logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Εισαγωγή στην Ανθοθεραπεία – Ιάματα του Bach

Η ανθοθεραπεία ανήκει στις λεγόμενες ενεργειακές – εναλλακτικές προσεγγίσεις. Τα ανθοϊάματα έχουν μια σαφή ευεργετική επίδραση στην ψυχοδιανοητική κατάσταση του ανθρώπου και μπορούν να αποτελέσουν πραγματική θεραπεία σε ψυχολογικά και ψυχοσωματικά προβλήματα. Τα ανθοϊάματα μπορούν, αν χρησιμοποιηθούν κατάλληλα, να βοηθήσουν πάρα πολύ στην αναβάθμιση της προσωπικότητας. Επίσης, προσφέρουν μεγάλη βοήθεια στην βελτίωση της ποιότητας των ανθρώπινων σχέσεων.

Πριν από 80 χρόνια περίπου, ο γιατρός Έντουαρντ Μπαχ ανακάλυπτε στην Αγγλία ότι τα λουλούδια, αν χρησιμοποιηθούν με ορισμένο τρόπο, μπορούν να γίνουν τα μέσα για να επηρεάσει ο άνθρωπος τα συναισθήματα και τις σκέψεις του προς την κατεύθυνση που εκείνος θέλει.

Το σύστημα των ανθοϊαμάτων του Μπαχ αποτελείται από 38 ανθοϊάματα προερχόμενα από αντίστοιχα άνθη. Τα ανθοϊάματα είναι ενεργειακά παρασκευάσματα χωρίς παρενέργειες και κινδύνους και δεν προκαλούν εξάρτηση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα, σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και από εγκύους, βρέφη, ηλικιωμένα άτομα. Οι θεραπευτικές ιδιότητες των ανθέων μπορούν να κάνουν καλό ακόμα και στα ζώα και στα φυτά.

Τα ανθοϊάματα ασκούν μια άμεση ανακουφιστική επίδραση στην προσωπικότητα και ταυτόχρονα, βαθμιαία, την εκπαιδεύουν σε έναν πιο θετικό και υγιή τρόπο λειτουργίας. Η ανθοθεραπεία συχνά αναφέρεται σαν μια μέθοδος αυτοθεραπείας. Μπορεί κάποιος να ενημερωθεί σχετικά με τα ανθοϊάματα και να χρησιμοποιήσει όσα από αυτά θεωρεί ότι του χρειάζονται. Συχνά, όμως, απαιτείται μια πιο προσεκτική αξιολόγηση της κατάστασης και τότε ο ρόλος του ειδικά εκπαιδευμένου θεραπευτή είναι καθοριστικός. Τα θετικά αποτελέσματα στην ανθοθεραπεία εξαρτώνται από το πόσο εύστοχη και επιτυχημένη υπήρξε η επιλογή των κατάλληλων ιαμάτων, κάτι που συχνά φαίνεται απλό, αλλά απαιτεί βαθειά κατανόηση της φύσης των προβλημάτων, καθώς και των ιδιοτήτων των ανθοϊαμάτων.

Λίγα λόγια του Έντουαρντ Μπαχ:

«Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να δώσετε στους άλλους είναι το να είστε ευτυχισμένοι και αισιόδοξοι εσείς οι ίδιοι. Έτσι θα μπορείτε να τους αποτραβήξετε από την απελπισία τους».

«Η λειτουργία των ιαμάτων αυτών συνίσταται στο να ανυψώνει τους κραδασμούς μας, να ανοίγει τα κανάλια μας για την αποδοχή του Πνευματικού μας Εαυτού. Θεραπεύουν όχι επιτιθέμενα κατά της ασθένειας, αλλά πλημμυρίζοντας το σώμα μας με τις όμορφες δονήσεις της Ανώτερης φύσης μας, στην παρουσία της οποίας η αρρώστια λιώνει και χάνεται, όπως το χιόνι στην λιακάδα».

«Δεν υπάρχει πραγματική θεραπεία, παρά μόνο αν υπάρξει αλλαγή στην νοοτροπία, ειρήνη στον νου και εσωτερική ευτυχία».

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

  • Εισαγωγή – Θεωρία στην Ανθοθεραπεία
  • Ανάλυση των 38 ιαμάτων και πρακτική εφαρμογή
  • Ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές και ανθοϊάματα
  • Παρασκευή και χρήση των ανθοϊαμάτων
  • Πρώτες βοήθειες και RESCUE REMEDY
  • Ενεργοποίηση των Ελληνικών σημείων βελονισμού (Μεσημβρινοί ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ) και συνταγές ιαμάτων
  • Δερματολογία και κοσμητική αισθητική προσώπου
Συνάντηση ενημέρωσης: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 10:45, Υμηττός

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Γιώργος Κατσανιώτης

Γεννήθηκα το 1973 στο Αίγιο του Νομού Αχαΐας. Το 1991 αποφοίτησα από το Λύκειο του Αιγίου.  Τα έτη 2008 και 2009 πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευσή μου στην θεραπευτική μέθοδο των “Ανθοϊμάτων Μπαχ” την οποία ασκώ από το 2009. Η εκπαίδευσή μου στην “Θεραπευτική Μάλαξη” και στον “Αισθητικό Βελονισμό” (Cosmetic Acupuncture) ολοκληρώθηκε το 2011 και 2012 αντίστοιχα. Επίσης, έχω σπουδάσει “Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Βελονισμό” στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, τα οποία ασκώ από το 2013 στην Αθήνα και στο Αίγιο.

Διδάσκω τον “Ελληνικό Βελονισμό” στο Κέντρο Εναλλακτικής Θεραπείας «Αλυκών Φως», καθώς και τα “Ανθοϊάματα Μπαχ” στο παραπάνω κέντρο και στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Επίσης, συνεργάζομαι με τον κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο, Καθηγητή Αναισθησιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τον οποίο εκπονούμε ιατρικό σύγγραμμα σχετικά με το δηλητήριο της μέλισσας (υπό δημοσίευση).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες: 12-13/10/2019, 16-17/11/2019, 14-15/12/2019, 18-19/1/2020, 15-16/2/2020 και ώρες 10:00-15:00
Συνολική διάρκεια σπουδών: 50 ώρες
Κόστος συμμετοχής: εγγραφή: 50€, δίδακτρα: 400€
Τόπος διεξαγωγής: Υμηττός

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.