fbpx
logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής & Ελληνικός Βελονισμός-Distance Learning

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ εγκαινιάζει την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning) κατόπιν απαιτήσεως πλήθους μαθητών από την επαρχία και το εξωτερικό. Ξεκινάμε με την Αρχαία Ελληνική Ιατρική γιατί θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η μύηση στην Ιπποκρατική σκέψη για την πλήρη κατανόηση της ανθρώπινης φύσης, αλλά και ως θεμέλιο για την εφαρμογή των εναλλακτικών θεραπευτικών τεχνών.
Συνταιριάζουμε την Αρχαία Ελληνική Ιατρική με τους Ιπποκρατικούς Μεσημβρινούς και τον Βελονισμό, γιατί ο Βελονισμός είναι μια θεραπευτική τέχνη με μεγάλη χρηστική αξία που έχει την ιδιότητα να πλάθει θεραπευτές. Όλα αυτά η εποχή μας τα χρειάζεται επειγόντως.
Στα πλαίσια αυτά από το Ακαδημαϊκό έτος 2018‐2019 παρέχουμε distance learning για τα μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και Ελληνικού Βελονισμού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
• Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, μέρος Α. (Πυρ και Υδωρ, 4 στοιχεία, Η έννοια της ενέργειας, Πεμπτουσία, Έμφυτο πυρ, Χυμοί, Ανάλυση της ψυχής, Αμυντική ενέργεια, Αίτια ασθενειών)
• Ελληνικός Βελονισμός (Ιπποκρατικοί Μεσημβρινοί και σημεία Βελονισμού).
• Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, μέρος Β. (Ανθρώπινο σώμα, Ανάλυση των εσωτερικών οργάνων στην υγεία και στην ασθένεια).

Ο στόχος της διδασκαλίας είναι η μύηση στην Αρχαία Ελληνική Ιατρική και η εκμάθηση της θεραπευτικής τέχνης του Ελληνικού Βελονισμού.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ:

Η ύλη του μαθήματος διαιρείται σε 3 κύκλους μαθημάτων:

  1. Βασική θεωρία ΑΕΙ μέρος Α, αποτελείται από οκτώ 2ωρα και ένα 4ωρο βιντεοσκοπημένα μαθήματα
  2. Ελληνικός βελονισμός, αποτελείται από εννέα 2ωρα βιντεοσκοπημένα μαθήματα
  3. Βασική θεωρία ΑΕΙ μέρος Β, αποτελείται από εννέα 2ωρα βιντεοσκοπημένα μαθήματα

Ο σπουδαστής λαμβάνει το υλικό του κάθε κύκλου με την καταβολή του αντίστοιχου ποσού (400 ευρώ ανά κύκλο μαθημάτων). Το υλικό στέλνεται με το ταχυδρομείο (με χρέωση του σπουδαστή) και περιλαμβάνει:

  • Ένα usb stick με τα βίντεο του κύκλου.
  • Το βιβλίο των εκδόσεων της Ακαδημίας που αφορά τον κύκλο μαθημάτων (Η Βασική Θεωρία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, μέρος Α για τον 1ο κύκλο μαθημάτων, Ο Ελληνικός Βελονισμός για τον 2ο κύκλο και Η Βασική Θεωρία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, μέρος Β για τον 3ο κύκλο μαθημάτων)

Με την ολοκλήρωση της μελέτης του υλικού σε διάστημα 1 έως 3 μηνών, ο σπουδαστής οφείλει να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του δοθούν και να τις στείλει μέσω email στο info@akadimia.gr.

Τρόποι πληρωμής:

  • με αντικαταβολή (εντός Ελλάδος)
  • με κατάθεση σε λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς:

ΙΒΑΝ GR 2501710260006026040030833

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 6026-040030-833

Δικαιούχος: Αλέξανδρος Τηλικίδης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ

BIC SHIFT CODE : PIRBGRAA

 

Με την ολοκλήρωση των τριών κύκλων του μαθήματος ο σπουδαστής λαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης.

Υπεύθυνος καθηγητής: Αλέξανδρος Τηλικίδης, επικοινωνία στο info@akadimia.gr

Σημείωση:

– Για όλους τους μαθητές και απόφοιτους του Distance Learning υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μιας μηνιαίας συνάντησης που λαμβάνει χώρα την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα στον χώρο της Ακαδημίας στην Γλυφάδα, Καλαμών 3, στις 17:00. Οι συναντήσεις γίνονται για την επίλυση αποριών που προκύπτουν από την μελέτη του υλικού και για συζήτηση σχετικά με το αντικείμενο μελέτης τους. Η συμμετοχή είναι προαιρετική.
‐ Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται το σχετικό οπτικο‐ακουστικό υλικό, καθώς και τα 3 αντίστοιχα βιβλία των εκδόσεων ΑΚΑΔΗΜΙΑ. Η καταβολή του κόστους γίνεται σε 3 δόσεις. Ο έλεγχος της προόδου των μαθητών γίνεται με προσωπική επίβλεψη του Διδάσκοντα.

Για δήλωση ενδιαφέροντος απευθυνθείτε στην γραμματεία της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Αλέξανδρος Τηλικίδης

Γεννήθηκα το 1966 στην Αθήνα. Το 1991 αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Πάτρας.  Έλαβα την ιατρική ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης το 2001. Ξεκίνησα τις σπουδές του στο βελονισμό το 1994 στην Αθήνα. Το 1996 σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στο Tianjin  της Κίνας, Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, βελονισμό και Κινέζικη Βοτανοθεραπεία με τους καθηγητές Liu Gongwang και Zhong Qiangwei.
Από το 1997 ασκώ τον βελονισμό και την Κινέζικη Βοτανοθεραπεία στην Αθήνα και διδάσκω τη βασική θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής, βελονισμό και Κινέζικη Βοτανοθεραπεία. Το 2004 ίδρυσα την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, με στόχο την διάδοση και προώθηση της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής και τον συγκερασμό της Π.Κ.Ι. με την Αρχαία Ελληνική Ιατρική. Έχω εκδώσει τα εξής βιβλία στα ελληνικά: Η Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (1999, εκδόσεις Ακαδημία), Κινεζική Βοτανοθεραπεία – Βότανα και συνταγές (2011, εκδόσεις etra) και Ελληνικός Βελονισμός, Μεσημβρινοί και σημεία βελονισμού, με βάση τον Ιπποκράτη (2013, εκδόσεις Ακαδημία), Η Βασική Θεωρία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, Μέρος Α ( 2014, εκδόσεις Ακαδημία).

Επικοινωνία:  info@akadimia.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κόστος συμμετοχής: 1200€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.