισμένους δασκάλους και τα κομμάτια του παζλ των εμπειριών και γνώσεών μου, άρχισαν να συνδέονται με έναν “μαγικό” τρόπο. Σχεδόν με τον ίδιο “μαγικό” τρόπο που οι βελόνες απελευθερώνουν την ενέργεια του σύμπαντος που ρέει μέσα στο σώμα μας. Σύντομα επανήλθε η δυνατότητά μου να παρατηρώ και να συνδέομαι με τον φυσικό μου περιβάλλον, η σωματική μου κατάσταση βελτιώθηκε, ενώ ταυτόχρονα επανήλθε η δυνατότητά μου να βλέπω τον εαυτό μου ως μέρος του κοινωνικού συνόλου και όχι ως εξωτερικός κριτής του.

Κάθε ημέρα στην Ακαδημία είναι μια ημέρα νέας γνώσης και το πεδίο είναι απλά άπειρο. Από τον τρόπο που πολλαπλασιάζονται τα φυτά, μέχρι την διαφορά του γονιδιώματος από το επιγονιδίωμα. Από τους πλανήτες και την επίδραση στον αστρολογικό χάρτη, μέχρι την βιομετεωρολογική θεραπεία. Κάθε ψηφίδα γνώσης μου δίνει την ευκαιρία να μεταφέρω και εγώ με τη σειρά μου, όση ενέργεια διαθέτω, με αγάπη προς τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μου και αναζητούν τρόπο να βελτιώσουν την υγεία τους, αλλά και των συνανθρώπων τους.

Αυτό το ταξίδι δεν θα τελειώσει ποτέ και είναι μεγάλη μου τιμή που η Ακαδημία, με επέλεξε να βρίσκομαι συνοδοιπόρος μαζί με τους μαθητές, αλλά και τους επισκέπτες των κλινικών του Αλέξανδρου Τηλικίδη, σε αυτή την κοινή πορεία για την αναζήτηση της Γνώσης και της Υγείας.

Παράλληλα με την παρουσία μου στην Ακαδημία, μεγαλώνω μαζί με τα τρία μου παιδιά, εξασκώ το επάγγελμα του βελονιστή στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, παρέχω υπηρεσίες Moxa, Tuina και Βεντούζες, ασχολούμαι με Ελληνικά και διεθνή βότανα, τρόφιμα και φυσικά είδη περιποίησης και ως πιστοποιημένος ADS (Acupuncture Detoxification Specialist), παρέχω υπηρεσίες ωτοβελονισμού NADA σε ευπαθείς και μη κοινωνικές ομάδες ανθρώπων.

Ταξιάρχης Παναγιωταράς

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες και περιεχόμενο μαθημάτων:
21-22/9/2019. Θεωρία Yin Yang και θεωρία 5 στοιχείων.
28-29/09/2019. Πεμπτουσία, αίμα, Qi, Shen, οργανικά υγρά. Αίτια ασθενειών.
19-20/10/2019. Θεωρία Μεσημβρινών και κλάδων. Κατηγορίες σημείων βελονισμού.
9-10/11/2019. Πνεύμονας-Παχύ Έντερο. (Βασική Θεωρία, Μεσημβρινοί, Σημεία).
30/11-1/12/2019. Πνεύμονας-Παχύ Έντερο. (Βασική Θεωρία, Μεσημβρινοί, Σημεία).
14-15/12/2019. Στόμαχος-Σπλήνας. (Βασική Θεωρία, Μεσημβρινοί, Σημεία).
11-12/1/2020. Στόμαχος-Σπλήνας. (Βασική Θεωρία, Μεσημβρινοί, Σημεία).
1-2/2/2020. Καρδιά-Λεπτό Έντερο (Φυσιολογία Καρδιάς) (Βασική Θεωρία, Μεσημβρινοί, Σημεία).
22-23/2/2020. Περικάρδιο-Τριπλός Θερμαστής. Παθολογία Καρδιάς.
(Βασική Θεωρία, Μεσημβρινοί, Σημεία).
7-8/3/2020. Νεφροί (Βασική Θεωρία, Μεσημβρινοί, Σημεία).
28-29/3/2020. Ουροδόχος Κύστη (Μεσημβρινοί, Σημεία). Μεσημβρινοί Ιπποκράτους.
11-12/4/2020. Ωτοβελονισμός / Παράδοξοι Μεσημβρινοί.
25-26/4/2020. Ήπαρ-Χοληδόχος Κύστη (Βασική Θεωρία, Μεσημβρινοί, Σημεία).
16-17/5/2020. Ήπαρ-Χοληδόχος Κύστη (Βασική Θεωρία, Μεσημβρινοί, Σημεία).
30-31/5/2020. Πόνος (Αυχεναλγίες, Οσφυαλγίες, Ισχιαλγίες, Bi Syndromes).
13-14/6/2020. Νευρολογικά (Α.Ε.Ε, Πάρεση προσωπικού, Κρανιοβελονισμός).

Μαθήματα: στις προαναφερθείσες ημερομηνίες και ώρες 10:00 – 15:00

Συνολική διάρκεια σπουδών: 160 ώρες

Τόπος διεξαγωγής: Γλυφάδα
Κόστος συμμετοχής: Εγγραφή: 300 €, Δίδακτρα: 2200 €

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.