logo

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΩΝ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 166 75
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ, 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Copyright ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 

Αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία είναι μία θεραπευτική μέθοδος στην οποία χρησιμοποιούνται τα αιθέρια έλαια ως κύρια θεραπευτικά εργαλεία, για την αντιμετώπιση σωματικών ενοχλημάτων και την εξισορρόπηση των συναισθημάτων. Τα αιθέρια έλαια παράγονται από άνθη ή από άλλα τμήματα διαφόρων αρωματικών φυτών  μέσα από φυσικές διεργασίες (απόσταξη ή με υδρατμούς).

Η μύηση στην τέχνη της αρωματοθεραπείας ξεκινά από την ιστορία της αρωματοθεραπείας και την εκμάθηση των τρόπων παραγωγής των αιθέριων ελαίων και άλλων αρωματικών ουσιών. Συνεχίζεται με την εκμάθηση βασικών στοιχείων χημείας για τεκμηρίωση των ιδιοτήτων και των θεραπευτικών τους ενδείξεων, καθώς και η χρήση τους στη θεραπευτική. Σ’ αυτό το πρώτο έτος σπουδών η διδασκαλία περιορίζεται στην εξωτερική χρήση των αιθέριων ελαίων, σε ολόσωμη μάλαξη ή σε τοπική μάλαξη (σημεία βελονισμού ή σημεία ρεφλεξολογίας). Για την εσωτερική χρήση (λήψη από το στόμα) των αιθέριων ελαίων γίνονται μόνο περιστασιακές αναφορές.

Στόχος μας είναι οι σπουδαστές της αρωματοθεραπείας να αποκτήσουν ικανοποιητική γνώση της ενεργειακής φύσης και της παρασκευής των αιθέριων ελαίων, αλλά και να κατανοήσουν βαθιά την εφαρμογή τους στην θεραπευτική.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ – Α ΕΤΟΣ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
• Ιστορία και φιλοσοφία της αρωματοθεραπείας.
• Τα αρωματικά φυτά από τα οποία προέρχονται τα αιθέρια έλαια.
• Μέθοδοι παραγωγής των αιθερίων ελαίων και υδρολυμάτων. Βασικά λάδια πρόσμιξης αιθέριων ελαίων.
• Βασικά στοιχεία χημείας των αιθερίων ελαίων.
• Λεπτομερής παρουσίαση 60 και πλέον αιθέριων ελαίων. Ανάλυση, μελέτη, θεραπευτικές εφαρμογές.
• Η εξωτερική χρήση των αιθέριων ελαίων στην θεραπευτική (ολόσωμη μάλαξη, τοπική μάλαξη σε σημεία βελονισμού και σημεία ρεφλεξολογίας).
• Αισθητική αρωματοθεραπεία.
• Πρακτική εφαρμογή και εξάσκηση.

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Β ΕΤΟΣ

Κατά τη διάρκεια του Β’ Έτους Σπουδών γίνεται μια προσπάθεια να μυηθεί ο σπουδαστής στα πιο βαθιά μυστικά της θεραπευτικής με την χρήση των αιθέριων ελαίων. Η ενεργειακή φύση και η θεραπευτική δύναμη των αιθέριων ελαίων έχει ήδη αναλυθεί στα πλαίσια του Α Έτους Σπουδών. Στο Β Έτος γίνεται ανάλυση της φυσιολογίας και παθολογίας των επιμέρους συστημάτων του Οργανισμού (Αναπνευστικό, Πεπτικό, κ.λ.π) και σύνδεση των συστημάτων αυτών με τα επιμέρους αιθέρια έλαια.
Απευθύνεται σε όσους έχουν ολοκληρώσει τον ετήσιο βασικό κύκλο σπουδών και έχουν ήδη εμπειρία χρήσης των αιθέριων ελαίων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
• Χημεία των Αιθέριων Ελαίων (ομάδες χημικών ενώσεων και των συστατικών που τις απαρτίζουν).
• Παρουσίαση των αιθέριων ελαίων ανά βοτανική οικογένεια και τεκμηρίωση των ιδιοτήτων και των χρήσεών τους βάσει των χημικών ενώσεων που εμπεριέχουν.
• Παρουσίαση των συστημάτων του οργανισμού από ολιστική, φυσιολογική και παθολογική θεώρηση και σύνδεσή τους με συγκεκριμένα αιθέρια έλαια και ομάδες χημικών ενώσεων (π.χ. • Ουροποιητικό σύστημα: Νεφρά, Ουροδόχος Κύστη – Σύνδεση με Τσάκρα και Μεσημβρινούς – Εξέταση όλων των παραμέτρων -από ενεργειακή, ψυχολογική, συναισθηματική άποψη- που επηρεάζουν τη λειτουργία του, δημιουργώντας παθολογία • Αιθέρια έλαια Ουροποιητικού: Αγριοκυπαρίσι, Ξύλο Κέδρου, Σανταλόξυλο • Τρόποι χρήσης ελαίων – Συνταγές).
• Οι διάφορες φάσεις της ασθένειας και ο τρόπος αντιμετώπισής τους από την πλευρά της αρωματοθεραπείας.
• Αισθητική αρωματοθεραπεία.
• Αρωματοθεραπεία στην Εγκυμοσύνη, Τοκετό, Λοχεία.

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΙΑ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι λειτουργεί τμήμα Αρωματοθεραπείας με το σύστημα της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Εγγραφές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους! Δείτε εδώ το σχετικό αρχείο με όλες τις πληροφορίες. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την γραμματεία στο info@akadimia.gr ή με την υπεύθυνη καθηγήτρια κα Κατερίνα Παπακωνσταντίνου στο aroma_kat@yahoo.gr

ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Κατερίνα Παπακωνσταντίνου

Είμαι πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών. Από το 1977 – 1990 εργάστηκα ως υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας. Από το 1990 παρακολούθησα σεμινάρια Αρωματοθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έκτοτε ασκώ την Αρωματοθεραπεία και διδάσκω εισαγωγικά και προχωρημένα σεμινάρια για τα αιθέρια  έλαια και τα υδρολύματα. Έχω μεταφράσει δύο βιβλία Αρωματοθεραπείας: «Πρακτική Αρωματοθεραπεία» και «Ενεργειακή Αρωματοθεραπεία». Από το 1998 ασχολούμαι με την παραγωγή αιθέριων ελαίων από άγρια φυτά της ελληνικής φύσης σε πρότυπη μονάδα απόσταξης αιθέριων ελαίων στην περιοχή της Ολυμπίας.
Επίσης, από το 1992 ασκώ και διδάσκω το Creative Healing, ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα για την αποσυμφόρηση και αποκατάσταση της λειτουργίας συγκεκριμένων οργάνων και εκπροσωπώ το J.B. Stephenson Foundation for Creative Healing.

Δέσποινα Λυσίκατου

Γεννήθηκα το 1978 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσα. Το πρώτο μου πτυχίο είναι πάνω στην Ψυχολογία και οι μεταπτυχιακές μου σπουδές πάνω στην Οργανωτική και Βιομηχανική Ψυχολογία. Το 2005 και ενώ εργάζομαι σε επιχειρήσεις, αποκτώ επαφή με το βελονισμό ως θεραπευόμενη, λόγω προσωπικού προβλήματος υγείας. Η επιτυχία των θεραπειών και η ανακούφιση στην υγεία μου με οδηγούν να διερευνήσω τεχνικές όπως το Ρέικι, την Κρυσταλλοθεραπεία, τα Ανθοϊάματα Μπαχ κτλ. Το 2007 ξεκινώ να παρακολουθώ μαθήματα Creative Healing με την Κατερίνα Παπακωνσταντίνου στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Έκτοτε διδάχτηκα και ασχολούμαι με εναλλακτικές θεραπείες όπως η Διατροφή, τα Βότανα, η Αρωματοθεραπεία, η Ρεφλεξολογία, τις οποίες και εξασκώ.

VIDEO

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α έτος:
Έναρξη: 10/10/2019. Λήξη: 14/5/2020
Διάρκεια σπουδών: 112 ώρες
Μαθήματα: Μια φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη, 17:00‐21:00


Β έτος:
Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν


Κόστος συμμετοχής:
Εγγραφή: 200 Ευρώ*
Δίδακτρα: 1.200 Ευρώ

∗Το κόστος εγγραφής ισχύει και για τα δύο έτη σπουδών, ανεξάρτητα αν παρακολουθήσει κανείς μόνο το ένα.

Τόπος διεξαγωγής: Γλυφάδα

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.