logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Εκπαίδευση στην αστρολογία

Ο Ιπποκράτης στο βιβλίο του «Περί διαίτης το 1ο» αναφέρει «Πιστεύω λοιπόν ότι αυτός ο οποίος θέλει ν’ ασχοληθεί με την μελέτη της ανθρώπινης δίαιτας, πρώτα απ’ όλα πρέπει να γνωρίζει την ανθρώπινη φύση…» « Επί των άστρων τις ανατολές και τις δύσεις πρέπει να γνωρίζει…».Ο άνθρωπος βρίσκεται ανάμεσα στη Γη και τον Ουρανό. Η ανθρώπινη οντότητα συντίθεται από την αλληλεπίδραση Γήινης και Ουράνιας ενέργειας. Ο ουράνιος θόλος δεν είναι μια υπόθεση για ονειροπόλους, αλλά ένα απαραίτητο πεδίο γνώσης για κάθε θεραπευτή. Η παρατήρηση του ουράνιου θόλου αναζωογονεί την πίστη στο Θεό, έλκει με ανοδικό τρόπο το ανθρώπινο πνεύμα προς την κατανόηση των ουράνιων θεμάτων. Η γνώση των επιδράσεων του ουράνιου θόλου στην ανθρώπινη φύση είναι απαραίτητη στον θεραπευτή για την επιλογή του κατάλληλου χρόνου ως προς την θεραπευτική παρέμβαση.

Το μάθημα «Εκπαίδευση στην Αστρολογία» έχει ως στόχο να μυήσει όσους ασκούν ή πρόκειται να ασκήσουν τις εναλλακτικές θεραπείες σε ένα πεδίο γνώσης το οποίο, από τη μια θα τους επιτρέψει να κατανοήσουν την ίδια τους την φύση και από την άλλη θα ενισχύσει την θεραπευτική τους αποτελεσματικότητα. Το μάθημα απευθύνεται προς όλους όσους ασκούν την θεραπευτική τέχνη αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στην αστρολογία. Οι διδάσκοντες πέρα από την θεωρητική κατάρτιση που διαθέτουν ως προς τα αστρολογικά θέματα είναι και οι ίδιοι θεραπευτές, γεγονός που του επιτρέπει να μεταφέρει άμεση εμπειρία από την εφαρμογή αστρολογικών παρατηρήσεων στην θεραπευτική πράξη.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

• Αρχές Αστρονομίας και Μύθοι των Άστρων.
• 4 Στοιχεία, Ποιότητες και Πολικότητες.
• Πλανήτες, 12 Ζώδια, 12 Οίκοι, Όψεις Πλανητών.
• Ο Γενέθλιος Αστρολογικός Χάρτης, οι Δεκανοί, οι Αστεροειδείς (Χείρωνας, Ήρα, Αθηνά, Δήμητρα κλπ).
• Πλανητικές Διελεύσεις, και άλλοι χάρτες (Πρόοδοι, Ηλιακή Επιστροφή, Ηλιακό τόξο).
• Συναστρίες και Σύνθετα Ωροσκόπια.
• Ανάλυση Ωροσκοπίων, Κρίσιμες Μοίρες, Απλανείς αστέρες, Μεσοδιαστήματα, Εκλείψεις.
• Θεραπευτική Αστρολογία, Ιστικά Άλατα (Schuessler).
• Πλανήτες, Ζώδια και Μεσημβρινοί Π.Κ.Ι.

Σημείωση:
– Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 7 άτομα.

Συνάντηση Ενημέρωσης: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 18:15, Υμηττός

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Ευτυχία Αναπλιώτη

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Δεκέμβρη του 1973 και μεγάλωσα στα νότια προάστιά της. Σπούδασα Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης και εργάστηκα σε αρχαιολογικές ανασκαφές και εργαστήρια συντήρησης ευρημάτων, κυρίως στην Κρήτη αλλά και στην Ιορδανία δύο χρονιές. Το 2004 ταξίδεψα στη Βόρεια Ταϋλάνδη όπου και μυήθηκα για πρώτη φορά στην τέχνη της θεραπείας, αποκτώντας δίπλωμα παραδοσιακής Ταϋλανδέζικης μάλαξης και Ρεφλεξολογίας από την Thai Massage School of Chiang Mai. Δύο χρόνια αργότερα, η ορεινή Ινδία και η φοίτηση στην Om Ha Hara, εκτός από το Shiatsu και την Μακροβιοτική διατροφή αποτέλεσε και με την ευρύτερη έννοια, το Μεγάλο Μάθημα της ζωής μου. Ιδιαίτερα η επίσκεψη στο Nishtha Rural Health Education & Environment Project, της Dr. Barbara Nath-Wiser, το οποίο παρείχε εναλλακτικές θεραπείες Ομοιοπαθητικής, Κινέζικης ιατρικής και Ayurveda, μου άνοιξε δρόμους διανοητικούς και πρακτικούς που ακολουθώ μέχρι σήμερα. Από το 2012 παρακολούθησα μαθήματα Ομοιοπαθητικής και Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Το 2015 αποφοίτησα με το Δίπλωμα της Ομοιοπαθητικής, ενώ έχω ολοκληρώσει και την εκπαίδευσή μου πάνω στην Αστρολογία και την Κρυσταλλοθεραπεία. Το 2016 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις της Ακαδημίας η πρώτη συγγραφική μου απόπειρα «Ιπποκράτης και Δημόκριτος: Η συνάντηση στα Άβδηρα».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες:
9-10/11/2019, 7-8/12/2019, 11-12/1/2020, 8-9/2/2020, 7-8/3/2020 και ώρες 10:00-17:00
Διάρκεια σπουδών: 70 ώρες

Κόστος συμμετοχής:
εγγραφή: 100€, δίδακτρα: 500€

Τόπος διεξαγωγής
: Υμηττός

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.